Version 2.0??

Moderator: Telldus

GregB
Posts: 45
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Version 2.0??

Post by GregB » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hade tänkt köpa en Tellstick på Kjell idag, men så snubblade jag över lite diskussioner kring olika versioner av stickan. Så nu är min fråga vilken version är det som finns ute i handeln egentligen?? Ingen idé att köpa en gammal produkt ju...

GregB
Posts: 45
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by GregB » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag svarar själv på min fråga, eftersom jag fått ett snabbt svar från supporten!
"Det är version 2 av TellStick som är i butikerna nu.
Batch #5 och senare är av version 2, det som är ute i butikerna nu bör vara batch 6, 7 och 8".
Enligt Kjell&Co i Kista i alla fall så är de på batch 8, så då är det bara att gå och handla... :D

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vad är det som skiljer mellan version 1 och 2? Är det enbart mjukvaru uppdatering eller är det också hårdvaru ändringar? Tänker bara på om det skulle vara möjligt att få en v1 uppdaterad.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

fredrik.gullberg
Site Admin
Posts: 285
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by fredrik.gullberg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det är både mjukvaru och hårdvaru skillnader, det är därför inte möjligt att uppgradera v1 till v2. Den största skillnaden idag är att det inte går att styra Nexa/Proove selflearning dimmer med absolut-nivå
Fredrik Gullberg
Telldus Technologies

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

fredrik.jacobsson wrote:Det är både mjukvaru och hårdvaru skillnader, det är därför inte möjligt att uppgradera v1 till v2. Den största skillnaden idag är att det inte går att styra Nexa/Proove selflearning dimmer med absolut-nivå
Men visst var det så också att Clas Ohlsons egna uttag går att styra med v2 genom att sända raw-koder? Lyckas detta med tdtool elr måste man använda sig av något annat (dll, etc)?
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Iom att tdtool (fr.o.m. 2.0.0_beta2) stödjer --raw så är det möjligt att styra ga om man genererar koder som fungerar.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:Iom att tdtool (fr.o.m. 2.0.0_beta2) stödjer --raw så är det möjligt att styra ga om man genererar koder som fungerar.
sehr gut. Nu är det då bara att få tag på en v2 sticka för att kunna leka med GA uttag.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

spanga
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by spanga » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har batch #6 (köpt för ett par veckor sedan @ kjell), betyder det att jag ska kunna sätta dim-nivå på mina nexa self learning dimmers direkt med tdtool? Jag får nämligen just det att inte fungera.

jonaz
Posts: 46
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by jonaz » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

spanga wrote:Jag har batch #6 (köpt för ett par veckor sedan @ kjell), betyder det att jag ska kunna sätta dim-nivå på mina nexa self learning dimmers direkt med tdtool? Jag får nämligen just det att inte fungera.
så länge du har mjukvara 2.0beta2 så tror jag de skall gå...

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

@jonaz: Helt rätt
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Citerar mig själv.
tom_rosenback wrote:
micke.prag wrote:Iom att tdtool (fr.o.m. 2.0.0_beta2) stödjer --raw så är det möjligt att styra ga om man genererar koder som fungerar.
sehr gut. Nu är det då bara att få tag på en v2 sticka för att kunna leka med GA uttag.
Är det enda sättet att kommunicera med GA uttagen att sända RAW kommandon via tdtool eller går det att konfigurera i Telldus setup RAW kommandona som skall skickas? Funderar starkt på att köpa mig en v2 sticka, men vill verifera lite hur det fungerar med just dessa GA uttag först när man har 6st av dem liggandes så vore det tråkigt om det inte fungerade som förväntat.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

TelldusCenter kan ännu inte konfigureras för "raw" utan det går bara att göra i tdtool i version 2.0.0.

Vi har heller ännu inga exempelkoder för just GAO (everflourish) idag.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:TelldusCenter kan ännu inte konfigureras för "raw" utan det går bara att göra i tdtool i version 2.0.0.

Vi har heller ännu inga exempelkoder för just GAO (everflourish) idag.
Ok, vad behöver man för att få fram koder ur sin egen fjärr? Enbart oscilloskop? Om man inte tänker använda sig av fjärren till dessa uttag utan enbart Tellsticken, kan man då inte använda t.ex de koder som tas upp i http://www.telldus.se/forum/viewtopic.php?t=97 ? Är det binära strängar som skall skickas med --RAW kommandot?
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Värdena i den tråden går att omvandla till TellSticks format som gör att det går att sända till TellStick. För att ställa till det ytterligare så är det inte en vanlig on-kod som behövs för att lära upp mottagaren utan det finns en speciell kod som fjärrkontrollen först skickar ut efter en stund när man håller inne en knapp.

Vi ska försöka ta fram ett par koder som ni kan ladda ner. När det blir av kan jag tyvärr inte säga.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Blir inget köp av ny sticka förrän jag vet hur detta fungerar...
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Post Reply