Motorvärmare använda egen sensor?

Moderators: hekj, Telldus

Post Reply
Wolerin
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Motorvärmare använda egen sensor?

Post by Wolerin » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Går det och hur ändrar man sensor Formula?

Snoopy
Posts: 253
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Kalmar
Contact:

Re: Motorvärmare använda egen sensor?

Post by Snoopy » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

I manualen punkt 3.3.3 sensor (http://nexahome.se/manual/index.html#Topic27)
ser du hur du skriver formeln.
Dubbelklicka i sensor formula-fältet och klistra in.
Du måste också ange sökvägen till sensorn i fältet sensor path.
... världen är full av tappade sugar, några är mina....
HA 3.1.1 i en Raspberry Pi 2 + Tellstick Duo
owfs i annan Raspberry B+ + Tellstick och en Tellstick Net som backup

liverpoolarn
Posts: 65
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Motorvärmare använda egen sensor?

Post by liverpoolarn » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag försökte få till detta, men det funkade inte trots att sensorn borde givit minusgrader imorse.

Vad är det för värden man ska klistra in i sensor-formula respektive sensor path?

Jag angav default-värdet som var angivet i manualen i sensor:formula "< -20 # 02:00, < -15 # 01:30, < -10 # 01:20, < -5 # 01:10, < 0 # 01:00, < 5 # 00:45, < 10 # 00:20, >= 10 # 00:00" (utan fnuttar såklart) och sen "id:71;model:temperaturehumidity;value:temp" från min sensor. Vad kan vara fel där?

/Henke

hekj
Posts: 991
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Motorvärmare använda egen sensor?

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

liverpoolarn wrote:Jag försökte få till detta, men det funkade inte trots att sensorn borde givit minusgrader imorse.

Vad är det för värden man ska klistra in i sensor-formula respektive sensor path?

Jag angav default-värdet som var angivet i manualen i sensor:formula "< -20 # 02:00, < -15 # 01:30, < -10 # 01:20, < -5 # 01:10, < 0 # 01:00, < 5 # 00:45, < 10 # 00:20, >= 10 # 00:00" (utan fnuttar såklart) och sen "id:71;model:temperaturehumidity;value:temp" från min sensor. Vad kan vara fel där?
'ON Sensor Formula' ser ut att stämma, 'Sensor Path' fältet ska vara tomt.

Har du lagt in själva sensorn som en Device?

1) klicka på Devices/Groups: <Add> knappen
2) namnge sensorn
3) välj SENSOR
4) skriv in sensordefinitionen i Parameters fältet
id:71;model:temperaturehumidity;value:temp

liverpoolarn
Posts: 65
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Motorvärmare använda egen sensor?

Post by liverpoolarn » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Japp. Sensorn har enhet ID:71.

Ska jag alltså skriva i samma värde i paramters (som jag angav ovan) för motorvärmarens enhet oxå, eller hur ska den kunna få reda på temperaturen?

hekj
Posts: 991
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Motorvärmare använda egen sensor?

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

liverpoolarn wrote:Japp. Sensorn har enhet ID:71.

Ska jag alltså skriva i samma värde i paramters (som jag angav ovan) för motorvärmarens enhet oxå, eller hur ska den kunna få reda på temperaturen?
Det stämmer.

liverpoolarn
Posts: 65
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Motorvärmare använda egen sensor?

Post by liverpoolarn » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ok. Får se om det funkar när det börjar coola ner sig lite nästa vecka.

Ska det poppa in något värde i Sensor Value kolumnen för motorvärmar-enheten oxå (på samma sätt som det gör för själva sensorernas enheter) för att det ska fungera?

hekj
Posts: 991
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Motorvärmare använda egen sensor?

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

liverpoolarn wrote:Ok. Får se om det funkar när det börjar coola ner sig lite nästa vecka.

Ska det poppa in något värde i Sensor Value kolumnen för motorvärmar-enheten oxå (på samma sätt som det gör för själva sensorernas enheter) för att det ska fungera?
Om jag minns rätt så dyker det upp först då motorvärmaren slås på.

Post Reply