Tellstick problem Lion

Moderator: Telldus

Post Reply
Crille
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tellstick problem Lion

Post by Crille » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej,

Jag har köpt en tellstick, batch 13, och får den inte att fungera med Lion.
Installationen gick till som det står beskrivet i denna pdfen: http://download.telldus.se/TellStick/Ma ... wedish.pdf , dock verkar man inte behöva installera något mer efter TelldusCenter på Mac?

Till tellsticken har jag köpt en Proove Fjärrstyrt uttag självlärande dimmer (http://goo.gl/qb7Ic).

När jag ska försöka få tellsticken att snacka med proove-uttaget startar jag TelldusCenter och sedan håller jag in knappen på uttaget och klickar på Lär upp. Dock verkar inte prylarna känna av varandra men jag kanske gör fel? Följde denna videon: http://goo.gl/lTvzZ

Jag kan se att macen har hittat tellsticken i Systeminformation:

TellStick:

Produkt-ID: 0x0c30
Tillverkar-ID: 0x1781
Version: 6,00
Serienummer: A900fJRA
Hastighet: Upp till 12 Mbit/sek
Tillverkare: Telldus
Plats-ID: 0x04100000 / 4
Tillgänglig ström (mA): 500
Nödvändig ström (mA): 90

Testar jag detta på en pc fungerar det dock fint.

//Crille

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: Tellstick problem Lion

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Efter du har lärt upp mottagaren i en PC kan du testa att använda samma hus och enhetskod i din Mac. Fungerar det?
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Crille
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tellstick problem Lion

Post by Crille » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det fungerade!

Verkar som om jag bara hade tur när jag fick igång den första mottagaren. Jag har packat upp en ny nu och jag får inte den att fungera varken på PC eller macen. Hur ska man göra för att ansluta en självlärande dimmer till tellsticken egentligen?

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: Tellstick problem Lion

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Dom är rätt känsliga med huskoden. Testa t.ex. 426. Och du måste ställa in dom som ON/OFF. Dimmer fungerar inte.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Post Reply