Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Moderator: Telldus

scotten
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by scotten » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag köpte mitt kit mwed ZNet Lite V2 och 2 Telldus Zwave pluggar för 1 v sedan(feb 2017 alltså) och får det inte alls att fungera. De har svårt att hitta pluggarna när de skall inkluderas - efter flera försök lyckas det. Sedan fungearr den ena pluggen hyfsat dvs. på/av på en lampa fungerar men ibland tar det 1-3 min innan det händer något SAMT uppdateringen av status fungerar inget vidare. IBLAND fungerar det momentant (på Telldus Live portalen som jag kollar på en ipa) men ibland uppdateras det flera min senare och ofta inte alls.

Den andra pluggen fungerar ännu sämre.

Flyttar jag pluggarna till ana rum men bara 6 m från routern och med öppen dörr - så fungerar det inte alls

Men de gamla 433 enheterna (Nexa och Proove brytare samt 3 tempgivare fungerar mot ZNet

Jag skaffade denna ny ZNet V2 och Zwave brytarna för att det gamla systemet med Tellstick Net och 433 enheter inte var tillräckligt stabilt och inte skickade tillbaka status tillräckligt stabilt men det fungerar ju faktiskt bättre !!

Görs det inga tester INNAN man släpper iväg för försäljning!!

Så HÄR dåligt får det inte fungera - det är ju inte direkt någon rocket science i de här prylarna och Zwave tekniken skall väl FÖRBÄTTRA räckvidden - inte dra ner den till 1,5 m...

Jag har läst om att många haft problem i nov-dec (men främst med 433 enheter)

PeA

Pepopp
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Värnamo

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by Pepopp » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag hade också mycket bekymmer med Z-wave pluginbrytararna och kontaktade Telldus (eftersom det var av deras fabrikat), supporten var mycket tillmötesgående och löste till slut bekymren. Vet inte om det är samma problem med andra fabrikat eftersom jag inte provat några andra, kör ju det mesta på 433 MHz... :?:

Svegarn
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by Svegarn » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Bytte ut min Tellstick NET i helgen mot en Znet lite v2. Kunde inte lära upp någon 433Mhz on/off brytare (Nexa och Proove). Avstånd mellan 2-5 meter. Bytte ut originalantennen mot en sprötantenn och då fungerade det att lära upp och även sensorerna hittades. Bytte därefter tillbaka till originalantenn och då gick det inte att kommunicera längre...

frustrerad
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by frustrerad » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Svegarn wrote:Bytte ut min Tellstick NET i helgen mot en Znet lite v2. Kunde inte lära upp någon 433Mhz on/off brytare (Nexa och Proove). Avstånd mellan 2-5 meter. Bytte ut originalantennen mot en sprötantenn och då fungerade det att lära upp och även sensorerna hittades. Bytte därefter tillbaka till originalantenn och då gick det inte att kommunicera längre...
Jag köpte en Znet Lite V2 för 1 vecka sedan och ignorerade först det negativa som skrevs här eftersom jag trodde det bara gällde de som köpte hårdvaran vid release i november. Jag satt sedan i minst 1 dag med att försöka få den att fungera och började tvivla på om mina 433 Mhz-receivers verkligen var hela, men testade sedan att byta ut antennen och vips så kunde jag iaf kommunicera på under 1 meters avstånd så tack för ovanstående tips. Efter det fick jag även 433 Mhz att fungera med original-antennen med bara om receiver och Znet Lite V2 låg dikt an.

Bytte sedan ut min Znet Lite V2 mot en helt ny och nu fungerar allt på 433 Mhz, men frustrerande att det fortfarande förekommer hårdvaruproblem. Butiken som jag var i kontakt med hade nyligen fått in minst en till som var trasig, så det var inget måndagsexemplar... :-(

Mosson
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by Mosson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

frustrerad wrote:
Svegarn wrote:Bytte ut min Tellstick NET i helgen mot en Znet lite v2. Kunde inte lära upp någon 433Mhz on/off brytare (Nexa och Proove). Avstånd mellan 2-5 meter. Bytte ut originalantennen mot en sprötantenn och då fungerade det att lära upp och även sensorerna hittades. Bytte därefter tillbaka till originalantenn och då gick det inte att kommunicera längre...
Jag köpte en Znet Lite V2 för 1 vecka sedan och ignorerade först det negativa som skrevs här eftersom jag trodde det bara gällde de som köpte hårdvaran vid release i november. Jag satt sedan i minst 1 dag med att försöka få den att fungera och började tvivla på om mina 433 Mhz-receivers verkligen var hela, men testade sedan att byta ut antennen och vips så kunde jag iaf kommunicera på under 1 meters avstånd så tack för ovanstående tips. Efter det fick jag även 433 Mhz att fungera med original-antennen med bara om receiver och Znet Lite V2 låg dikt an.

Bytte sedan ut min Znet Lite V2 mot en helt ny och nu fungerar allt på 433 Mhz, men frustrerande att det fortfarande förekommer hårdvaruproblem. Butiken som jag var i kontakt med hade nyligen fått in minst en till som var trasig, så det var inget måndagsexemplar... :-(
Åhh vad trist. Jag hade tidigare en Znet Lite V1 som var rock solid men ville också ha 433 och gick vidare till annat. Hoppas Telldus får ordning på det.

Ante5566
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by Ante5566 » Sun Jan 21, 2018 6:03 pm

Hej, köpte en Znet Lite V2 idag och har lagt över alla enheter jag hade på min Net. Allt verkar funka bra men hur vet jag att jag har en enhet som är felfri? Jag vill ju vara säker att allt funkar då jag inte är hemma.

Mvh,
Andreas

etompau
Posts: 2081
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by etompau » Mon Jan 22, 2018 9:25 am

Ante5566 wrote:
Sun Jan 21, 2018 6:03 pm
Hej, köpte en Znet Lite V2 idag och har lagt över alla enheter jag hade på min Net. Allt verkar funka bra men hur vet jag att jag har en enhet som är felfri? Jag vill ju vara säker att allt funkar då jag inte är hemma.

Mvh,
Andreas
Hade din enhet haft något hårdvarufel så hade du säkert redan märkt det. Kan du styra 433 MHz-enheter och ta emot signaler från temp.givare från de enheter du hade i din Net så är säkert enheten OK.

movesen
Posts: 4
Joined: Fri Feb 09, 2018 9:49 pm

Re: Znet Lite V2 - någon som har kommit igång?

Post by movesen » Tue Jul 24, 2018 6:14 am

Just to inform that in July 2018 i did order a 'Telldus Znet Lite V2' and device was not able to communicate more than 1 meter to a 'Telldus In/Out+Hygro Sensor’ which is a 433Mhz device. The exact same setup works fine in my other summerhouse, so after first replacing the 433Mhz device I now found this Article and now returned the Telldus Znet Lite V2.

Hope this fixes the issue.

Post Reply