Lägga till Nexa LMDT-810?

Moderator: Telldus

etompau
Posts: 2251
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Lägga till Nexa LMDT-810?

Post by etompau » Mon Jun 25, 2018 4:28 am

robbieboy wrote:
Sun Jun 24, 2018 8:28 pm
Hej!

Har nästan samma problem.
Jag har lyckats synka med DEL/SET knappen. Och den via live.telldus.com ser jag att den lär upp ifrån 0% till 100%
Hur jag än försöker lyckats jag inte trigga rörelsevakten till att "slås på".
Har lagt in ett förlopp att när den går igång så ska trädgårdsbelysningen gå igång.
Nya batterier finns och har även låtit den anpassa sig till ljusstyrkan..
Håller på bli gaaaalen :/

Tips/råd?
Låter som du har lärt upp systemet med detektorns huskod.
Kan du se att lampikonen ändrar status när detektorn triggas?
Detta är en förutsättning för att du ska kunna få dina grejor att fungera.

Antar att du sedan har gjort en händelse som ska triggas av detektorn.

Svårt att säga så mycket mer utifrån din beskrivning.

Pee
Posts: 37
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Lägga till Nexa LMDT-810?

Post by Pee » Fri Aug 02, 2019 12:42 pm

Hej,

Jag har just köpt en LMDT-810 och tänkte lägga in den i min Duo som jag kör med TelldusCenter 2.1.2 och EasyHome på en raspberry pi.
Jag har Basic konto på live.telldus.com
Så till mitt problem, jag kan inte lägga till rörelsesensorn som enhet.
Jag loggar in på live.telldus.com och ser mina platser och enheter. Väljer Kontrollera enheter och där Lägg till ny enhet (+).
Väljer plats och får du upp en tom vy "Lägg till ny enhet, Välj typ av enhet.
Telldus.jpg
Telldus.jpg (80.56 KiB) Viewed 116 times
Har sett bilder i tidigare poster att det borde vara möjligt men då till Net.
Går det inte att ansluta denna (och inget annat heller för den delen) om man har Duo/Basic-konto?
Har provat med IE 11, Edge och Chrome, alla med samma resultat..... :banghead:

Tacksam för hjälp.

Pee
Posts: 37
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Lägga till Nexa LMDT-810?

Post by Pee » Sat Aug 10, 2019 1:51 pm

Efter en del sökande hittade jag etompau's inlägg och har nu fått igång rörelsesensorn. Tack etompau! :wave:
Den skickar alltid släcksignal, oavsett inställning av ljusstyrkan men det funkar ändå. :D
Det ser dock ut som Tellstick Duo inte längre stöds i Telldus Live! :(

Post Reply