Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Moderator: Telldus

johndehosson
Posts: 4
Joined: Tue Sep 04, 2018 7:32 pm

Re: Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Post by johndehosson » Mon Feb 04, 2019 10:42 am

Hej!

Jag lyckades "stänga av" genom att trigga en "Händelse".

Trigger: stänga av en viss lampa hemma.
Villkor: inga
Händelse: stänga av Branvarnare

Loggade in, "stängde av" lampan. Såg att "Händelsen" triggades.

Med ena brandvarnare, fungerade det direkt. Ett par andra tog ett par timmar, den sista dröjde nästan 24 timmar.

Men nu lyser ingen av de i "på" läget under "Enheter".

Mvh John

frebod
Posts: 8
Joined: Fri Feb 09, 2018 11:17 am

Re: Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Post by frebod » Tue May 14, 2019 8:09 pm

Hej!

Bumpar jag med...

Jag har två Fibaro smoke sensors och har ett problem efter att något häde med mitt system och jag fick göra om en del...

Jag har exkluderat och resettat varnaran, men nu när jag skall lägga till dem igen så "fastnar" jag på 10% eller 45% eller 70%... exempel enligt nedan:

Intervjuar command class 8 av 19... (45% klart)

Någon som har någon ide..?

Tacksam för svar!

// Fre

frgusto
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Post by frgusto » Thu May 30, 2019 8:27 am

Hej Frebod,
det beror på att Fibaro somnar. Du behöver trycka på Fibaros knapp för att väcka den. Då fortsätter installationen.

frgusto
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Post by frgusto » Thu May 30, 2019 8:31 am

Är det så att man måste testa Fibaro med riktig rök?
Jag testade genom att hålla inne knappen tills larmet går, och får då in en händelse i Telldus. Men lampan i händelsen är "off".
Måste man alltså testa med riktig rök för att lampan i händelsen ska vara "on" ?

Mvh Fredrik

frebod
Posts: 8
Joined: Fri Feb 09, 2018 11:17 am

Re: Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Post by frebod » Tue Jun 04, 2019 4:32 pm

frgusto wrote:
Thu May 30, 2019 8:27 am
Hej Frebod,
det beror på att Fibaro somnar. Du behöver trycka på Fibaros knapp för att väcka den. Då fortsätter installationen.
Ah..! Så lätt var det :) stort tack!

Post Reply