Sommartiden ligger 1h fel

Moderator: Telldus

Post Reply
mysman
Posts: 20
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sommartiden ligger 1h fel

Post by mysman » Tue Apr 02, 2019 9:45 pm

Har inte haft problem tidigare med Telldus ZNet lite v2 (v1.1.1).

Men mina triggers ligger 1h sena nu. Tidszon är automatiskt korrekt detekterat, och scheman är rätt efter omställning till sommartid.

Men alla triggers som triggar på klockslag ligger 1h efter angivet klockslag, precis som om de hade varit kopplade till solen(astro't). :banghead:

Sparade om dem manuellt, får se om de går rätt imorrn då.

Inga fler för detta problem?

Pjoms
Posts: 23
Joined: Mon Jan 07, 2019 2:44 pm

Re: Sommartiden ligger 1h fel

Post by Pjoms » Wed Apr 03, 2019 7:46 am

Jag upplever samma sak.

Pjoms
Posts: 23
Joined: Mon Jan 07, 2019 2:44 pm

Re: Sommartiden ligger 1h fel

Post by Pjoms » Wed Apr 03, 2019 8:13 am

Jag la upp en ny händelse med tidstrigg, och den funkar som förväntat på rätt tid.
Funkade det att spara om dina gamla händelser?

mysman
Posts: 20
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Sommartiden ligger 1h fel

Post by mysman » Wed Apr 03, 2019 5:39 pm

Ja, det fungerar efter sparat om händelserna i fråga.
Men lite "shaky" detta... Att det skall vara så svårt?

Det är nog något Telldus gör i övergången till sommartiden som inte lirar riktigt. Verkar som vi felaktigt får tidszon GMT på dessa?

De är nog helt enkelt kvar i vintertiden...

Lika spännande varje år.... :shock:

tronde
Posts: 564
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Sommartiden ligger 1h fel

Post by tronde » Wed Apr 03, 2019 11:09 pm

Om ti-femten år har vel Telldus funnet en løsning, men da er vel sommertid avsluttet i Europa... Dette har vært et problem i mange år, og løsningen har hittil vært å stikke hodet i sanden.

mysman
Posts: 20
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Sommartiden ligger 1h fel

Post by mysman » Thu Apr 04, 2019 5:59 am

Supporten svarar att:
"För att det ska fungera som tänkt så måste tidszonen vara manuellt satt."

Så automatiskt detekterat räcker tydligen inte då, utan tidszon skall sättas i platsinstäłlningarna manuellt.

Då skall övergången till sommartid fungera!

Post Reply