Home assistant + Tellstick Duo + Telldus Plugin Switch On/Off

http://karpero.mine.nu/ha

Moderators: tom_rosenback, Daniel, Telldus

Post Reply
chilidonut
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Home assistant + Tellstick Duo + Telldus Plugin Switch On/Off

Post by chilidonut » Sat Jan 12, 2019 1:45 am

Hej! Jag försöker styra min nyinköpta "Telldus Plugin Switch On/Off (for outdoor use)" med Home assistant men det går inte så bra. Jag har fått det att fungera med Nexa PBR-2300, så allt fungerar, frågan är nog mer vad det är för kommando jag ska skicka.

Min PBR-2300 är inlagd så här:
"id": 1,
"name": "Nexa PBR-2300",
"protocol": "arctech",
"model": "selflearning-switch:nexa",
"house": "A",
"unit": "1"

Dom två sista raderna vet jag inte ens om dom behövs, men jag strulade mycket innan jag fick det att fungera så nu rör jag inte det igen :)

Men vad behöver jag ändra för att få min nya Telldus-plugg att fungera?
Last edited by chilidonut on Mon Jan 14, 2019 2:36 am, edited 1 time in total.

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Home automation + Tellstick Duo + Telldus Plugin Switch On/Off

Post by Daniel » Sun Jan 13, 2019 9:58 am

De två sista raderna behövs definitivt, det är ju de som avgör vilken enhet du kommunicerar med. Alltså, en enhet är alltid konfigurerad till att svara på en huskod och en enhetskod. I det här fallet har du konfigurerat din Duo till att skicka signaler med huskod A och enhetskod 1 och då svarar alla enheter som är konfigurerade att svara på detta. Har du en annan enhet som du vill kunna styra separat så behöver du konfigurera den för en annan kod (t ex hus A, enhet 2). Det är olika hur man konfigurerar enheter, men det vanligaste nu för tiden är att du sätter enheten i "learning mode" och skickar en signal ifrån kontrollern (Duon) med en viss kod (detta gör du med "tdtool --learn") och då lär sig enheten att den ska svara på denna kod. Detta borde framgå i manualen för enheten ifråga.

/Daniel
Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

chilidonut
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Home assistant + Tellstick Duo + Telldus Plugin Switch On/Off

Post by chilidonut » Mon Jan 14, 2019 2:35 am

Jag vet hur jag sätter enheten i learning mode, den har en knapp som man ska hålla in i 3 sekunder. Min PBR-2300 lär sig genom att jag skickar ett ON-kommando bara. I Home assistant så finns det ett learn-kommando för Tellstick men varken det eller ON-kommandot får min Telldus-enhet att reager.

Hur som helst så löste jag problemet genom att installera TelldusCenter och därigenom lägga till enheten och lära upp den för kod X. Sen använder jag kod X för att styra enheten genom Home assistant. Lite omständigt, men det funkar!

Post Reply