Problem med av/påslagning genom Cron

Moderator: Telldus

Post Reply
mdv
Posts: 14
Joined: Fri Mar 17, 2023 9:45 am
Location: Stockholm

Problem med av/påslagning genom Cron

Post by mdv »

Hemma har jag en burk som står och kör 64-bitars Arch Linux. Genom den använder jag en Tellstick för att styra fyra lampor. När de skall slås på och av styrs av Cron. På morgonen slår jag på alla lampor kl 6, då larmet ringer, och sedan släcks de lite senare. På kvällen slås de också på och av. Dessutom har jag kvar en julljusstake som slås på på morgonen och av på kvällen (jag vet att det är februari nu och att jag borde plocka ned den).

Jag kan även styra kontakterna via en php-sida som ligger på servern.

Nästan varje gång mina Cron-jobb går måste jag gå in manuellt och slå på eller av kontakter som av någon anledning inte slås på/av genom Cron-jobbet. Genom php-sidan eller manuellt genom kommandotolken är det aldrig några problem.

Det är inte vissa lampor som det strular med; det är alla lampor, men olika från gång till gång. Jag tror inte att det är ett räckviddsproblem då det ibland är lamporna intill tellsticken som inte tänds/släcks medan lampan längst bort fungerar som den skall, och ibland tvärtom. Jag hade problem med räckvidden men lödde på en antenn och efter det fungerar det alltid manuellt. Dessutom köpte jag häromdagen en repeater, som dock inte verkar göra så mycket nytta.

Är det någon annan som har samma problem, eller till och med någon som har löst det? Jag vore tacksam för svar.
micke.prag
Site Admin
Posts: 2243
Joined: Fri Mar 17, 2023 9:45 am
Location: Lund
Contact:

Re: Problem med av/påslagning genom Cron

Post by micke.prag »

Testa att lägga in en sekunds paus mellan sändningarn för att se om TellStick av någon anledning blir "floodad" eller liknande.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies
jonaz
Posts: 46
Joined: Fri Mar 17, 2023 9:45 am

Re: Problem med av/påslagning genom Cron

Post by jonaz »

Pratar du direkt med tellstick via tex tdtool så måste du vänta nån/några sekunder.

Jag hag byggt en php demon som alltid snurrar och lyssnar på UDP trafik. Så sedan broadcastar jag på UDP för att styra den.
mdv
Posts: 14
Joined: Fri Mar 17, 2023 9:45 am
Location: Stockholm

Re: Problem med av/påslagning genom Cron

Post by mdv »

Hej,

Tack för tipsen. Jag har inte hunnit ta itu med detta, men nu har jag gjort en perl-fil som jag anropar från cron-jobbet istället för tdtool direkt. Jag fick filen att fungera igår, men imorse tändes inte alla lampor igen... Dock satte jag förseningen till mellan 0.1 och 0.7 sekunder för varje lampa, med 0.1-sekunders intervall, men det behövs kanske mer, jag skall testa ensekundersintervall för att vara på säkra sidan.

/Martin
Post Reply