mac, fungerar kass

Moderator: Telldus

Pason
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

mac, fungerar kass

Post by Pason » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hej

har testat nu ett tag, och det verkar som mac versionen av telldus är extremt buggig. Har testat flera versioner men ingen funkar. Har för säkerhets skull ominstallerat osx för att utesluta systemet, men det hjälper inte. Konstanta hängningar. I alla möjliga situationer. Det är synd, för man kan ju inte lita på mjukvaran. Vilket gör tellstick i princip oanvändbar.

Framför allt är det servicen som hänger sig. Man får var glad om det håller en dag..

Finns det någon plan på att rätta till detta? Har sett att flera klagat på detta men det verkar inte som Telldus bryr sig..

kan man lämna tillbaka skräpet för att det inte funkar på MAC?

micke.prag
Site Admin
Posts: 2241
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: mac, fungerar kass

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Rapporterat här: http://developer.telldus.com/ticket/197

Att vi inte skulle bry oss håller jag inte med om. Detta är väldigt högt på vår prioriteringslista!
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Pason
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

mac, fungerar kass

Post by Pason » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Rapporterat för åtta månaders sedan. Ni måste ha en väldigt lång priolista.

raaaz
Posts: 20
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: mac, fungerar kass

Post by raaaz » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

håller med, detta måste fixas till. Kraschar varannan dag iaf, om man inte håller på att synca enheter i programmet för då dör den typ hela tiden.

detta måste flyttas högst upp i prioriteringslistan.

älskar min telldus när den funkar, men inte när det är så här.. :(

Pason
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

mac, fungerar kass

Post by Pason » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det är faktiskt fixat, i alla fall för min del. Dom hittade ett par fel som dom fixat. Har tagit hem det och testat och det lirar. Inga hängningar på flera dagar. Om du inte vill vänta på officiell release så kan du hämta hem koden och kompilera själv. Så gjorde i alla fall jag.

raaaz
Posts: 20
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: mac, fungerar kass

Post by raaaz » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Länkar?

Pason
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

mac, fungerar kass

Post by Pason » Thu Jan 18, 2018 11:08 am


raaaz
Posts: 20
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: mac, fungerar kass

Post by raaaz » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tack för länken, men jag tror inte jag har orken eller tiden att sätta mig in i något sådant.

Du har inte lust att skicka över din compilerade version? :)

Hoppas/Antar att en uppdatering är påväg snart, men innan den kommer så vill man ju gärna att sakerna ska funka.. :)

Pason
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: mac, fungerar kass

Post by Pason » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej

Denna kompilerade jag för min maskin hemma. Har även pillat lite annat på den så jag kan inte garantera att den funkar för dig. Men testa gärna..

Funkar hos mig i alla fall.
Attachments
TelldusService.zip
OSX, no guarantee it works
(204.27 KiB) Downloaded 431 times

raaaz
Posts: 20
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: mac, fungerar kass

Post by raaaz » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tack :)

Men jag förstod inte vad jag skulle göra med den så jag får vänta på att utvecklarna får ändan ur och fixar detta problem Asap.

Drabbade mig idag 3 ggr med att programmet frös å eftersom det inte går att starta om, så krävs omstart av hela datorn.. Urk :(

raaaz
Posts: 20
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: mac, fungerar kass

Post by raaaz » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

@micke.prag

Är det någon uppdatering på gång till telldus på mac?

Klarar mig inte utan min tellstick.. men det är sjukt jobbigt när programmet buggar ur å slutar funka stup i kvarten.

Pason
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

mac, fungerar kass

Post by Pason » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

@raaz. Testa att byt ut filen dinhårddisk/Bibliotek/Telldus/TelldusService mot filen ovan. Starta sedan om servicen,(eller starta om datorn) och se om det funkar bättre. Det funkade för mig i alla fall.

Ta gärna backup på orginalfilen ifall det min version krånglar.

raaaz
Posts: 20
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: mac, fungerar kass

Post by raaaz » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tack, men det funkade inte. Rutan där min enheter kommer upp i var helt grå. kunde inte heller lägga till enheter :(

micke.prag
Site Admin
Posts: 2241
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: mac, fungerar kass

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ja, det är ny version planerad. Vi försöker få ut en beta innan men kan inte säga när.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

raaaz
Posts: 20
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: mac, fungerar kass

Post by raaaz » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vore ju toppen om det kunde komma en tidig julklapp nu. Programmet buggar nu ur flera ggr per dag. Enormt jobbigt då alla adaptrar för å tända lamporna är gömda bakom diverse saker, så att tända lamporna blir ett riktigt projekt..

Post Reply