HomeAutomation 2.0.2 OS X Lion

Moderator: Telldus

Post Reply
evertsson
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

HomeAutomation 2.0.2 OS X Lion

Post by evertsson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Är det någon som har fått igång HomeAutomation schemaläggningen i Lion?
Problemet är att inget händer när kommandot kör från at kön...

Jag kan tända och släcka lampor utan problem från webbsidan så det funkar.

Kör apache som evert och

Code: Select all

atq
inloggad som evert ger följande:

Code: Select all

34	Mon Dec 19 23:59:00 2011

Code: Select all

crontab -l
ger följande:

Code: Select all

01 00 * * * /Applications/MAMP/bin/php/php5.3.6/bin//php /Applications/MAMP/htdocs/home/run.php command=updateschedules >/dev/null 2>&1
at jobbets sista rad är följande:

Code: Select all

/Applications/MAMP/bin/php/php5.3.6/bin/php /Applications/MAMP/htdocs/home/run.php command=activation id=5
och kör jag det direkt som evert så funkar det.

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: HomeAutomation 2.0.2 OS X Lion

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ja du... Känns som att du har tittat på det mesta jag annars skulle föreslagit... Har du kollat så atd är igång?

Men det känns bekant någonstans i bakhuvudet som att vi har haft folk med liknande problem förut, har för mig att det är något skit med just at på os x. Om du tittar i filen config_sample_mac.php så finns det en inställning där som heter "sudo_command". Tror du kan slänga in den raden i din config.php (fast byta ut webuser mot evert då i ditt fall). Inte hundra på exakt vad inställningen gör, men någon nytta borde den ju göra :D

/Daniel
Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

aryan
Posts: 88
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: HomeAutomation 2.0.2 OS X Lion

Post by aryan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det verkar vara samma problem som jag hade först, atd är normalt inte activerat (i MAC OS 10.6). Jag beskrev min lösning här

http://www.telldus.com/forum/viewtopic. ... 231#p18231
Aryan wrote:Jag fick det att funka (i Mac OS 10.6), i slutet av "man at" står det varför det inte gick:
IMPLEMENTATION NOTES
Note that at is implemented through the launchd(8) daemon periodically invoking atrun(8), which is disabled by default.
See atrun(8) for information about enabling atrun.
Man ska alltså editera /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.atrun.plist

Code: Select all

sudo pico /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.atrun.plist
I den ändrar man Disabled true till false

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
    <key>Label</key>
    <string>com.apple.atrun</string>
    <key>ProgramArguments</key>
    <array>
	    <string>/usr/libexec/atrun</string>
    </array>
    <key>StartInterval</key>
    <integer>30</integer>
    <key>Disabled</key>
    <true/>
</dict>
</plist>
till

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
    <key>Label</key>
    <string>com.apple.atrun</string>
    <key>ProgramArguments</key>
    <array>
	    <string>/usr/libexec/atrun</string>
    </array>
    <key>StartInterval</key>
    <integer>30</integer>
    <key>Disabled</key>
    <false/>
</dict>
</plist>
Sedan startar man om eller laddar om den editerade versionen

Code: Select all

sudo launchctl unload /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.atrun.plist

sudo launchctl load /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.atrun.plist
Då fungerar at jobben som Scheduler lägger up i /var/at/jobs/ och de rensas även bort .

Jhonson
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: HomeAutomation 2.0.2 OS X Lion

Post by Jhonson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

I din config.php (fast byta ut webuser mot evert då i ditt fall). Inte hundra på exakt vad inställningen gör, men någon nytta borde den ju göra :D
You can get score highest marks in free-braindumps.net dumps exam using ICMA and New York University .

Post Reply