Skapa hemsida för att styra lampor

Moderator: Telldus

Post Reply
godis
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Gävle

Skapa hemsida för att styra lampor

Post by godis » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har precis skaffat mig en Raspberry Pi och installerat Det som behövs för att styra min Tellstick TS001.
Jag kör inget grafiskt gränsnitt på Raspberry'n utan bara en LAMP server
Jag har installerat det som behövs för att styra mina Nexa enheter med "tdtool --on 1" o.s.v.
Nu skulle jag behöva ett exempel på hur websidan på apacheservern skall se ut för att kunna sköta detta.
Tidigare med rfcmd såg det ut så här:

Code: Select all

<?php 

# Inställningar Telldus
$dev = "/dev/tellstick";
$on = "on";
$off = "off";

# Enheter
$enheter;
$enheter["SOVRUM"] = "NEXA A 3";
$enheter["VARDAGSRUM"] = "NEXA A 2";
$enheter["HALL"] = "NEXA A 1";
$enheter["GÄSTRUM"] = "NEXA B 2";
# $enheter["Förrådslampan"] = "NEXA D 1";

###########################
echo "<font size=\"9\"><u>iLIGHT</u></font><br>\n";

  foreach( $enheter as $key => $value){

  $splita = explode(" ", $value);
  $modell = $splita[0]; // Modell
  $kod = $splita[1]; // Huskod
  $id = $splita[2]; // Huskod id


echo "<font size=\"14\">$key: <a href=\"light.php?vart=" . $key . "&modell=" . $modell . "&kod=" . $kod . "&id=" . $id . "&send=" . $on . "\"><u>På</u></a> <a href=\"light.php?vart=" . $key . "&modell=" . $modell . "&kod=" . $kod . "&id=" . $id . "&send=" . $off . "\"><u>Av</u></a></font><br>\n";
}

if (isset($_GET['vart']) && $_GET['modell'] && $_GET['kod'] && $_GET['id'] && $_GET['send']){

   $vart = $_GET['vart'];
   $modell = $_GET['modell'];
   $kod = $_GET['kod'];
   $id = $_GET['id'];
   $send = $_GET['send'];


   if($send == "off"){
      $send = "0";
   }
   else{
      $send = "1";
   }


system("rfcmd " . $dev . " " . $modell . " " . $kod . " " . $id . " " . $send . "");


   if($send == "1"){
      $status = "tänt";
   }
   else{
      $status = "släckt";
   }


echo "<font size=\"6\"><b>".$vart." är nu " . $status . ".</b></font><br>";

echo $modell . " " . $kod . " " . $id . " " . $send . "<br>\n";

} //slut
?> 
Jag skulle vilja ha enklast möjliga sida med text och on/off knappar.
Jag vill alltså inte blanda in Tellduslive utan köra allt lokalt.

Någon som har några tips?

Jaxån
Posts: 185
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Skapa hemsida för att styra lampor

Post by Jaxån » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sent, jag vet.
Men det borde ju gå att byta ut rfcmd mot tdtool samt ändra strängvärdena så att du får rätt argument till tdtool. Se manualsidan för tdtool(1),
Använder inte MSN eller ICQ. Bara XMPP (Jabber): anders.jackson@astrakan.hig.se

godis
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Gävle

Re: Skapa hemsida för att styra lampor

Post by godis » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det gick inte att bara byta ut mot tdtool.
Jag installerade homeautomation så nu fungerar det i alla fall att styra från webben.
Får försöka göra ett enklare gränssnitt vid tillfälle.

Jaxån
Posts: 185
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Skapa hemsida för att styra lampor

Post by Jaxån » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

godis wrote:Det gick inte att bara byta ut mot tdtool.
Jag installerade homeautomation så nu fungerar det i alla fall att styra från webben.
Får försöka göra ett enklare gränssnitt vid tillfälle.
Varför fungerade det inte? Vad gav det för felkod? Vad sa loggfilerna för webbservern?
Använder inte MSN eller ICQ. Bara XMPP (Jabber): anders.jackson@astrakan.hig.se

Post Reply