Confa bort QTCore?

Moderator: Telldus

mbe002
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Confa bort QTCore?

Post by mbe002 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Går det att bygga libtelldus-core och tdtool utan att ha QTCore i sitt system?

En möjlighet är ju alltid att underhålla rfcmd, men det vore ju fint att bara behöva bygga om.

/ bengan

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det kommer bli så att Qt går att konfigurera bort. Faktum är att Qt inte ens används (om det konfigureras rätt) utan det finns bara med som dependency.

Som sagt, det kommer lösas.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

mbe002
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by mbe002 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ahh...
det var det jag tyckte. Som ovan cmake-användare kanske det helt enkelt är lättast att bygga en egen makefil. I övrigt är det kanske inte så många lib som används (mer än confuse)?

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:Det kommer bli så att Qt går att konfigurera bort. Faktum är att Qt inte ens används (om det konfigureras rätt) utan det finns bara med som dependency.

Som sagt, det kommer lösas.
Hmmm... Har precis köpt mig en Tellstick som jag tänkte använda med min Bubba server. Finns inte en chans att installera QT på den. Menar du alltså att jag i dagsläget inte kan använda min Tellstick alls?

/Daniel

edit: När jag testar att bara kompilera rfcmd så funkar det finfint. När jag försöker köra det får jag däremot upp följande:

Code: Select all

rfcmd - Error creating port semaphore
Semaphore open error: Function not implemented
Har däremot testat att ladda hem rfcmd "löst" från http://download.telldus.se/TellStick/Software/rfcmd/ (vilket jag antar är en äldre version som inte använder semaforer?) så verkar den funka. Får väl använda den tills vidare...

(Förlåt förresten. Nu känns det lite som att jag hijackade den här tråden. Ni får väl splitta tråden eller nåt :wink:
Last edited by Daniel on Tue Dec 29, 2009 6:55 pm, edited 1 time in total.

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Du kan bygga rfcmd helt utan Qt.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:Du kan bygga rfcmd helt utan Qt.
Oj. Nu postade vi samtidigt. Vad tror du om mina semaforproblem ovan?

/Daniel

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Senaste versionen i trunk går att konfa bort även semafor-stödet. Jag kommer inte ihåg om 2.0.1 har detta?
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:Senaste versionen i trunk går att konfa bort även semafor-stödet. Jag kommer inte ihåg om 2.0.1 har detta?
Inte vad jag kan hitta.

Ska kolla på 2.0.0, det kanske finns där då...

/Daniel

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Om det inte finns i 2.0.1 så lär det knappast finnas i en version tidigare.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:Om det inte finns i 2.0.1 så lär det knappast finnas i en version tidigare.
Ajdå. Läste slarvigt. Nåja, får väl vänta på 2.0.2 då...

/Daniel

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Daniel wrote:Ajdå. Läste slarvigt. Nåja, får väl vänta på 2.0.2 då...
Det är ju tråkigt att vänta. Moddade lite istället så nu kompilerar det utan qt. Om någon är intresserad kan jag försöka skaka fram en diff. Om inte 2.0.2 finns precis runt hörnet?

/Daniel

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

2.0.2 finns inte runt hörnet.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ok. Nu kan jag tända och släcka med tdtool. Bra början. Den verkar dock inte komma ihåg vad den gör. När jag kör en tdtool -l så säger den "OFF" på alla lampor, även såna jag precis har tänt. För varje kommando jag kör säger den även

Code: Select all

/var/state/telldus-core.conf:1: ingen flagga 'deviceNode' finns
Filen /var/state/telldus-core.conf ser ut som tellstick.conf gjorde från början, dvs där ligger ett exempel-device och en felpekande devicenode. Ska man göra någonting med den filen?

/Daniel

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Gör den skrivbar för användaren som kör tdtool. Den bör inte vara likadan som tellstick.conf gör. Töm filen helt istället så skriver telldus-core den som den ska vara.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:Gör den skrivbar för användaren som kör tdtool. Den bör inte vara likadan som tellstick.conf gör. Töm filen helt istället så skriver telldus-core den som den ska vara.
Ja, det gjorde susen. Undrar hur den kunde bli som den blev, har själv aldrig rört den :?

Om jag har förstått det rätt så är alltså tdtool det rekommenderade (supportade) verktyget för att styra sin Tellstick? Det rekommenderade sättet att confa det hela, är det att knacka sin tellstick.conf för hand?

Tycker att Tom Rosenbacks HomeAutomation verkade lovande, men när jag tittat närmare verkar det vara Windows-only. Någon som kan tipsa om några andra bra weblösningar för att konfa/styra sin Tellstick?

Tack förresten för snabb support. Inte många företag som svarar så snabbt på frågor på en lördag :P

/Daniel

edit: Kan notera att jag alltså nu har allt fungerande med rfcmd/tellstickd. Det tråkiga där är ju dock att systemet inte har koll på om lamporna är tända eller släckta. Det finns inte någon variant av tellstickd som använder tdtool istället för rfcmd?

Post Reply