Kan man lagra enheter på annan plats än i registret?

Moderator: Telldus

Post Reply
apeoholic
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Kan man lagra enheter på annan plats än i registret?

Post by apeoholic » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej
Jag undrar om man kan lagra enheter på någon annan plats än i registret?
Jag tänkte bygga en webbapp som kan tända och släcka lampor och att lagra information i registret för en web app kan skapa problem.
Nu är det inte tänkt att det ska vara annat än vi som bor i lägenheten som ska använda appen så detta är inte ett jätte problem, men min fråga är helt enkelt kan man anropa api:et utan att ha enheterna lagrade i registret?

Jag måste även säga att jag gillar hur Tellsticken fungerar har jobbat en del med X10 tidigare och detta är ju fantastik mycket smidigare.

Jag läste någonstans att det finns kod för att anropa även X10 stämmer det?

/Jimmy

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Kan man lagra enheter på annan plats än i registret?

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

apeoholic wrote:Hej
Jag undrar om man kan lagra enheter på någon annan plats än i registret?
Jag tänkte bygga en webbapp som kan tända och släcka lampor och att lagra information i registret för en web app kan skapa problem.
Nu är det inte tänkt att det ska vara annat än vi som bor i lägenheten som ska använda appen så detta är inte ett jätte problem, men min fråga är helt enkelt kan man anropa api:et utan att ha enheterna lagrade i registret?

Jag måste även säga att jag gillar hur Tellsticken fungerar har jobbat en del med X10 tidigare och detta är ju fantastik mycket smidigare.

Jag läste någonstans att det finns kod för att anropa även X10 stämmer det?

/Jimmy
På Windows är det registret som gäller om jag förstått allting rätt.

Hurudan webapp tänker du dig? Kolla om HomeAutomation är något i stil med det du söker, http://telldus.se/forum/viewtopic.php?t=212
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

apeoholic
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by apeoholic » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Snyggt.. det är nått i den stilen jag hade tänkt mig.
Jag hade dock tänkt mig att bygga det med WCF och Silverlight.

Och jag har lite speciella önskemål som är rätt specifika för mig som jag gissar att ingen har implementerat stöd för.

/Jimmy

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

apeoholic wrote:Snyggt.. det är nått i den stilen jag hade tänkt mig.
Jag hade dock tänkt mig att bygga det med WCF och Silverlight.

Och jag har lite speciella önskemål som är rätt specifika för mig som jag gissar att ingen har implementerat stöd för.

/Jimmy
Vad är dessa önskemål? :D
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

apeoholic
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by apeoholic » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag skulle tex vilja kunna ha en knapp som startar om en modul.
har en automatisk kattlåda som startar om man stänger av strömmen till den och startar den igen.
Har inte haft den inkopplad på ett tag och just nu verkar den funka sådär :banghead: jag hoppas att den bara är lite dammig.
Den funkade en gång men nu har den inte triggat igen.

Jag tänkte även bygga in en del sensor styrda grejjer.
Fram förallt (försöker undvika starta ett krig) så vill jag köra Microsoft platformen.
Det är inte så mycket att ha funktionaliteten det är mer resan dit.
Jag tycker det är så kul att koda sånna här grejjer, lite mer fysiska saker som händer jämfört med bara kod. =)

/Jµ

apeoholic
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by apeoholic » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag skulle gärna vilja ha tillgång till en väldigt enkel metod i tellduscore.
En metod som ser ut typ:
ExecuteCommand(int house,string model,string protocol,int unit,int command)
Helt enkelt en metod som man kan förse tellduscore med all information som man normalt lagrar i registret.
Som jag ser det så ser jag egentligen inte någon anledning till att tellduscore håller ordning på enheterna (jag förstår givetvis hur det kan var bekvämt)

Går det att ordna?

/Jimmy

Post Reply