TelldusCenter på Windows Vista & 7 64-bit

Moderator: Telldus

Post Reply
RickardP
Posts: 55
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Nyköping, Sweden
Contact:

TelldusCenter på Windows Vista & 7 64-bit

Post by RickardP » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har 2st datorer jag testat TelldusCenter på med Tellstick och en Nexa "Trådlös mottagare för inbyggnad" (LWMR-210).

Den ena har Windows Vista Ultimate 64-bit och den andra Windows 7 Ultimate 64-bit men ingen av dem verkar kunna "lära" Nexa mottagaren.

Jag lägger till dem i listan på enheter och trycker på learning knappen på mottagaren så den blinkar och sedan på "Lär upp" i TelldusCenter.

Mottagaren slocknar men TelldusCenter kan inte styra mottagaren, som även slutra blinka om jag inte trycker "Lär upp" i TelldusCenter så antar den inte får någon signal.

Är det pga 64-bit eller vad är kan vara problemet?

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Försök att ha TellStick så nära mottagaren som möjligt under upplärningsfasen.
Just under upplärningen är dom väldigt mycket känsligare för störningar.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Du kan även testa att lära upp mottagaren som en codeswitch då dessa är mycket lättare att lära upp. Då ser du ifall problemet är dator->tellstick eller tellstick->mottagare.

Eftersom det inte finns någon "learn"-knapp i TelldusCenter till codeswitch får du använda "on" istället.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

RickardP
Posts: 55
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Nyköping, Sweden
Contact:

Post by RickardP » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har nu testat sätta mottagaren som en codeswitch men det hjälper inte, är som att mottagaren inte reagerar på knapptryckningarna i TelldusCenter.

Jag testade även köra igång TelldusCenter som Administrator om det var någon begränsning där men verkar det inte vara.

Testade även ta bort Tellsticken ur datorn men då säger programmet att den inte hittar Tellsticken så programmet och tellstick verkar ju ha kommunikation i alla fall.

Ett tips till kommande Tellstick versioner är att ha en lampa på den så man ser den blinka när den skickar något, lite lättare att felsöka kanske då om man ser att Tellsticken skickar något överhuvudtaget.

Det är en bärbar dator med Windows 7 Ultimate 64-bit som jag testade på nu och satt ca 10 cm ifrån mottagaren, testade även lägga mottagaren på Tellsticken men inget hände.

Några fler idéer eller har jag lagt ut flera hundra kronor på saker som ej fungerar? :)

fredrik.gullberg
Site Admin
Posts: 285
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by fredrik.gullberg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kan det vara så att de sex minnesplatserna i mottagaren är fulla?! I så fall uppför mottagaren sig på samma sätt som om den inte tar emot någon signal.

Du kan i så fall prova att tömma minnet och sedan lära upp den på nytt.

För att tömma alla minnesplatser:
* Tryck på programmeringsknappen och håll den inne i sex sekunder. LED-indikatorn blinkar kontinuerligt.
* Släpp upp knappen och tryck in den en gång till.
* Den lampa som är kopplad till mottagaren blinkar två gånger för att bekräfta inställningen.

Källa:
http://www.nexa.se/res/Word/senofi_lwmr210manual2.doc
Fredrik Gullberg
Telldus Technologies

RickardP
Posts: 55
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Nyköping, Sweden
Contact:

Post by RickardP » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tyvärr hjälpte det inte, dock läste jag lite mer om LWMR-210 och visade sig den inte klarar av lysrör....

Där den nu är installerad men ej fungerande är nämligen lysrör.

Själva strömbrytaren triggar av och på men lamporna blinkar och har sig konstigt.

Ska imorgon testa vidare på en annan strömbyrtare men den har en energilampa och det står att det ej fungerar på heller så får väl se.

Vad ska man ha för att styra lysrör ?

grahnen
Posts: 38
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by grahnen » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Du kan inte koppla en vanlig dimmer eller i ditt fall nexa dimmer på en lysrörsarmatur, lågenergilampa eller ledlampa. I värsta fall pajar du både dimmern och armaturen/lågenergilampan.

Det finns lågenergi lampor som är dimmerbara, jag vet att osram har några dock är de lite dyrare och det står på förpackningen om de kan dimmras. Dessa bör fungera. Står det inget utgå ifrån att de inte är dimmerbara.

När det gäller lysrör så är det donet i armatueren som avgör om lysrören kan dimmras. Oftast kräver det 4-5 ledare till armaturen beroende på vilket don du har.

I dessa fall så ser det ut enlig följande:
Fas --> Armatur
Nolla --> Armatur
Jord --> Armatur
Armatur ---> 10v+ ---->Impulsbrytare --> 10V- ---> Armatur

eller

Fas --> Armatur
Nolla --> Armatur
Jord --> Armatur
Fas ---> Impulsbrytare --> Tändtråd ---> Armatur

Dimmringen går till engligt följande:
Kort impulse = Tänd/släck
Lång impulse = Dimmra up/ned

Så om du får tag på en RF enhet som har en potfri kontakt och som kan impulsstyras så går det lösa annars vet inte jag hur.


Är det någon som vet en annan lösning får ni gärna rätta mig.

RickardP
Posts: 55
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Nyköping, Sweden
Contact:

Post by RickardP » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tack för informationen, men jag har alldrig tänkt använda dimmer funktionen men verkar ju inte fungera i alla fall så.

Post Reply