Page 1 of 1

Config av webserver?

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by Snoopy
Hallå!
Jag har just kommit in i detta med Nexa och webservern, har svårt att
fatta hur configurera. Kanske hela problemet ligger i mitt sätt att fixa
index.html. jag kör Apache på en XP, detta fungerar bra, jag kan surfa in
på hemsidan och se bilden av mitt hus med utplacerade lampor. Men
några symboler finns inte, bara de "?" som ersätter symbolerna. Klicka
på dem hjälper inte, servern hittar inte sidan.
Jag hämtade nyss NexaHome_1.5.2.jar som ersatte tidigare version.
Jaa har samma namn på enheterna i index-filen som i Nexahome.
Nexa home sköter sig bra, tänder/släcker enligt mina önskemål.

Ett frågetecken är variablerna i index-filen, t.ex:

Code: Select all

<input type=hidden name="cmd" value="#CMD#Kök (bord)#">
<input type=hidden name="psw" value="#PSW#">
<input type=hidden name="rnd" value="#RND#">
<input type=image title="Kök (bord)" alt="?" src="#IMAGE#Kök (bord)#">

Re: Config av webserver?

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by hekj
Snoopy wrote:Jag har just kommit in i detta med Nexa och webservern, har svårt att
fatta hur configurera. Kanske hela problemet ligger i mitt sätt att fixa
index.html. jag kör Apache på en XP, detta fungerar bra, jag kan surfa in
på hemsidan och se bilden av mitt hus med utplacerade lampor. Men
några symboler finns inte, bara de "?" som ersätter symbolerna. Klicka
på dem hjälper inte, servern hittar inte sidan.
Man ska inte använda sig av Apache eller IIS, webservern som behövs är redan inbyggd i NexaHome.
Snoopy wrote:Ett frågetecken är variablerna i index-filen, t.ex:

Code: Select all

<input type=hidden name="cmd" value="#CMD#Kök (bord)#">
<input type=hidden name="psw" value="#PSW#">
<input type=hidden name="rnd" value="#RND#">
<input type=image title="Kök (bord)" alt="?" src="#IMAGE#Kök (bord)#">
Manualen är väldigt kortfattad och beskrivningen av den inbyggda webservern är kanske inte helt komplett, ta inte illa upp men jag måste ändå fråga om du har läst den?
http://nexahome.se/manual/index.html#Topic44

/Henrik

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by Snoopy
Jepp! Har läst men inte fått igång den, därför Apache som alltid startar.

Jag har nu rensat registret i datorn, dödat serverprosessen, raderat .xml-filen och till slut startat om Nexahome.
Jag hittar hemsidan och kan påverka lamporna.
Men den grafiska bilden av huset hittar jag inte.
Path till sidorna är: C:\Nexahome\mywebserver
Jag får annan sida jag inte kan påverka eller hitta.
Ett steg framåt ändå! :D

(en timma senare)

Ok, har mekat lite till nu på fm. har hittat allt jag ska, båda hemsidorna
fungerar, standard och eget! :clap:
Hm, uppdateringen av sidan funkar inte.
[/code]<meta http-equiv="refresh" content="60;#URL#?mypage=demo&psw=#PSW#">

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by Snoopy
Ok, efter lite plockande fungerar allt som det var tänkt.

Återstår bara att streama video från en WVC200. :D