Snyggt HomeControl + Digital fotoram! Nu med Webbserver!

Moderator: Telldus

Post Reply
AndyH
Posts: 16
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Snyggt HomeControl + Digital fotoram! Nu med Webbserver!

Post by AndyH » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Andys HomeControl!

Image
Ett program skapat för att förenkla din vardag, tillsammans med Tellstick från Telldus kan du ta full kontroll över ditt hus för att fjärrstyra dina lampor eller annan elektronisk utrustning.

Dessutom fungerar programmet som en digital fotoram, välj sökväg till dina bilder och programmet börjar visa bilderna i ett bildspel.

Skapa snabbknappar / genvägar till dina favorit program eller internet sidor, tex nyheter, väder, radio etc.

Nu med inbyggd webbserver!

Programmet är byggt för pekskärm men fungerar precis lika bra med vanlig mus och tangentbord.

Väldigt lätt att komma igång med.

1. Skapa din egna bakgrundsbild, planlösning?.. tex på www.floorplanner.com

2. Börja placera ut dina lampor/enheter, genom att gå till inställningsfliken.

3. Skapa sk snabbknappar på de olika flikarna. Det kan vara snabbknappar för att dra igång andra applikationer eller surfa ut på internet på valfri url. Sätt igång radion, gå till blocket etc etc..

4. Fotoram
Det är väldigt inne med s.k digitala fotoramar.
Denna mjukvara fungerar även som en sådan, efter 30 sekunders inaktivitet börjar den slump välja fram bilder ifrån en förvald sökväg.
Ganska trevligt och väldigt uppskattat och imponerande vid besök av dina kompisar!

5. Webbserver
Aktivera enheter direkt från mobiltelefonen!

http://andyshomecontrol.webs.com/

Mvh Andreas
Last edited by AndyH on Fri Jan 29, 2010 1:33 pm, edited 4 times in total.

mickelin
Posts: 107
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by mickelin » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ser jättebra ut! Vad har du tänkt att det ska vara för hårdvara?

AndyH
Posts: 16
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by AndyH » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

mickelin wrote:Ser jättebra ut! Vad har du tänkt att det ska vara för hårdvara?
Hej!

Hårdvaran spelar igentligen inte så stor roll, det byggs för pekskärm.
Just den hårdvaran jag väljer kommer från mitt jobb :), driver ett företag som sysslar med PC baserat kassasystem och biljettsystem.

Igår hade vi ett gäng kompisar på besök, hade ställt upp den provisoriskt i köket.. Men snacka om sensation.. Först att det var en fotoram fångade deras uppmärksamhet att titta på bilderna.

Sen när man bara touchar och man kan helt plöstligt styra lamporna i huset blev det ett par beställningar direkt :).. hehe.

Gör det mest för skojsskull, och avkoppling från jobbet. Har igentligen inte tid, men roligt är det.

/Andreas

HLi
Posts: 10
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Allt man behöver

Post by HLi » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Är supernöjd med detta program , allt jag behöver eftersom det finns både webserver och schemaläggare inbyggt, funkar ju också som digital fotoram.Mycket mycket nöjd, precis det jag gått o väntat på.

Lundmark
Posts: 44
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Lundmark » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det här är grymt... Jag skulle vilja ha en iPad och detta program :-D

Någon plan för en Mac-verison?

AndyH
Posts: 16
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Macversion

Post by AndyH » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tjena, tyvärr lär det nog inte bli en mac version :(..

Men man ska aldrig säga aldrig!

/andreas

Bomben2k
Posts: 44
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Bomben2k » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

jag har lite problem med denna version.
Dom tidigare versionerna har passat skärmen utmärkt, men denna så får jag inte med alla knappar osv på skärmen.
blir likadant på en 15" som på en 7", dock så fungerar det på en 19".
Detta är oavsett upplösning.

AndyH
Posts: 16
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by AndyH » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Okej, denna version skall bättre anpassa sig till skärmens storlek och upplösning.
Skall se om jag kan återskapa problematiken!

Mvh Andreas
Bomben2k wrote:jag har lite problem med denna version.
Dom tidigare versionerna har passat skärmen utmärkt, men denna så får jag inte med alla knappar osv på skärmen.
blir likadant på en 15" som på en 7", dock så fungerar det på en 19".
Detta är oavsett upplösning.

Göran E
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Liten försynt undring

Post by Göran E » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Var hittar man dett program?

Mvh
Göran

Bomben2k
Posts: 44
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Bomben2k » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har stora problem med upplösning på detta program, måste alltid andvända en 19" skärm för att kunna andvända alla knappar

mlu.lundberg
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Snyggt HomeControl + Digital fotoram! Nu med Webbserver!

Post by mlu.lundberg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej!
Jag har problem med att "tdtool.exe" avslutas när man trycker på en lampa för att tända eller släcka. Hur ska man lösa detta? Skulle jättegärna vilja använda det här programmet.

Post Reply