Powershell Webserver

Moderator: Telldus

Post Reply
Corepoint
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Powershell Webserver

Post by Corepoint » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej
Tänkte bara dela med mig av lite Powershell kod som jag mixtrat ihop för att styra TelldusCenter via web.

Scriptet skapar en lyssnare på valfri port och IP, ett brandväggsundantag måste även göras för att man ska få åtkomst till sidan. När man kopplar upp till sidan så hämtas alla enheter från registret och listats i tabellform, till varje givare så finns det en on / off samt switch funktion som sedan kör tdtools.exe och sätter det nya läget. sidan anpassar sig även till att passa mobiltelefon relativt bra.

Jag har för tillfället gjort scriptet för Windows X64 och Powershell V3+
med lite modifiering så ska det även gå att köra på X86.

Har lagt upp scriptet på och hur det ser ut på https://sites.google.com/a/corepoint.se ... nt/telldus.

Scriptet gjordes mest för att testa hur pass mycket man kan göra med Powershell... så det finns massor att förbättra om man vill..

c8h10n4o2
Posts: 86
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Powershell Webserver

Post by c8h10n4o2 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej!
Kul att se fler här på forumet som upptäckt PowerShells användbarhet inom detta område! Har själv gjort större delen av min hemautomation med PowerShell, t.ex. en modul för Tellstick Net (http://www.telldus.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=3367).

Lägger även ut det mesta på min blogg om du vill kika: http://dollarunderscore.azurewebsites.net/?cat=231

En del grejer är lite fåniga (som att lägga till filmsnacks i matbeställningen när serier har premiärer/slutar, trigga "soluppgång" i sovrummet när köerna till jobbet börjar släppa o.s.v.) men det har varit ett kul sätt att använda och lära sig PowerShell även utanför jobbet för mig :-)

Kör tyvärr inte TelldusCenter själv, men tittade igenom din kod, kul projekt! Keep it up! :-)

Corepoint
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Powershell Webserver

Post by Corepoint » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Snyggt, Ska kolla mer på den där bloggen :) Känns bra att höra att fler har kört all in med Powershell :D orsaken till att man lärt sig Powershell så pass bra är mycket tack vare Telldus och Arduino, samt att man hittar roliga och "nödvändiga :oops: " projekt att hålla på med.

Har gjort en hel del roligt med Powershell med:
En elmätare med Arduinio och Powershell (klarar upp till 3 X 16A utan att tappa en enda avläsning) , Loggning var 5 minut av alla Enheter i Telldus till Xml, dessa körs används sedan för att skapa grafer över dagen på en websida (laddas in i web motorn som base64 bilder med Powershell), Larm som hämtar bilder från webkameror och lägger dessa som bilagor och mailar 10 sekunder efter att ett larm gått (Powershell där med). finns säkert mer som man har glömt bort :D

Kommer att lägga upp lite mer script på sidan så fort jag hinner med att skriva dom lite snyggare.

Post Reply