Page 1 of 1

Problem tellduscenter visar ej sensorer

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by r1an
Har problem med att tellduscenter inte visar sensorer. "Termometerknappen" för sensorer finns inte utan bara "lampknappen" för enheter finns synlig. Får sensorvärden till Switchking så duon tar emot sensorerna iaf. Skulle vilja ha värden skickat till telldus live och då måste jag komma åt gui för sensorer. Har provat att avinstallera och installera om och även testat med äldre versioner av telldus center utan resultat. Har provat på en Windows 7 maskin där fungerar det direkt. Lite info om mitt system Windows XP sp3, tellstick duo, tellduscenter 2.1.2_beta10.

Re: Problem tellduscenter visar ej sensorer

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by nisseo
Har samma problem, se denna tråd
http://www.telldus.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=3506
Men har inte fått någon lösning :cry:

Sv: Problem tellduscenter visar ej sensorer

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by r1an
Ok då är man inte ensam med detta problemet. Är ganska säker på att det har fungerat tidigare för mig. Har inte behövt funktionen tidigare, men nu ska det ju funka att få sensorvärden till live från tellduscenter så då är det ju mer intressant. Hade varit snyggt att via den vägen få de till remotestickappen i mobilen. Konstigt att de inte verkar vara nån som vet hur man ska lösa det.

Re: Problem tellduscenter visar ej sensorer

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by nisseo
Nu har jag fått hjälp, och problemet är löst.
Här är svaret jag fick:
Telldus answers: 2014-01-20 - 11:17

Det ser ut som att det kan vara något fel i lagringen av dina sensorer.

Enklast är nog om du tar bort alla sensorinformation som finns lagrad i registret genom att öppna regedit och gå till HKEY_CURRENT_USER\Software\Telldus\TelldusCenter\com.telldus.sensors\sensors och där ta bort hela nyckeln "sensors" och allt därunder. Starta sedan om TelldusCenter.

Det är möjligt att också TelldusService måste startas om i samband med detta.

Det som försvinner när du tar bort sensorerna är senaste värde och om du gett dem något namn via TelldusCenter, men det har väl inte fungerat tidigare ändå.

Re: Problem tellduscenter visar ej sensorer

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by sonnyboy
Härligt nisseo då vet vi hur vi ska gå tillväga.
Min fråga är, kommer dom få samma id som tidigare?

Sv: Problem tellduscenter visar ej sensorer

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by r1an
nisseo wrote:Nu har jag fått hjälp, och problemet är löst.
Här är svaret jag fick:
Telldus answers: 2014-01-20 - 11:17

Det ser ut som att det kan vara något fel i lagringen av dina sensorer.

Enklast är nog om du tar bort alla sensorinformation som finns lagrad i registret genom att öppna regedit och gå till HKEY_CURRENT_USER\Software\Telldus\TelldusCenter\com.telldus.sensors\sensors och där ta bort hela nyckeln "sensors" och allt därunder. Starta sedan om TelldusCenter.

Det är möjligt att också TelldusService måste startas om i samband med detta.

Det som försvinner när du tar bort sensorerna är senaste värde och om du gett dem något namn via TelldusCenter, men det har väl inte fungerat tidigare ändå.
Tack för infon, löste mitt problem :-)

Re: Problem tellduscenter visar ej sensorer

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by nisseo
sonnyboy wrote:Härligt nisseo då vet vi hur vi ska gå tillväga.
Min fråga är, kommer dom få samma id som tidigare?
Du kanske redan provat? Ja ID behålls men namnen måste man skriva in igen (Men innan så såg man ju inga sensorer).

Sv: Problem tellduscenter visar ej sensorer

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by sonnyboy
Jag använder id:na i Beyond Measure, det var därför jag undrade.

Re: Problem tellduscenter visar ej sensorer

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by stjoh11
Hej! Har samma problem fast i Ubuntu. Ingen temperatur visar sig i tellduscenter men de finns i tdtool.

Vilka sensorfiler skall man nollställa i Linux för att de skall motsvara att man "tar bort hela nyckel "sensors" och allt därunder" i regedit?

Har provat lösningen under
http://www.telldus.com/forum/viewtopic. ... ors#p13923
utan framgång.