nexa PBR-2300 finns inte med i telldussetup

Moderator: Telldus

Post Reply
blackchim
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

nexa PBR-2300 finns inte med i telldussetup

Post by blackchim » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hej jag råkade köpa fel fjärrstyr strömbrytare 3pack av model
PBR-2300 länk http://www.nexa.se/PB3Ny3packsjalvlarande.htm

problemet är jag kan inte hitta den modellen i telldussetup program.
nån som har skrivit eget prgram till den eller kommer det att finnas med telldus kommande update?

tack för allt hjälp
mvh blackchim

ps: säg inte att jag skriva skriva själv för jag fatta 0 när det gäller programering.

fredrik.gullberg
Site Admin
Posts: 285
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by fredrik.gullberg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det ska gå att styra även dessa mottagare med TellSticken, läs mer här:
http://www.telldus.se/forum/viewtopic.php?t=64
http://www.telldus.se/wiki/index.php?ti ... lflearning
Fredrik Gullberg
Telldus Technologies

blackchim
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by blackchim » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tack för hjälpen..
det fungera skita bra.

du är best.
mvh blackchim

Pelle
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag får det inte att fungera.

Post by Pelle » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Köpte idag en Tellstick och trepack Nexa PBR3500/2300. Men jag får det inte att fungera. Har gjort som ni skrivit att sätta mottagaren i inlärningsläge för att sedan lägga till i Telldus progget. Men det vill sig inte alls. Så här spontant börjar jag tro att det är sticka som är knasig?? Någon som har samma problem?? :banghead:

KF1456
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by KF1456 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har köpt 3-pack Nexa PBR-2300 på Bauhaus och den funkar utmärkt med den fjärrkontroll som följde med men jag lyckas inte synka den med tellstick.

Jag har tömt minnet på Nexa-dosan.
Med programmet Telldus Center väljer jag Nexa -> Self Learning on/off
Jag sätter i Nexadosan (med lampa) i vägguttaget och trycker på [Lär upp] under tiden led:n blinkar men jag får ingen kontakt.

Jag har även testa att göra samma sak med tellstick i min laptop. Då har jag haft Tellstick och Nexa-dosan en halvmeter ifrån varandra, men det funkar inte iallafall.

Jag kommer inte åt länken som nämns tidigare i tråden http://www.telldus.se/wiki/index.php?ti ... lflearning

Har någon några tips? Vore kul om man kunde få det att funka.

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Testa om du kan lära upp mottagarna genom att ställa in dom som codeswitch. För att lära upp mottagaren använder du "on" i TelldusCenter.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

KF1456
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by KF1456 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har testat att köra dem som Nexa -> codeswitch också. Jag fick ingen kontakt då heller.

Jag kommer som sagt inte åt länken http://www.telldus.se/wiki/index.php?ti ... lflearning .

Någon annan verkar ju ha blivit hjälpt av den. Går det att få fram den guiden på något sätt

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Micke Prag
Software
Telldus Technologies

KF1456
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by KF1456 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ok, efter lite trixade så har jag fått det att fungera när jag väljer Codeswitch. Tack så mycket för hjälpen

Post Reply