Page 1 of 1

Bugg i Telldus 2.1.1 (eventuellt tidigare också)

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by maskan
Hej!

Installerade om datorn och installerade då nya versionen av Telldus-Center. När jag ställt in alla enheter och allt verkade fungera bra gick jag iväg och gjorde annat.
Efter ett tag började lamporna blinka och efter lite observerande verkar det som om lamporna satte på sig / stängde av sig i exakt den ordning som jag tidigare testat att sätta på / stänga av lamporna.

Varje gång jag startade om programmet skedde samma sak så fort jag startade + tillsynes slumpmässiga tillfällen. Programmet låste sig också under denna tid. Jag kör Windows 7 64-bit och den första versionen av stickan.

Efter ominstallation kvarstod problemet. Jag installerade sedan den gamla versionen som jag hade på andra datorn (2.0.4) och problemet var borta!

Vet inte om det varit uppe, men kan vara bra att upplysa om denna lite lustiga bugg :)

Re: Bugg i Telldus 2.1.1 (eventuellt tidigare också)

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by mrgoose
Samma problem för mig började igår!! Lampor som jag styrt tänder å släcker sig själva, samma lampor som jag slog på, alltså inte alla i huset.... Höll på igår o tände/släckte sig själva och nu händer det igen!!! Va är det för fel!

Re: Bugg i Telldus 2.1.1 (eventuellt tidigare också)

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by stefan.persson
Hej!
Vi har aldrig hört talas om något liknande tidigare, men nu alltså två fall.

Vilken batch av TellStick har ni? Kör ni båda Windows 7? Har ni några andra tredjepartsprogram? Ser ni något i windows event log?

mrgoose: Fungerade allting före igår? Hur lång tid efter det att du aktivt har styrt inträffar det här? Hur ofta händer det?

Ni får gärna skicka supportärenden istället om ni inte vill skriva allt här.

Re: Bugg i Telldus 2.1.1 (eventuellt tidigare också)

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by Eldritch
Lånar denna topiken,. Har inte samma problem, men rubriken stämmer. :)

I TelldusCenter så har ikonen för temp helt försvunnit. Alltså den som tidigare var brevid lampan som byter bild mellan alla inlagda lampor/brytare och sidan över olika tempgivare.

Kör Win 7 och 2.1.1. Har provat avinstallera och lägga in 2.1.0 men det blir samma fel. Alla tempgivare syns om jag använder tdtool. Och de dyker upp i EG.

Någon som har liknande problem?