Telldus Center och att scanna

Moderator: Telldus

Post Reply
kallebollare
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Telldus Center och att scanna

Post by kallebollare » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har nyligen köpt Tellstick Duo och har installerat Telldus Center 2.1.
Jag kan lägga till mina självlärande on/off enheter (uttag och ringklocka) men när jag försöker att "Scanna" fjärrkontrollen eller ringklockans signal så händer ingenting. Lysdioder på Tellstick Duo blinkar inte när jag använder fjärren. (borde den det?)

Använder Windows Home Server 2011 (x64).
Ringklocka: Nexa LML-710
http://www.nexa.se/Nexa-LML-710.htm

Mottagare, fjärrkontroll: PB-3 / Ny 3-pack
http://www.nexa.se/PB3Ny3packsjalvlarande.htm


Tack på förhand

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: Telldus Center och att scanna

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nexa LML-710 stödjer vi tyvärr inte.

Lysdioderna på TellStick Duo borde lysa när du använder fjärren till PB-3...
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Ake.Larsson
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Telldus Center och att scanna

Post by Ake.Larsson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har samma problem med att läsa av fjärr. har provat med flera olika och jag måste hålla fjärren max 5 dm från Duon för att den ska reagera.
Tycker att det är ganska dålig räckvidd på mottagaren i duon. Alla fjärrar jag provat med går att styra lampor med på 6-8 meters avstånd utan problem

kallebollare
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Telldus Center och att scanna

Post by kallebollare » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Min Telldus DUO står nere i källaren och den har inga problem att tända och släcka mina enheter på övervåningen.
Men när jag provar att stå med fjärrkontrollen 1cm från min Duo och trycka på fjärren så blinkar inga dioder (Fjärrkontrollen fungerar).
När jag kopplar ihop duo med mina uttag så blinkar det rött, så dioder verkar fungera.

Är min mottagningsdel trasig då kanske..?

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: Telldus Center och att scanna

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det är möjligt. Vad är det för fjärrkontroll? Nexa självlärande?
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

jilldris
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Telldus Center och att scanna

Post by jilldris » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har samma problem med räckvidden, får hålla fjärren (nexa självlärande) ett par dm från mottagaren för att det ska fungera. Styr jag lampor har fjärren bra räckvid. Duon har också bra räckvidd när den sänder.

kallebollare
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Telldus Center och att scanna

Post by kallebollare » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har:
http://www.nexa.se/PB3Ny3packsjalvlarande.htm

Visst borde dioderna lysa när jag använder fjärren, oavsett om det skulle vara fel på drivrutin?

Adam
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Telldus Center och att scanna

Post by Adam » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Samma problem här med med att ta emot från fjärr. Tellsticken lyser inte alls förrän jag kommer nära. och då snackar jag inte några dm, utan jag måste vara ca 2 cm max från tellsticken :(
Har provat flera olika sändare. Tex Nexas NEYCT-705 som skall fungera.
Köpte Tellsticken för ca en vecka sen. en DUO batch# 1.
Något fel är det. Hårdvara??

//Adam

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Telldus Center och att scanna

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

kallebollare wrote:Jag har:
http://www.nexa.se/PB3Ny3packsjalvlarande.htm

Visst borde dioderna lysa när jag använder fjärren, oavsett om det skulle vara fel på drivrutin?
Vill minnas att dioderna lyser på min Duo (beta) oavsett om jag har drivrutin installerad eller ej...
Inte 100, men nästan...
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

krambriw
Posts: 654
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Telldus Center och att scanna

Post by krambriw » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Min diod (DUO Beta) lyser grönt när den tar emot. Fjärrar jag testat med är Nexa NEYCT-705 respektive TMT-502

mvh

Darne
Posts: 12
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Telldus Center och att scanna

Post by Darne » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har samma problem, 2cm räckvidd med Nexa PET-910 fjärr som funkar klockrent till fjärrbrytarna. DUO:n orkar bara manövrera brytarna (Nexa on/off) på några meter också.
Min DUO är Batch#: 1, SN: 386

/Darne

kallebollare
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Telldus Center och att scanna

Post by kallebollare » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det var fel på mottagardelen i min DUO.
Har fått den utbytt och numera lyser dioder på DUO vid fjärrkontroll.

Adam
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Telldus Center och att scanna

Post by Adam » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Samma här. Fick min utbytt och den nya fungerar alldeles utmärkt. :D

Post Reply