Webserver IIS för Tellstick

Moderator: Telldus

Dale
Posts: 75
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Webserver IIS för Tellstick

Post by Dale » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej

Jag kör IIS 5 på en Windows 2000 server och undrar om någon har nått tips hur jag ska göra för att styra Tellstick med den? Sitter annars och knackar ASP på servern.
\\d
4 Net, 3 Duo & 64 sensorer + 14 RPi's
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!

Dale
Posts: 75
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Dale » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har testat lite men får det inte att funka riktigt. Skrev nedan i ASP-koden.

<%
set wshell = CreateObject("WScript.Shell")
wshell.run "c:\test.bat"
set wshell = nothing
%>

test.bat ser ut enligt nedan

c:\program\telldus\tdtool.exe --on 1

Kör jag bat-filen i dos eller dubbelklickar på den så funkar det klockrent men inte när man ska köra den via webservern vill den inte.

Testade även att i bat-filen skriva nedan
dir c:\ > c:\dir.txt

Testa köra den bat-filen från webservern och de funka.

Testade även nedan i ASP-koden och det fungerade.

<%
set wshell = CreateObject("WScript.Shell")
wshell.run "%COMSPEC% /C dir c:\ > c:\dir.txt", 0, TRUE
set wshell = nothing

set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
set fs = fso.openTextFile("c:\dir.txt", 1, TRUE)
response.write replace(replace(fs.readall,"<","<"),vbCrLf,"<br>")
fs.close: set fs = nothing: set fso = nothing
%>

La jag in "c:\program\telldus\tdtool.exe --on 1" eller "tdtool.exe --on 1" ist för "dir c:\ > c:\dir.txt" sluta prylarna å funka igen. Är det nått med tdtool? Att köra med ping, dir, tracert verkar funka bra men inte tdtool. :-(
\\d
4 Net, 3 Duo & 64 sensorer + 14 RPi's
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!

Dale
Posts: 75
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Dale » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Får upp "Number of devices: -1" när jag kört ovanstående exempel med en bat-fil som bara innehåller "c:\program\telldus\tdtool.exe --list" är det normalt? Funkar däremot att köra bat-filerna som dom är men det verkar då som ingen här har hört talas om mitt problem. Kanske meningen att man inte ska kunna köra IIS ilaf med Tellstickan.
\\d
4 Net, 3 Duo & 64 sensorer + 14 RPi's
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Om jag inte minns fel så körs alla asp-sidor i ett skyddat läge. D.v.s. allt man kör/startar hamnar också i detta skydd. Därför har inte tdtool rättigheter att komma åt varken tellusbd101.dll eller själva TellSticken.

Tyvärr vet jag ingen lösning på detta tyvärr.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

jocke
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by jocke » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Dale..

Kan du se något i loggarna (windows applikationslogg, securitylogg osv) när du kör detta?

Dale
Posts: 75
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Dale » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Lite märkligt. Jag kan formatera valfri hårddisk via websidan, Jag kan göra valfri registerändring via websidan men inte starta en bat-fil med tdtool. Har testat att lägga tdtool.exe och tellusbd101.dll i system32 mappen. Ingenting speciellt i loggfilerna. Varken i Loggboken eller i C:\winnt\system32\logfiles\
Om det bara är ASP sidorna som är så skulle det fungera med PHP? Jag har möjlighet att köra PHP 4 på servern med.
\\d
4 Net, 3 Duo & 64 sensorer + 14 RPi's
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!

jocke
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by jocke » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

I stället för att köra bat filer direkt från ASP har du testat att skriva en dll som gör saker och sedan bara anropa din dll från ASP?

Dale
Posts: 75
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Dale » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har aldrig gjort någon dll. :-(

Det jag inte blir klok på är att så mycket annat fungerar men iofs de som funkar är ju liksom med i Windows från början.

Kör jag "tdtool --list" från dosprompten eller om det ligger i bat-filen får jag upp följande i dosfönstret:
Number of devices: 4
1 Vardagsrum
2 Hall
3 Labb golv
4 Labb hylla

Kör jag "tdtool --list" via webben så får jag upp följande:
Number of devices: -1

Har testat de som finns på http://classicasp.aspfaq.com/general/ho ... m-asp.html och dom exemplen funkar fint och även om jag kör "tracert www.dn.se" eller dyligt.

Antingen går det inte eller så har jag missat nått totalt.
\\d
4 Net, 3 Duo & 64 sensorer + 14 RPi's
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

När du kör tdtool --list så gör den inget alls mot TellSticken utan endast mot registret.
Inställda enheter ligger HKEY_CURRENT_USER, kan det vara så att IIS kör som en annan användare och då inte har några inställda enheter? Det låter som det mest troliga för mig.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Dale
Posts: 75
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Dale » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jo de där i registret märkte jag när jag hade tagit bort en enhet och la till en annan så "hoppade" den över ett nummer. Bra eller dåligt?
Ska sätta upp en labbserver å testa lite med rättigheterna på IUSR_datornamn. Skulle ju helt vela köra prylarna på en server som jag har tillgång till redan så man slipper sätta upp en linuxhink å försöka konfa nått man knappt sett på bild. :-(
\\d
4 Net, 3 Duo & 64 sensorer + 14 RPi's
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Att den "hoppar" nummer är avsiktligt. Numret är ett idnummer och ska vara unikt för varje enhet.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Dale
Posts: 75
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Dale » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:Att den "hoppar" nummer är avsiktligt. Numret är ett idnummer och ska vara unikt för varje enhet.
Ok, tänkte bara om man gör bat-filer å sen när manhar tagit bort å lagt till nya så får man göra nya bat-filer me. :-)
\\d
4 Net, 3 Duo & 64 sensorer + 14 RPi's
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det är just därför den hoppar. Tar man bort en enhet ska inte bat-filen helt plötsligt slå på fel saker.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Dale
Posts: 75
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Dale » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har löst mitt problem med att styra stickan med IIS nu så de funkar fin som snus. :-)
\\d
4 Net, 3 Duo & 64 sensorer + 14 RPi's
4 Net, 3 Duo, 14 RPi, 2 reporter & 64+ givare
This message was made using 100% recycled electrons!

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Berätta gärna hur du gjorde det.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Post Reply