Hitta fjärrkontrollskod

Moderator: Telldus

Post Reply
bonbon
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hitta fjärrkontrollskod

Post by bonbon » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Min "server" hemma krachade och är nu utbytt. Tellsticken är installerad i en ny dator och det mesta funkar bra.
Men problemet jag har är en infälld självlärande nexa-dimmer som sitter VÄLDIGT infällt, så jag kan inte komma åt den fysiskt för att lära upp den på nytt.

Finns det några möjligheter att importera enheterna från den gamla installationen?
Hårddisken finns kvar och funkar fortfarande.

bonbon
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Hitta fjärrkontrollskod

Post by bonbon » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nu slog det mig att det "räcker" om jag får tag på fjärrkontrollskod och enhetskod som den lyssnar på idag.
I Telldus Center så slumpade jag fram dom, så det är väl inte så lätt att hitta/gissa, men jag har även en gammal Nexa-fjärr som jag kan styra den med. Den är inställd på:
Huskod: G
Group selection: 4 (IV)
Knapp: 4

Kan man översätta det till fjärrkontrollskod och enhetskod som funkar i Telldus Center?

fredrik.gullberg
Site Admin
Posts: 285
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: Hitta fjärrkontrollskod

Post by fredrik.gullberg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Prova att ställa in enheten i TelldusCenter som en code switch på just G 4, bör fungera.
Fredrik Gullberg
Telldus Technologies

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: Hitta fjärrkontrollskod

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Om "group selection" är 4 kan enhetskoden bli 16 istället.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

bonbon
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Hitta fjärrkontrollskod

Post by bonbon » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Japp, med G 16 funkar det.

Men jag får nog försöka mecka fram brytaren ändå, för det funkar inte att dimma till absoluta värden (via Eventghost) när den är inlagd som Code Switch.

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: Hitta fjärrkontrollskod

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nej tyvärr stödjer endast selflearning absolut dimning...
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Hitta fjärrkontrollskod

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

bonbon wrote:Min "server" hemma krachade och är nu utbytt. Tellsticken är installerad i en ny dator och det mesta funkar bra.
Men problemet jag har är en infälld självlärande nexa-dimmer som sitter VÄLDIGT infällt, så jag kan inte komma åt den fysiskt för att lära upp den på nytt.

Finns det några möjligheter att importera enheterna från den gamla installationen?
Hårddisken finns kvar och funkar fortfarande.
Du skulle kanske kunna läsa windows registry from den gamla disken, har inte testat själv men det kan vara värt ett försök.

How to Repair a Corrupted Registry File When You Cannot Boot
http://www.easydesksoftware.com/news/news32.htm

Registry Drill (free 15 day trial)
http://www.easydesksoftware.com/regdrill.htm
http://www.easydesksoftware.com/screens/drillsc.htm

Mer att läsa och testa finns här:
http://www.aitechsolutions.net/winxpnoboot.html
http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/

/Henrik

Post Reply