Brytare och sensorer

Moderator: Telldus

Post Reply
ChristofferL
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Brytare och sensorer

Post by ChristofferL » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej!

Jag har precis införskaffat en Telldus TellStick ZNet Lite V2 och planerar nu vad jag ska ha för brytare och sensorer.

Jag tänkte börja med en sensor vid ytterdörren samt vid kyl och frys och fastnade då för MAGNETSENSOR TELLDUS Z-WAVE. I och med att det är en produkt från Telldus antar jag att den arbetar bra tillsammans med Tellstick Znet Lite V2.

Någon som har denna sensor som kan bekräfta att det fungerar bra?

http://telldus.se/produkt/magnetsensor-telldus-z-wave.

Nästa grej är att kunna styra samtliga strömbytare och i slutändan lamporna som de tänder och släcker. Mitt mål är att kunna tända och släcka genom telefonen/surfplattan samt kunna använda den befintliga strömbrytaren. Jag vill dock kunna se aktuell status på lampan (tänd eller släckt) genom telefonen/surfplattan, även om jag tänt och släckt med den befintliga strömbrytaren. Vad för brytare rekommenderas? Jag har kollat på nedanstående.

https://www.m.nu/brytare/inbyggnadsbrytare-2-5kw

Det pratas mycket om att en neutralledare måste vara framdragen. Jag vet inte om den är det men det sitter ett vägguttag under varje strömbrytare, vilket borde betyda att det antingen är framdraget eller att det enkelt går att dra fram.

Vissa strömbrytare är kron(?), d.v.s. tänder två olika ljuskällor. Är ovanstående brytare kompatibel med en sådan strömbrytare? Om inte, vad rekommenderas då?

Summering
-Fungerar MAGNETSENSOR TELLDUS Z-WAVE bra med Znet Lite V2?
-Går det att se aktuell status på lampa (tänd eller släckt) i telefonen/surfplattan om jag använder befintlig strömbrytare med brytaren https://www.m.nu/brytare/inbyggnadsbrytare-2-5kw?
-Är brytaren https://www.m.nu/brytare/inbyggnadsbrytare-2-5kw kompatibel med kronbrytare? Om inte, vad rekommendera?

Tack!

etompau
Posts: 2334
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Brytare och sensorer

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

1. Har ej själv denna sensor, men utgår från att den fungera som den ska tillsammans med ZNet. Vore lite märkligt om Telldus skulle sälja ett eget märke som ej fungerar.
2. Z-wave har återrapportering via ett dubbelriktat radioprotokoll, så detta ska fungera.
3. En Fibaro double switch borde fungera i en kron-koppling. Kräver neutralledare
http://manuals.fibaro.com/content/manua ... T-v1.1.pdf

MatsP
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Brytare och sensorer

Post by MatsP » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tyvärr fungerar återkopplingen extremt dåligt, vilket är hela grejen med att köra z-wave. Jag har både qubino- och fibaro-brytare till min z-net lite v2. Ingen av dem fungerar särskilt tillfredställande. Dålig, om någon återkoppling alls samt så fungerar förbrukningen allmänt dåligt också. Jag har rapporterat samtliga fel till telldus-supporten. Som svar fick jag att de jobbar på det. Inte särskilt hårt uppenbarligen då det här rapporterades för flera månader sen.

Post Reply