Qubino insatsbrytare: ej någon effektrapportering?

Moderator: Telldus

Post Reply
joakim99
Posts: 13
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Qubino insatsbrytare: ej någon effektrapportering?

Post by joakim99 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har några Qubino insatsbrytare, både med 1 och 2 reläer. Inga problem att styra brytarna med min ZNet men jag får inte till rapporteringen av effekt på brytaren med två reläer. Tidigare när jag körde Razberry var det inga problem att visa den momentana effektförbrukningen men jag får inte till det nu.

Är det någon som har erfarenhet av Qubino och har fått det att fungera?

MatsP
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Qubino insatsbrytare: ej någon effektrapportering?

Post by MatsP » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har precis installerat 3 st qubino med 2 reläer. Jag har följande reflektioner:
1. Inga problem att styra brytarna individuellt. Detta trots att http://live.telldus.com/help/compatibility påstår annat.
2. Effekt visas bara på multibrytaren inte på individuell brytare.
3. Telldus-kontrollen har dålig koll på statusen på brytarna om jag har switchat på den "riktiga" strömbrytaren. Ingen aning om den är på eller inte.

Punkt tre känns onekligen inte alls bra då det är hela vitsen med zwave. Att ha rätt återkoppling på status på brytaren.

Kan nämna att jag har Telldus Znet Lite v2 och brytarna är inställda som mono stable.

Alla dessa tre har fungerat felfritt på min razberry med zwave.me

joakim99
Posts: 13
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Qubino insatsbrytare: ej någon effektrapportering?

Post by joakim99 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har samma problem som du har med återkopplingen huruvida brytaren är på eller inte. Jag tänkte att man med hjälp av effekten på respektive brytare skulle kunna få en bekräftelse om den är på eller inte men om man inte kan få effektuttaget rapporterat per brytare så är det svårt.

Jag har inte heller några problem att styra brytarna individuellt.

När jag körde razberry så fungerade det felfritt även hos mig.

teqnet
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Qubino insatsbrytare: ej någon effektrapportering?

Post by teqnet » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Något nyttom Qubino?
Ganska populära dimrar och brytare, så det vore ju botten om inte Telldus stödjer dem...

MatsP
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Qubino insatsbrytare: ej någon effektrapportering?

Post by MatsP » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nej tyvärr. Fortfarande lika dålig återkoppling från qubino. När jag rapporterade detta till supporten (några månader sen) fick jag till svara att de jobbar på det men jag har inte hört något sen dess. Antar att de prioriterar annat.

geirbakkw
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Qubino insatsbrytare: ej någon effektrapportering?

Post by geirbakkw » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har dere sjekket at associations er korrekt satt opp, opplevde på mine fibaro enheter at jeg måtte legge til kontrolleren på flere av gruppene for å få korrekt status på enheten.

MatsP
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Qubino insatsbrytare: ej någon effektrapportering?

Post by MatsP » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

geirbakkw wrote:Har dere sjekket at associations er korrekt satt opp, opplevde på mine fibaro enheter at jeg måtte legge til kontrolleren på flere av gruppene for å få korrekt status på enheten.
Vilka associationer gjorde du? Skulle vara trevligt med lite information kring detta?

geirbakkw
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Qubino insatsbrytare: ej någon effektrapportering?

Post by geirbakkw » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hei, satte tellstick i group 2 i tillegg til lifeline.

Post Reply