Fibaro motion sensor stänger av efter 30 sek.

Moderator: Telldus

Post Reply
erkkan
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Fibaro motion sensor stänger av efter 30 sek.

Post by erkkan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej
Ny på forumet och det är även nytt med hemautomation. Har köpt en telldus Znet lite för några dagar sedan och några fibaropluggar (uttag samt rörelsesensor).

Vill bara (till en början) göra så att lamporna tänds när rörelsesensorn aktiveras. Problemet är att lamporna stängs av efter 30 sek dvs när rörelsesensorn återigen aktiveras. Ganska enerverande när man är hemma och får gå runt i disco. Jag har testat ändra i motionsensor-inställningarna kring "Motion alarm cancellation delay" till 36000 sek dvs en timme. Det står att de nya inställningarna ska gälla och vara uppdaterade men rörselsensorn och lamporna släcks efter 30 sek och aktiveras om jag närmare mig sensorn.
Kan någon snäll själ berätta hur jag ska göra för att få detta att fungera mycket bättre? Eller peka mig till en tråd där jag får info!

mvh
/Erik

Pajon
Posts: 16
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Fibaro motion sensor stänger av efter 30 sek.

Post by Pajon » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej!

Har själv en Fibaro Motion Sensor hemma.
Tänk på att de uppdateringar som du sparar först träder i kraft när enheten vaknar!
När du konfigurerar och testar är det en bra idé att sätta uppvakningstiden till det lägsta, den optionen finner du under menyn "Batteri".

Gällande att den ska tända lampor, så kan man göra att den endast ska tändas under vissa tidpunkter / dagar vid rörelse, alternativt släcka.
Detta kan du skapa i Händelser.

Själv använder jag den som larm, som vid aktivering drar igång Vision Siren & Strobe Alarm, tänder alla lampor i huset samt skickar e-post och sms till mig.
Funderar att även att dra igång min kaffebryggare så att inbrottstjuven blir sugen på kaffe och håller sig kvar tills att jag anländer! ;)

Lycka till!

Post Reply