Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Moderator: Telldus

trilenium
Posts: 25
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Post by trilenium » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej!

Har köpt Fibaro Z-wave-brandvarnare.

http://www.kjell.com/se/sortiment/el/sm ... are-p50779


Har fått fram tempsensor. Undrar dock hur man får den att t.ex. trigga en händelse i Telldus live?

Enheten som lagts till visar ingen "on/off" utan den ska på något sätt ta emot när brandlarm utlöses (smoke detector) eller då temperaturen överstiger en viss grad. Temperaturen har jag inga problem att trigga via händelser så klart, men jag undrar om någon vet hur jag triggar då rökdetektorn går igång?

rolfarne1969
Posts: 9
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Post by rolfarne1969 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jeg har og installert Fibaro Smoke Sensor og har samme problem.

Er det noen som har en løsning?

Cribbe
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Post by Cribbe » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Någon som har hittat en lösning på detta?

rolfarne1969
Posts: 9
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Post by rolfarne1969 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jeg har rapportert dette og fått følgende svar

Kan du testa att lägga in TellStick ZNet Lite i associations-grupp 2 i din brandvarnare?
Status på enheten (on/off) bör sedan reflektera brand eller inte.



Jeg har dessverre ikke fått testet det ennå. Brandvararen er på hytta.

dico
Posts: 40
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Post by dico » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jeg mottok min i dag og forsøkte å legge den til Associations Group 2, men er ikke sikker på hvordan dette skal fungere.
Forsøkte å holde inne test-knappen til test-alarmen gikk, men ingen reaksjon i Telldus. Vet ikke om jeg må teste med virkelig røyk? :-)

dico
Posts: 40
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Post by dico » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har forsøkt å lese litt rundt og fant en tråd på openhab community:
Hello!
Here is the Fibaro's answer:

Dear Sir,
First off all I would like to mention that “test” alarm does not send the alarm frame.
...
https://community.openhab.org/t/rule-wi ... or/2593/28

Så den må nok testes med faktisk røyk. Men det finnes egne test-røyk-sprayer for dette, da vanlig røyk kan "tette" og forminske kvaliteten på varsleren.
Eksempelvis: http://www.ksbrannvern.no/Sleepsafe_tes ... 6051p.html

Om noen tester med vanlig røyk, så burde denne plasseres et mindre kritisk rom senere.
Pga. fullt hus og naboer om dagene, må jeg nok vente til det riktige øyeblikk for å få testet min :-)

k4ranger
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Post by k4ranger » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

varför inte bara testa om det fungerar med att tända ett gäng tändstickor intill enheten, säg 5-7st samtidigt. detta bör ju inte påverka enheten nämnvärt men borde utlösa den också? inte heller blir något rum lidande av ev doft.

dico
Posts: 40
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Post by dico » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tested successfully with real smoke today!

Written some lines about it on my page: http://robertan.com/home/2015/12/12/tes ... znet-lite/

k4ranger
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Post by k4ranger » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Riktigt bra review som du lagt upp på din sida där. Även bra synpunkter till Telldus!

Cribbe
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Post by Cribbe » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Någon som vet hur jag får brandvarnaren att uppdatera aktuell temperatur?
Den har endast visat den temperaturen den registrerade när jag satte igång den.
Behöver jag även lägga till den i fler associations grupper, eller hur går jag tillväga?

bildmal
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Post by bildmal » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag upplevde samma sak, vilket jag tror beror på grundkonfigurationen. Parameter 21 "Temperature report hysteresis" (under avancerade inställningar) är default satt till 10, dvs 1 grad C. Om jag fattar det rätt så kommer den inte rapportera en temperaturförändring om temperaturen ändrats mindre än 1 grad sen förra gången den kollades. Jag ändrade parametern till 5, dvs 0,5 grader och nu får jag rapporter från sensorn flera gånger per dygn. Ändrade även uppvakningstiden till 4 timmar(under menyn "Batteri").

perkabolo
Posts: 39
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Post by perkabolo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hur får man den att "stänga av" testade att utlösa alarmet, och det fungerade men nu står den som "på" fortfarande. Hur stänger jag av den?

perkabolo
Posts: 39
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Post by perkabolo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Bumpar min förra fråga. Ingen som har liknande problem? Hur återställer man efter larm. Min brandvarnare står fortfarande som "på" i telldus live efter att jag testat den. Har testat att göra en återställning av enheten men inget resultat.

johndehosson
Posts: 4
Joined: Tue Sep 04, 2018 7:32 pm

Re: Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Post by johndehosson » Thu Nov 08, 2018 5:34 pm

Bumpar frågan jag med! Har utlöst ett larm, men nu står den som "På" i Telldus. How to get försvinn?!!!!!

etompau
Posts: 2212
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Konfigurera Fibaro Z-wave-brandvarnare

Post by etompau » Thu Nov 08, 2018 6:07 pm

johndehosson wrote:
Thu Nov 08, 2018 5:34 pm
Bumpar frågan jag med! Har utlöst ett larm, men nu står den som "På" i Telldus. How to get försvinn?!!!!!
Om du tittar Telldus Github så kan du finna en del sk LUA-program.
https://github.com/telldus

Bl.a så har dom gjort ett återställningsprogram/timer som du kanske kan använda för att återställa brandvarnarindikeringen:
https://github.com/telldus/tellstick-lu ... eTimer.lua

Post Reply