Remotestick (Android)

Moderator: Telldus

gein
Posts: 437
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick (Android)

Post by gein » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ni som exporterar variabler till Tasker får väldigt gärna meddela hur det går! Hittar ni på något fyndigt får ni gärna berätta om eran setup också. Behöver ju inte alls vara så sofistikerad setup som peswe rapporterade om tidigare. Allt är intressant!

jorang
Posts: 259
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Norway

Re: Sv: RemoteStick (Android)

Post by jorang » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

peswe wrote:
Nexauser wrote:
jorang wrote:Hvordan fjerner man den gamle Tasker Plugin og erstatter med ny?
"Långtryck" på Pluginnen under Task och tryck på Cut så försvinner den.
Eller om den ligger på "trigger sidan" i profilen; Långtryck på Context / Add / State / Plugin / Remotestick
Ta sen bort den gamla Contexten
Kommer ikke opp noen meny ved "langtrykk" i Tasker hos meg - på S3.

Blir ikke selve Plugin'en overskrevet ved oppdatering til ny versjon Remotestick? Eller er det kun i Profiler eller Tasks der Remotestick Plugin er aktiv/ i bruk den må fjernes og erstattes?
______________________________
Mvh/ BR JoranG

jorang
Posts: 259
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Norway

Re: Sv: RemoteStick (Android)

Post by jorang » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gein wrote:
peswe wrote:Manuell rensning finns ju redan. Komplettera med inställbar rensning efter X dagar.
Något sådant får det kanske bli.
peswe wrote:Kommer man åt internminnet utan root?
Om inte, kan du tänka dig att tillåta att Sensordata lagras på SD-kortet så att man åtminstone kommer åt det. Då kanske du inte behöver lägga in någon exportfunktion.
Nej, man kommer inte åt det utan root. Tror det bästa är att möjliggöra för någon typ av export-funktion för att så många som möjligt ska ha nytta av det. Att hämta datat direkt från databasen är visserligen inga direkta problem men det är väldigt tekniskt och förmodligen inte många som orkar eller klarar av det. Däremot ser jag ett värde i att kunna lägga databasen på SD-kortet av utrymmesskäl. Kanske att det ska vara valbart isåfall.
+1
______________________________
Mvh/ BR JoranG

peswe
Posts: 63
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Sv: RemoteStick (Android)

Post by peswe » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gein wrote: Nej, man kommer inte åt det utan root. Tror det bästa är att möjliggöra för någon typ av export-funktion för att så många som möjligt ska ha nytta av det. Att hämta datat direkt från databasen är visserligen inga direkta problem men det är väldigt tekniskt och förmodligen inte många som orkar eller klarar av det. Däremot ser jag ett värde i att kunna lägga databasen på SD-kortet av utrymmesskäl. Kanske att det ska vara valbart isåfall.
Appen MyCars har en exportera/importera funktion där man kan välja XML eller CSV format. Det tilltalar mig. Även vanligt TXT format går bra.

liverpoolarn
Posts: 65
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick (Android)

Post by liverpoolarn » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Handlade såklart omedelbart när jag läste att du släppt 2.5.0 då jag är väldigt sugen på just sensor-värdena.
Men till min förvåning så visas inte någonting på min "Sensors"-tab. Vad måste jag göra för att det ska funka? I TelldusLive visas de inte heller?! Vet inte om det beror på att jag har en Duo och inte en Net? I Telldus Center på servern där Duon är installerad så visas sensorerna.

peswe
Posts: 63
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Sv: RemoteStick (Android)

Post by peswe » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

jorang wrote: Kommer ikke opp noen meny ved "langtrykk" i Tasker hos meg - på S3.

Blir ikke selve Plugin'en overskrevet ved oppdatering til ny versjon Remotestick? Eller er det kun i Profiler eller Tasks der Remotestick Plugin er aktiv/ i bruk den må fjernes og erstattes?
De gamla pluggarna finns kvar i Taskers profiler/tasks, men funkar inte efter uppdatering av Remotestick.
Du måste ersätta gamla plugins (har den vanliga "State"-iconen) med nya Remotestick-pluggen (har samma icon som RS-appen) för att Profiler och Tasks ska fungera.

tronde
Posts: 564
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick (Android)

Post by tronde » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Når jeg velger "activate monitoring" av en sensor stopper RS og jeg må tvinge den til avslutning. Etter omstart er sensoren aktivert.

Det står build version 2.5.0 i RS, men det er den versjonen som som nettopp dukket opp i play.google, og da er det vel 2.5.1?

Motorola defy+ / Android 2.3.6.

'

Nexauser
Posts: 59
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Sv: RemoteStick (Android)

Post by Nexauser » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

peswe wrote:
gein wrote: Nej, man kommer inte åt det utan root. Tror det bästa är att möjliggöra för någon typ av export-funktion för att så många som möjligt ska ha nytta av det. Att hämta datat direkt från databasen är visserligen inga direkta problem men det är väldigt tekniskt och förmodligen inte många som orkar eller klarar av det. Däremot ser jag ett värde i att kunna lägga databasen på SD-kortet av utrymmesskäl. Kanske att det ska vara valbart isåfall.
Appen MyCars har en exportera/importera funktion där man kan välja XML eller CSV format. Det tilltalar mig. Även vanligt TXT format går bra.
CSV är perfekt om man vill importera till Excel.

gein
Posts: 437
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick (Android)

Post by gein » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tronde wrote:Når jeg velger "activate monitoring" av en sensor stopper RS og jeg må tvinge den til avslutning. Etter omstart er sensoren aktivert.

Det står build version 2.5.0 i RS, men det er den versjonen som som nettopp dukket opp i play.google, og da er det vel 2.5.1?

Motorola defy+ / Android 2.3.6.

'
Du behöver uppdatera till 2.5.1.

Cptnodegard
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick (Android)

Post by Cptnodegard » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Just installed this half an hour ago, and aside from moving over everything to the new plugins in Tasker, it works great! I've been using a rather cumbersome (and unstable) server based thing to get temperature data into Tasker for a while now, sooo much easier to just have variables. Faster too, since I now don't have to read it from an online text file every time. I also took the opportunity to include a temperature feature in my Tasker based voice assistant:

http://www.youtube.com/watch?v=oUlJfYKh ... e=youtu.be

Great work!


Oh, btw, feature request: Automatic saving of the temperature graphs as image files to the internal memory. With a static (for each sensor) file name. That would allow Tasker users to use the image as a source for scenes (custom UIs)

Cptnodegard
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick (Android)

Post by Cptnodegard » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nexauser wrote:
jorang wrote:Hvordan fjerner man den gamle Tasker Plugin og erstatter med ny?
"Långtryck" på Pluginnen under Task och tryck på Cut så försvinner den.
The proper way to delete an action in Tasker is actually to grab the "handle" to the right of its name in the task, and then simply drop it into the garbage bin that appears. you rearrange actions the same way

tronde
Posts: 564
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick (Android)

Post by tronde » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gein wrote:
tronde wrote:Når jeg velger "activate monitoring" av en sensor stopper RS og jeg må tvinge den til avslutning. Etter omstart er sensoren aktivert.

Det står build version 2.5.0 i RS, men det er den versjonen som som nettopp dukket opp i play.google, og da er det vel 2.5.1?

Motorola defy+ / Android 2.3.6.

'
Du behöver uppdatera till 2.5.1.
Jeg hadde 2.5.0 installert. I play.google fikk jeg valg om å oppdatere denne, hvilket jeg gjorde. Den versjonen jeg oppgraderte til viser fortsatt 2.5.0, og det er ingen mulighet for å oppgradere denne i play.google.

jorang
Posts: 259
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Norway

Re: RemoteStick (Android)

Post by jorang » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sitter med en følelse at jeg ikke forstår her nå...

Er det selve plugin som må slettes i Tasker - eller er det allerede definerte/ aktive actions (profiles/ tasks) som må redigeres til å benytte ny versjon av plugin...?
Vil ikke oppdateringen av Remotestick også oppdatere/ overskrive den gamle Tasker Plugin?
______________________________
Mvh/ BR JoranG

peswe
Posts: 63
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick (Android)

Post by peswe » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

jorang wrote:Sitter med en følelse at jeg ikke forstår her nå...

Er det selve plugin som må slettes i Tasker - eller er det allerede definerte/ aktive actions (profiles/ tasks) som må redigeres til å benytte ny versjon av plugin...?
Vil ikke oppdateringen av Remotestick også oppdatere/ overskrive den gamle Tasker Plugin?
Installationen skriver över den gamla RSpluggen i Tasker.
Men du måste återskapa de Contexts och/eller Taskactions som innehåller pluggen för att Tasker ska funka med Remotesync.

gein
Posts: 437
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick (Android)

Post by gein » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tronde wrote:
gein wrote:
tronde wrote:Når jeg velger "activate monitoring" av en sensor stopper RS og jeg må tvinge den til avslutning. Etter omstart er sensoren aktivert.

Det står build version 2.5.0 i RS, men det er den versjonen som som nettopp dukket opp i play.google, og da er det vel 2.5.1?

Motorola defy+ / Android 2.3.6.

'
Du behöver uppdatera till 2.5.1.
Jeg hadde 2.5.0 installert. I play.google fikk jeg valg om å oppdatere denne, hvilket jeg gjorde. Den versjonen jeg oppgraderte til viser fortsatt 2.5.0, og det er ingen mulighet for å oppgradere denne i play.google.
Den har nog bara inte dykt upp ännu.

Post Reply