Remotestick (Android)

Moderator: Telldus

Post Reply
trikola
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick Live! (Android)

Post by trikola » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hei,

jeg er med her nå i kanskje 14 dager med en Tellstick net og 9 fjernstyrte brytere (6 Nexa, 2 UPM, 1 Intertechno). I litt kortere tid har jeg hatt RemoteStick på min smartphone (HTC Hero, Android 2.1.1).

Omtrent så lenge som jeg har RemoteStick har jeg opplevd noe som er litt skremmende: noen ganger blir den øverste i listen av mine brytere (Intertechno, kupévarmer i garasjen) slått på uten at jeg er ansvarlig for det. Og den blir slått på gjennom Tellstick, ikke gjennom en eller annen 433Mhz-sak som blir aktivisert lokalt nær min garasje. Jeg ser det nemlig når jeg ser på telldus live. Jeg har INGEN "på"-funksjon aktivert på scheduleren for denne bryteren, kun noen "av" av sikkerhetsgrunner (om jeg manuelt slår på og så glemmer det.)

Når jeg skreller vekk konspirasjonsteorier som at FBI - eller Telldus Technologies ;-) - styrer mitt hjem, og observerer når dette skjer, så har jeg en sterk mistanke om at RemoteStick på min mobil gjør det når jeg enten kommer hjem fra jobben og mobilen kommer i rekkevidden av mitt trådløs nett hjemme (har skjedd 3 ganger), eller om morningen når jeg slår på WiFi på mobilen. Sistnevnte har jeg bare opplevd en gang og er ikke 100% sikker rund omstendighetene.

Det er først de siste dagene at jeg virkelig tør å tro på en årsak, men fortsatt skal jeg ikke 100% garantere at det ligger i RemoteStikk. I dag da jeg kom fra jobben og rett før det på bussen hadde sjekket at kupevarmeren var av, så fikk jeg også et "Feilavbruddsmelding" på mobilen at RemoteStikk hadde blitt avbrudd av en eller annen feil da jeg kom i nærheten av nettverket mitt. Sjekket umiddelbart kupevarmeren med mobilutgaven av Telldus Live og da var kupevarmeren på! Så med andre ord: (a) bryteren er av, (b) kommer 5 minutter senere til mitt wifi-område hjemme, (c) får ca. samtidig en melding om en crash av RemoteStick på mobilen og rett etterpå (d) bryteren er på. Som skrevet oppe: det er bare den øverste bryteren i min liste på Telldus Live som er berørt, ingen av de andre 8 brytere har så langt vist en slik oppførsel.

Håper noen kan se på dette. Skal selv observere videre. Virker på meg at det skjer ofte, men ikke alltid (i den beskrevne situasjon).

Ellers fornøyd med hele opplegget. Takk!

Andreas
Last edited by trikola on Fri Feb 10, 2012 6:52 pm, edited 1 time in total.

gein
Posts: 437
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick Live! (Android)

Post by gein » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det borde inte kunna vara RemoteStick, och jag ska förklara varför. Däremot är jag ödmjuk inför det faktum att det faktiskt är RemoteStick som spökar, men jag ska försöka hjälpa dig att reda ut det.

För att RemoteStick ska kunna exekvera utan att programmet är igång så krävs det bakgrundstjänster som ligger och kör. I RemoteStick finns det bara en tjänst definierad som har med styrning av enheter att göra. Denna tjänst startas av antingen;
  • Locale/Tasker
  • En app widget
När tjänsten startas, skickas det kommando som förväntas och därefter stängs tjänsten av, och startas inte igen förrän antingen Locale/Tasker eller en app widget begär det. Det är alltså en tjänst som kör i ett par sekunder i normalfallet.

RemoteStick har bara en bakgrundstjänst som ligger och kör med regelbundna mellanrum, och det är den som övervakar sensorers värden och denna tjänst är bara aktvierad om man har skapat ett villkor med RemoteStick Sensor i antingen Locale eller Tasker. Denna tjänst har som sagt också bara med sensorer att göra och hanterar inte styrning av enheter på något sätt.

Men, det finns flera saker vi kan göra för att gå närmare på problemet. Till att börja med vore det bra att få svar på följande frågor:
  • Har du Locale eller Tasker installerat?
  • Om ja, använder du det tillsammans med RemoteStick på något sätt och isåfall hur då?
  • Använder du någon av RemoteSticks widgets på din hemskärm?
Du skriver också att RemoteStick krashade. Jag kan kontrollera i felloggarna varför RemoteStick krashade under förutsättning att du inte har inaktiverat denna funktion i RemoteStick. Isåfall behöver jag telefonmodell, android-version och ungefärligt klockslag när det inträffade (ju exaktare desto bättre förstås).

Om felet uppstår relativt ofta så är ju ett naturligt test att avinstallera RemoteStick och se om felet upphör.

trikola
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick Live! (Android)

Post by trikola » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jeg legger meg heeeeeelt flat, sorry, sorry, sorry!!!! :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Ingen feil med RemoteStick!

Det var Locale som var satt opp til nettopp å gjøre det: slå på noe når jeg er i mitt hjemmenettverk! Dette hadde jeg lagt inn som en test da jeg begynte med RemoteStick - og glemt det. Antagelig hadde jeg også brukt denne bryteren til noe annet mindre 'farlig' først (en lampe eller sånt) og etter at jeg hadde glemt testen flyttet jeg bryteren til garasjen og ga den et nytt navn.

Sorry igjen! RemoteStick er helt renvasket! :oops:

Andreas

P.S. Remotestick kræsjet bare én gang, om det skjer igjen skal jeg hjelpe deg med analysen av årsaken.

olavjunior
Posts: 45
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick Live! (Android)

Post by olavjunior » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

When will we see the new version with the house planning feature? :-)

gein
Posts: 437
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick Live! (Android)

Post by gein » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

olavjunior wrote:When will we see the new version with the house planning feature? :-)
Jag vill inte lova något datum med risk för att göra folk besvikna. Appen utvecklas ju på min fritid som är väldigt begränsad stundtals. Hur som helst så är funktionen i det närmaste helt färdig. Däremot finns det ett par buggar kvar som jag inte lyckats lokalisera riktigt. Buggar som gör att jag inte kan släppa det som det är nu. Du kan dra iväg ett mail till mig om du vill provköra en beta av nästa version så ger jag dig en apk.

VoodooExtreme
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick (Android)

Post by VoodooExtreme » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har gjort två guider om hur man kan tända och släcka sina lampor med automatik med hjälp av RemoteStick och Tasker.

I del 1 går jag igenom Tasker & RemoteStick (även med video)
http://www.forenkla.se/tand-lamporna-me ... el-1-av-3/

I del 2 så nyttjar vi Tasker, RemoteStick, positionering samt pluginet Day & Night, för att enbart tända lamporna när man är hemma och det är mörkt ute.
http://www.forenkla.se/tand-lamporna-me ... el-2-av-3/

Hoppas det kan komma till användning för någon.
Last edited by VoodooExtreme on Wed Feb 15, 2012 10:11 am, edited 1 time in total.

gein
Posts: 437
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick (Android)

Post by gein » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

VoodooExtreme wrote:Jag har gjort två guider om hur man kan tända och släcka sina lampor med automatik med hjälp av RemoteStick och Tasker.

I del 1 går jag igenom Tasker & RemoteStick (även med video)
http://www.forenkla.se/tand-lamporna-me ... el-1-av-3/

I del 2 så nyttjar vi Tasker, RemoteStick, positionerning samt pluginet Day & Night, för att enbart tända lamporna när man är hemma och det är mörkt ute.
http://www.forenkla.se/tand-lamporna-me ... el-2-av-3/

Hoppas det kan komma till användning för någon.
Riktigt kul att se!
Day & Night-pluginet har ju jag skrivit också. Men jag behöver hitta tid att gå igenom det pluginet och fixa lite buggar. Har fått in kommentarer om att den inte varit helt tillförlitlig.

gein
Posts: 437
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick (Android)

Post by gein » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nu äntligen finns 2.2.0 ute på Android Market. Att göra planlösningsfunktionen tog betydligt mer tid än jag först trodde. Helt hundra är den fortfarande inte. T.ex. kan det kännas svårt att flytta runt objekt till en början. Anledningen är att där man släpper fingret kommer bli övre vänstra hörnet på objektet, inte centrumpunkt som kanske känns mest naturligt. Ev. fixar jag till det framöver men jag hade betydligt större problem med funktionen och nu när jag fått allting att lira (hoppas jag!) så valde jag att skicka ut den.

Planritning gör man nog enklast på http://www.floorplanner.com.
Under Inställningar/Settings finns nu Manage pages / Hantera sidor, där man kan justera själv vilka sidor man vill ska synas och i vilken ordning. Där skapar man även sidor för planritningar.

Notera att jag kommer basera framtida arbete på vad folk röstar på för funktioner. Så önskar man något speciellt gör man bäst i att lägga sin röst: https://trello.com/board/remotestick/4f ... 843fd68d9b

petzno
Posts: 116
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick (Android)

Post by petzno » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Den nye planløsningen er helt konge! kun en innvending: jeg har valgt et bilde som bakgrunn hvor den lysegrå teksten som er standard blir veldig blass. noen sjanse for at en kan endre farge på teksten (sensorer)?

gein
Posts: 437
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick (Android)

Post by gein » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

petzno wrote:Den nye planløsningen er helt konge! kun en innvending: jeg har valgt et bilde som bakgrunn hvor den lysegrå teksten som er standard blir veldig blass. noen sjanse for at en kan endre farge på teksten (sensorer)?
Ja, jag hade tänkt implementera det men eftersom planritningsfunktionen drog ut så pass på tiden så valde jag att istället hoppa över den möjligheten och släppa den nya versionen lite tidigare. Jag har lagt upp din önskan på Trello: https://trello.com/card/custom-color-on ... fd68d9b/20

gein
Posts: 437
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick (Android)

Post by gein » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

2.2.2 på väg ut, borde dyka upp inom någon timme. Widgets fixar nu omstart av enheten och notifiering- och toastmeddelanden är infört. Kolla under Settings.

Carla
Posts: 10
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick (Android)

Post by Carla » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag kan bara ha en bakgrundsbild, går det inte att ha flera sidor med olika bilder, tex övervåning, entreplan och källare ? När jag försöker lägga in en ny bild på en ny sida så ändras bilden på den första sidan och ingen bild läggs till på nya sida. Troligen gör jag något fel men jag kan inte komma på vad det skulle vara.

gein
Posts: 437
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick (Android)

Post by gein » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Carla wrote:Jag kan bara ha en bakgrundsbild, går det inte att ha flera sidor med olika bilder, tex övervåning, entreplan och källare ? När jag försöker lägga in en ny bild på en ny sida så ändras bilden på den första sidan och ingen bild läggs till på nya sida. Troligen gör jag något fel men jag kan inte komma på vad det skulle vara.
Det där låter jättekonstigt. Jag har nu provat på en enhet med Android 4.0 och i en emulator med Android 2.3.3. Vilken version av Android kör du?
Givetvis ska det gå att ha olika bakgrundsbilder på sidorna. Du är helt säker på att du är på den nya sidan du precis skapat när du försöker lägga till en bakgrundsbild (så att du inte står på den gamla sidan alltså)?

Carla
Posts: 10
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick (Android)

Post by Carla » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag kör Android 2.3.5. Ja jag är säker på att jag inte står på den gamla sidan. Jag har skapat 3 sidor totalt men kan bara lägga bild på den första. Jag upptäckte precis att om jag lägger till bild på sida 3 så uppdateras sida 2 men inte sida 1 och sida 3. Och redigerar jag sida 2 så ändras endast sida 1. Det blev lite rörigt men hoppas du förstår. När jag skapat sidorna flyttade jag om ordningen på dem innan jag försökte lägga dit bilderna, vet inte om det kan spela någon roll men det kanske kan ge några ideer på vad som är fel.

gein
Posts: 437
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: RemoteStick (Android)

Post by gein » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Carla wrote:Jag kör Android 2.3.5. Ja jag är säker på att jag inte står på den gamla sidan. Jag har skapat 3 sidor totalt men kan bara lägga bild på den första. Jag upptäckte precis att om jag lägger till bild på sida 3 så uppdateras sida 2 men inte sida 1 och sida 3. Och redigerar jag sida 2 så ändras endast sida 1. Det blev lite rörigt men hoppas du förstår. När jag skapat sidorna flyttade jag om ordningen på dem innan jag försökte lägga dit bilderna, vet inte om det kan spela någon roll men det kanske kan ge några ideer på vad som är fel.
Varje planritningssida får ett eget id i databasen. När man sedan väljer en bakgrundsbild så kopieras bilden in till appens interna filarea och får namnet imagepage_X där X är sidans id. På något sätt verkar sidorna i din telefon ha fel uppfattning om vilket id de har, vilket jag inte kan förstå varför riktigt.
Baserat på vad du skriver (Dvs att du kan ändra bild på första sidan. Byter du bild för sida 2 så ändras bilden för sida 1 och byter du bild på sida 3 så ändras bilden för sida 2?) verkar det se ut såhär:

Sida 1 = Id 1
Sida 2 = Id 1
Sida 3 = Id 2

Kan du helt sonika prova ta bort alla planritningssidor och börja om från början? För att vara helt på det säkra, backa hela vägen ut ur appen efter att du har tagit bort alla sidor. Sedan öppnar du RemoteStick och försöker igen.

Post Reply