Problem med uppgradering

http://karpero.mine.nu/ha

Moderators: tom_rosenback, Daniel, Telldus

Post Reply
hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Problem med uppgradering

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej,

Känner att jag sällan vill pilla med min ha-installation för jag misslyckas alltid när jag ska göra något :(
Nu tänkte jag ändå uppgradera till senaste versionen och det verkar ju enkelt när man läser user guiden.

Vad jag har gjort;
Döpt om ha-katalogen, laddat ner och packat upp 3.3.2 i var/www/html-katalogen och döpt den till 'ha'
Kopierat in mysql-setttingsfilen till nya installationen
försökt surfa in på min ha-sida men får 'HTTP ERROR 500'
Testade starta in hallonet
testade chown -r www-data:www-data /var/www/html

fortfarande fel.

kollade apache-loggen

Code: Select all


[Fri Jan 27 21:05:02.847286 2017] [:error] [pid 1032] [client 192.168.1.105:38402] PHP Fatal error:  Call to undefined method mysqli_stmt::get_result() in /var/www/html/ha/system/classes/db.php on line 155
[Fri Jan 27 22:05:02.673633 2017] [:error] [pid 1036] [client 192.168.1.105:38404] PHP Fatal error:  Call to undefined method mysqli_stmt::get_result() in /var/www/html/ha/system/classes/db.php on line 155
[Fri Jan 27 22:07:03.765261 2017] [:error] [pid 1035] [client 192.168.1.6:56987] PHP Fatal error:  Call to undefined method mysqli_stmt::get_result() in /var/www/html/ha/system/classes/db.php on line 155
[Fri Jan 27 22:07:09.106408 2017] [:error] [pid 1038] [client 192.168.1.6:56988] PHP Fatal error:  Call to undefined method mysqli_stmt::get_result() in /var/www/html/ha/system/classes/db.php on line 155
[Fri Jan 27 22:07:21.475237 2017] [:error] [pid 1900] [client 192.168.1.6:56990] script '/var/www/html/ha/install.php' not found or unable to stat
[Fri Jan 27 22:07:52.912877 2017] [:error] [pid 1031] [client 192.168.1.6:56991] PHP Fatal error:  Call to undefined method mysqli_stmt::get_result() in /var/www/html/ha/system/classes/db.php on line 155
[Fri Jan 27 22:07:56.955221 2017] [:error] [pid 1032] [client 192.168.1.6:56993] PHP Fatal error:  Call to undefined method mysqli_stmt::get_result() in /var/www/html/ha/system/classes/db.php on line 155
[Fri Jan 27 22:13:30.202913 2017] [:error] [pid 1036] [client 192.168.1.6:57029] PHP Fatal error:  Call to undefined method mysqli_stmt::get_result() in /var/www/html/ha/system/classes/db.php on line 155
php fatal error kan ha med att jag trycker in värden genom APIer kanske, och någon install.php finns inte direkt i roten. finns i install-mappen men funkar inte att starta.

Vad kan det vara som blivit fel?

Tack på förhand!
/Tomas

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Re: Problem med uppgradering

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag tar tillbaka mitt påstående om fatal error...eftersom raden kommer varje gång jag testar att gå in på sidan.
Ska tilläggas att jag inte får igång min gamla installation heller, så vida jag inte surfar in på /ha_old då funkar det...så nått med katalogen måste det vara, nån behörighet?

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem med uppgradering

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tror du saknar paket. Och paket vill man ju ha. Testa en "apt install php5-mysqlnd", har för mig att det är det paketet som gör det magiskt.

/Daniel
Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Re: Problem med uppgradering

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hjälpte tyvärr inte... :(

kör nu en 'sudo apt-get dist-upgrade' så får vi se, det fanns iaf 185mb att hämta så lite o-uppdaterad var den allt.

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem med uppgradering

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:hjälpte tyvärr inte... :(

kör nu en 'sudo apt-get dist-upgrade' så får vi se, det fanns iaf 185mb att hämta så lite o-uppdaterad var den allt.
Men paketet installerades alltså? Hemligt, det ska vara det som behövs. Kanske behövs en omstart av Apache för att den ska fatta galoppen? Annars är det ju alltid en bra idé att vara allmänt uppgraderad, brukar lösa det mesta :-)

/Daniel
Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Re: Problem med uppgradering

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ja tydligen var det något paket den behövde för nu fungerar det, typ.
två frågor;
Uppdaterade även tdtool-pluginnet men glömde kolla gamla inställningarna. Ska man skriva in sökvägen till tdtool? försökte söka efter tdtool*.* men hittade inget, var brukar den ligga?

får dock fortfarande upp att det finns nya sstemplugin trots att alla installerade är uppdaterade.
dummy Tom Rosenback 0.1.1 (2017-01-28) Avinstallera Exportera till XML
OWFS Relay Controller Tom Rosenback 1.1 (2017-01-28) Editera inställningar Avinstallera Exportera till XML
pushover.net Daniel Malmgren 0.1 (2017-01-16) Editera inställningar Avinstallera Exportera till XML
Send mail Daniel Malmgren 0.4 (2016-03-26) Editera inställningar Avinstallera Exportera till XML
Telldus tdtool Tom Rosenback 1.4.2 (2017-01-28) Editera inställningar Avinstallera Exportera till XML
Boxcar Jesper Lindberg - Installera (0.1) Ta bort
Arduino HomeAutomation Tom Rosenback - Installera (1.0) Ta bort
custom command Daniel Malmgren - Installera (0.1) Ta bort
OpenZWave Daniel Malmgren - Installera (0.1) Ta bort

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem med uppgradering

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:Uppdaterade även tdtool-pluginnet men glömde kolla gamla inställningarna. Ska man skriva in sökvägen till tdtool? försökte söka efter tdtool*.* men hittade inget, var brukar den ligga?
Tror den inställningen är borttagen numera eftersom den egentligen inte fyllde någon funktion. Åtminstone inte i Linux, har man bara tdtool i sin standardsökväg så hittas den ändå.
hylsan wrote:får dock fortfarande upp att det finns nya sstemplugin trots att alla installerade är uppdaterade.
Ja... Det där har jag också fått ibland. Har aldrig riktigt gått till botten med vad som orsakar det tyvärr, tror vi har någon bugg någonstans. Kan du klicka bort den eller kommer den bara tillbaka igen?

/Daniel
Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Re: Problem med uppgradering

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

glömde svara...men den finns bara där när man är inloggad som admin, så det stör ju inte så jättemycket.
Men den går inte att klicka bort vad jag kunde se...

/Tomas

Post Reply