Pushover

http://karpero.mine.nu/ha

Moderators: tom_rosenback, Daniel, Telldus

Post Reply
hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Pushover

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det har florerat i lite olika trådar men då jag ogärna vill kapa andras trådar så tänkte jag att jag får väl starta en med lite generella frågor.

Ska man registrera en egen app eller finns det en HA-app redan?
Hittade onekligen ingen på deras hemsida, men hur får jag annars en app-token?

La till pluginet i HA men får inte upp några inställningar, vad har jag missat denna gången?

Vet ni skrivit i vissa trådar att detta är lite i sin linda, har ni några tidsplaner?

en sak off-topic, hittade en ha-app till andriod HAndriod men hittar inget om den längre. Nån som vet något om detta projekt?

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Pushover

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Om du inte får upp några inställningar alls för pluginet så är det något knas, du borde kunna välja en userkey och vilken text som ska skickas. Ser du över huvud taget ingen länk för att redigera pluginets inställningar?

Det var ett tag sedan jag skrev detta plugin, men om jag inte minns fel så behöver du sedan registrera en inloggning på pushover.net för att få den userkey du ska använda. Jag har däremot registrerat pluginet som en app och lagt in appens unika token i koden, så du behöver inte mer än din userkey (nackdelen med att göra så är att alla som använder detta plugin tillsammans delar på en pott med meddelanden, men jag tror det är typ 7500 per månad, så det är nog lugnt än så länge :D ).

HAndroid var också jag som skrev. Det "officiella" stället för att ladda hem den är http://www.kolefors.se/handroid/. Det är väl det närmsta en officiell app vi har. Jag lärde mig dock skriva appar medan jag gjorde den och så var det ett bra tag sedan, så den är väl lite sisådär. Själv har jag den dock installerad på min telefon och använder den dagligen.

/Daniel
Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Re: Pushover

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

ska prova och installera om pluginnet, blev kanske nått fel...

Jo jag kör också appen, men visst den har lite utvecklingspotential som man säger, den hänger sig lite ibland. funkar inte så bra med sensorer heller :)

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Pushover

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:Jo jag kör också appen, men visst den har lite utvecklingspotential som man säger, den hänger sig lite ibland. funkar inte så bra med sensorer heller :)
Jo. På sistone kraschar appen alltid för mig så fort jag försöker kolla några sensorer. Kanske har någonting att göra med hur många sensorer man har eller vilken typ, den funkade ju när jag gjorde den. Har inte orkat felsöka någonting. Så länge jag håller mig till första tabben och bara använder den till att tända och släcka julgranen funkar den dock jättebra. Men som sagt, det finns sånt som skulle kunna funka bättre :D

/Daniel
Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Re: Pushover

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vet inte ifall jag fått tag på fel plugin, får detta felmeddelande i apache-loggen när jag försöker installera.

Code: Select all

[Mon Jan 16 18:46:17.308746 2017] [:error] [pid 12593] [client 192.168.1.7:53399] PHP Fatal error:  Class 'SystemPlugins' not found in /var/www/html/ha/system/systemplugins/pushovernet/pushovernet.plugin.php on line 64, referer:$
ska tillägga att det är pushovernet-0.1.xml jag laddat ner

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Pushover

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vad har du för version av HA? Skulle tro att det krävs lägst 3.2...

/Daniel
Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Re: Pushover

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ah...Kör bara 3.1.1 så då är det därför.

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Pushover

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:Ah...Kör bara 3.1.1 så då är det därför.
Ja, vi gjorde om helt hur systempluginen funkar mellan 3.1 och 3.2. Men det finns många andra skäl också att köra senaste versionen...

/Daniel
Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Post Reply