Frågor om owfs

http://karpero.mine.nu/ha

Moderators: tom_rosenback, Daniel, Telldus

Post Reply
hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Frågor om owfs

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej,
Har skaffat mig ett till hallon samt 1-wire modul till den. Hur funkar owfs mot ha, kan jag hämta värden från en annan Raspberry eller måste jag skicka värden till ha-raspberryn?

MVH
Tomas

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Frågor om owfs

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:Hej,
Har skaffat mig ett till hallon samt 1-wire modul till den. Hur funkar owfs mot ha, kan jag hämta värden från en annan Raspberry eller måste jag skicka värden till ha-raspberryn?

MVH
Tomas
Hej,

Weather Parser läser värden från filsystemet, så får du delat eller kopierat log filen från owfs till den RPi som kör HA så skall det fungera.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Re: Frågor om owfs

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

nu är jag inte så bra på python...men borde man inte kunna scripta in värdena direkt från owfs till databasen istället för till fil?

Daniel kanske vet, han löste ju det med "vanliga" tempsensorer... :wave:

ett script som plockar värden och lägger i variablar och sedan anropar

Code: Select all

url="http://localhost/homeautomation/api.php?do=sensors/setValue&serial=${haid}&name=${haid}&value=${VALUE}${extraarguments}"
Borde ju inte behöva köras lokalt utan även på annan burk i nätverket, eller?

Hade jag inte supit bort min wifi-dongel så hade jag kunnat testa... :(

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Frågor om owfs

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:nu är jag inte så bra på python...men borde man inte kunna scripta in värdena direkt från owfs till databasen istället för till fil?

Daniel kanske vet, han löste ju det med "vanliga" tempsensorer... :wave:

ett script som plockar värden och lägger i variablar och sedan anropar

Code: Select all

url="http://localhost/homeautomation/api.php?do=sensors/setValue&serial=${haid}&name=${haid}&value=${VALUE}${extraarguments}"
Borde ju inte behöva köras lokalt utan även på annan burk i nätverket, eller?

Hade jag inte supit bort min wifi-dongel så hade jag kunnat testa... :(
Ja, det ska inte vara några problem att göra exakt samma sak ifrån en annan maskin (fast du måste ju förstås byta ut "localhost" i adressen). Det viktiga är att anropet kommer ifrån ett IP som finns med bland dina lokala IP-adresser i inställningarna.

/Daniel
Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Re: Frågor om owfs

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hum, vilka inställningar är det du syftar på?
I HA eller?

/Tomas

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Frågor om owfs

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:Hum, vilka inställningar är det du syftar på?
I HA eller?
Ja, precis. Konfiguration->Inställningar->Lokala IP-adresser. Anrop som kommer ifrån något av dessa IP:n behöver inte autentisera, vilket gör livet enklare vid API-anrop.

/Daniel
Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Re: Frågor om owfs

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Testade nu på förmiddagen, funkar bra.
Lite osäker dock ifall jag måste sätta owfs-scriptet i crontab också eller det ändrar värdet av sig själv på nått sätt?

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Frågor om owfs

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:Testade nu på förmiddagen, funkar bra.
Lite osäker dock ifall jag måste sätta owfs-scriptet i crontab också eller det ändrar värdet av sig själv på nått sätt?
owfs bör nog ligga i crontab också för att du skall få in data periodiskt.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Post Reply