logs visas ej, typ timeout eller nåt

http://karpero.mine.nu/ha

Moderators: tom_rosenback, Daniel, Telldus

Post Reply
macdanne
Posts: 19
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

logs visas ej, typ timeout eller nåt

Post by macdanne » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

http://domännamn/home/?page=logs-measurements

när jag nu vill se mina grafer så fungerar inte det länge. startat om hela hallonet. kör 3.1.1

kan det vara för mkt data ? hur rensar jag i så fall. eller var börjar jag?
har kört den sen januari 15 men inte så ofta jag kollar logs har onewire i den alltså
RPI2 + DUO + HA3.3.2 + OWFS

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: logs visas ej, typ timeout eller nåt

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

macdanne wrote:http://domännamn/home/?page=logs-measurements

när jag nu vill se mina grafer så fungerar inte det länge. startat om hela hallonet. kör 3.1.1

kan det vara för mkt data ? hur rensar jag i så fall. eller var börjar jag?
har kört den sen januari 15 men inte så ofta jag kollar logs har onewire i den alltså
Hej!

Tyvärr är det nog så att förfrågningarna som görs på log sidan inte klarar av stor datamängd och därav får du timeout. Om du är säker på att du vill ta bort data så kan du ex köra följande Mysql kommando, kommandot tar bort all data som är äldre än juni i år.

Code: Select all

DELETE FROM temps WHERE date < '2016-06-01';
Hur många sensorer har du och hur ofta pollar du? Och hur stor mängd data har du i databasen nu? Kolla datamängden med

Code: Select all

SELECT COUNT(*) FROM temps;
Det har varit länge på tapeten att skriva om dessa förfrågningar men vi har inte kommit till skott än...
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

macdanne
Posts: 19
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: logs visas ej, typ timeout eller nåt

Post by macdanne » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tack för tips.
jag har 6 sensorer läser väl av 4 ggr i timmen :)

får väl ta en backup och sen rensa då. :)
körde tidigare logtemp och hade då flera års statistik att kika på. 'men det är väl onödigt förstås ...

Hoppas ni som kan sånt hittar på nån lösning på timeout dilemmat framöver .


EDIT:
624018 inlästa värden i databasen
RPI2 + DUO + HA3.3.2 + OWFS

macdanne
Posts: 19
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: logs visas ej, typ timeout eller nåt

Post by macdanne » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Om jag istället för att rensa databasen skulle vilja att (log frågan) tar värden som max är en månad gamla, skulle det gå fixa på nåt sätt. eller skulle det ändå gå trögt pga så många rader. ca 40 mb verkar det vara. förklarar väl dåligt.

Eller skulle man kunna köra nåt manuellt SQL tex i phpmyadmin som skapar tabell "tempslog" och flyttar över senaste månaden.
sen byta i logs scriptet som visar temp till att välja data från "tempslog"

då skulle alla mätvärden komma in, men urvalet vid visa skulle ju vara begränsat.

kan man få liten hint om vilka filer som gör vad
RPI2 + DUO + HA3.3.2 + OWFS

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: logs visas ej, typ timeout eller nåt

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

macdanne wrote:Om jag istället för att rensa databasen skulle vilja att (log frågan) tar värden som max är en månad gamla, skulle det gå fixa på nåt sätt. eller skulle det ändå gå trögt pga så många rader. ca 40 mb verkar det vara. förklarar väl dåligt.

Eller skulle man kunna köra nåt manuellt SQL tex i phpmyadmin som skapar tabell "tempslog" och flyttar över senaste månaden.
sen byta i logs scriptet som visar temp till att välja data från "tempslog"

då skulle alla mätvärden komma in, men urvalet vid visa skulle ju vara begränsat.

kan man få liten hint om vilka filer som gör vad
Om man stänger av alla statistik rader så borde sidan hoppa igång igen. Då får du enbart graferna, men dessa innehåller data en månad bakåt så det kanske är "good enough" tills vi får övrig statistik uppdaterad. Ok?
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

macdanne
Posts: 19
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: logs visas ej, typ timeout eller nåt

Post by macdanne » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Redan rensat ren databasen och graferna laddas :)
Har åter börjat projektet att försöka få duon att lyssna på "väggbrytare" . skall sondera forumet efter möjliga sätt.
RPI2 + DUO + HA3.3.2 + OWFS

Post Reply