installationsproblem

http://karpero.mine.nu/ha

Moderators: tom_rosenback, Daniel, Telldus

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Re: installationsproblem

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

provade slänga in 3.1.1 men fick samma problem med att connecta mot databasen. Så det är kanske MariaDBn som är boven.

Tryckte in mitt sd-kort i windowsdatorn för att köra in jessie igen, jaha då strular kortet också så jag kan inte formatera det :banghead: :banghead:

Testade med windows egna diskpart, och det gick fint att radera partitionerna och skapa en ny på hela minnet. Startade programmet för att skriva iso:n men fick samma error igen.

Får testa igen, annars får jag väl köpa nytt minne...

patrikg
Posts: 120
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm/Sweden

Re: installationsproblem

Post by patrikg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Testa SD Association formaterings program för windows.. räddade mig en gång.
https://www.sdcard.org/downloads/format ... index.html

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Re: installationsproblem

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Körde det programmet och lyckades formatera sd-kortet, dock kraschade det när jag försöker skriva image-filen till sd-kortet. :banghead:

Hittade ett annat sd-kort dock som jag fick in Jessie. Efter lite kludd så fick jag in v.3.1.1.
Tog en aktuell dump av min 3.0.1-databas och körde in den på min nya installation men det gick lite sådär... :)
Den verkar tycka att den både kör 3.0.1 o 3.1.1 nu...
Attachments
ha.PNG
ha.PNG (10.21 KiB) Viewed 6421 times

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: installationsproblem

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hylsan wrote:Den verkar tycka att den både kör 3.0.1 o 3.1.1 nu...
Jag tror mest det är det att du så att säga inte har uppgraderat på "rätt sätt". Kan du köra en "select * from versionchecks" i din databas och berätta vad du får ut?

Noterar däremot att vi saknar en översättning, LBL_READMORE. Undrar vad det är tänkt att det ska stå där egentligen...

/Daniel
Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Re: installationsproblem

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hade gärna gjort det på rätt sätt men det verkade lite klurigt :)

Code: Select all

mysql> select * from versionchecks;
+----------+---------+-----------+
| name     | version | dismissed |
+----------+---------+-----------+
| ha       | 3.1.1   |         0 |
| sendmail | 0.3     |         1 |
| tdtool   | 1.4.1   |         1 |
+----------+---------+-----------+
3 rows in set (0.01 sec)

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Re: installationsproblem

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

får problem i schemaläggaren pga saknad kolumn :(

Code: Select all

Oops, something is wrong with your database!

Unknown column 'sa.triggered' in 'field list'

Query: SELECT sa.id, sa.type, sa.scheduleid, sa.params, sa.upcomingruntime, sa.timestamp, sa.sort, sa.linuxatid, sa.triggered FROM scheduleactivations sa WHERE sa.scheduleid = 5 ORDER BY sa.sort

Please correct the problem and try again. 

Hint: If you get an error stating that you are missing a table and you have verified that your mysql_settings.php file is correct, delete the mysql_settings.php and put the install folder back and do the installation again.
räcker det o lägga till den tro?

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: installationsproblem

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Verkar som att din databas är version 3.0.1 men filerna är senare. Normalt sett vid en uppgradering så kan du helt enkelt surfa in till mappen install under din homeautomation så löser installationsguiden databasuppgraderingen. Verkar ju dock vara lite allmänt ur fas i din installation, så det säkraste kanske är att göra det manuellt. Vad du behöver göra är att läsa in sql-filen som heter update_3_0_1_to_3_0_2.sql (finns i mappen install/database). För instruktioner om hur du gör det, se https://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en ... mands.html.

/Daniel
Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hylsan
Posts: 158
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: skåne, sweden

Re: installationsproblem

Post by hylsan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Funkade bra att köra den uppgraderingen.
Nu går det att spara scheman igen.

Tack för hjälpen!

Post Reply