Saknade temperatursenorer

http://karpero.mine.nu/ha

Moderators: tom_rosenback, Daniel, Telldus

Post Reply
boiso
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Saknade temperatursenorer

Post by boiso » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag testade att installera HomeAutomation v3.1.1 på en Raspberry Pi 3 i kombination med en Tellstick Duo.

Men tyvärr kan jag inte få upp några värden från en temperatursensor som jag anslutit. När jag klickar på "Update sensors" under "Configuration/Sensors" så står det "No sensors available".

I tdtool får jag upp värden från senorerna.
pi@raspberrypi:~ $ tdtool --list-sensors
type=sensor protocol=fineoffset model=temperaturehumidity id=103 temperature=21.4 humidity=35 time=2016-03-06 02:06:28 age=41
type=sensor protocol=fineoffset model=temperature id=135 temperature=21.8 time=2016-03-06 02:06:35 age=34
type=sensor protocol=fineoffset model=temperature id=136 temperature=23.4 time=2016-03-06 02:06:40 age=29

Någon idé vad jag missar/behöver justera för att få in värdena i HomeAutomation?

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Saknade temperatursenorer

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej,

Du måste konfigurera weather parsern, den hittar du i parser mappen som finns i HA-roten.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Saknade temperatursenorer

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tom_rosenback wrote:Du måste konfigurera weather parsern, den hittar du i parser mappen som finns i HA-roten.
...och jag har lagt till i texten nu så i nästa version kommer det en liten hint i HA om parsern om det inte finns några sensorer upplagda 8)

/Daniel
Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Bertil_Duo
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Saknade temperatursenorer

Post by Bertil_Duo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej

Mycket uppskattat allt arbet ni lägger ner, har börjat försöka få till termometer och fuktmätarkonfigurering men lyckas inte få homeautomation att känna av dem.

Utskrift från tdtool --list
PROTOCOL MODEL ID TEMP HUMIDITY RAIN WIND LAST UPDATED
fineoffset temperature 135 -23.1° 2016-09-09 22:52:31
fineoffset temperature 255 -204.7° 2016-09-09 22:52:25
fineoffset temperaturehumidity 148 18.9° 9% 2016-09-03 14:49:20
fineoffset temperature 127 -204.7° 2016-09-09 18:54:55
fineoffset temperature 225 -102.3° 2016-09-09 19:14:55
fineoffset temperature 250 -115.1° 2016-09-09 19:34:55

Konfat i parser_config.php för Telldus DUo
$systems[] = "telldusduo";

I system_config foldern har jag en telldusduo.php som inehåller
$whitelistedSensors[] = "fineoffset-temperature-127";
$whitelistedSensors[] = "fineoffset-temperature-135";
$whitelistedSensors[] = "fineoffset-temperature-148";
$whitelistedSensors[] = "fineoffset-temperature-148-humidity";
$whitelistedSensors[] = "fineoffset-temperature-225";
$whitelistedSensors[] = "fineoffset-temperature-250";
$whitelistedSensors[] = "fineoffset-temperature-255";

Lag till cron jobb enligt instruktion

Får inte upp dem på sensorsidan när jag trycker uppdatera

Några ideer om vad jag kan ha missat?

Mvh
/Bertil

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Saknade temperatursenorer

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det första du kan testa är att köra parsern manuellt ifrån kommandoprompten (dvs bara kör "php parser.php") och se vad du får för output.

Annars skulle du kunna testa att skippa parsern helt och låta telldus skriva värdena direkt till HA via API istället, se här: http://forum.telldus.com/viewtopic.php?f=27&t=6125

/Daniel
Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Bertil_Duo
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Saknade temperatursenorer

Post by Bertil_Duo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej och tack för snabbt och relevant svar. Körde direkt från terminalen och då fick jag lite felutskrifter så nu har jag fått upp dem i webbgränssnittet, nu skall jag bara förstå varför jag får så många för jag har bara satt upp en för att följa temperaturen i frysen. :-)

Mvh
/Bertil

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Saknade temperatursenorer

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Bertil_Duo wrote:...nu skall jag bara förstå varför jag får så många för jag har bara satt upp en för att följa temperaturen i frysen. :-)
Men hade du inte whitelistat typ 7 sensorer? Jag kan ha missat någonting här, men om du bara vill se en sensor så är det ju bara en sensor du ska ha med i whitelist...

/Daniel
Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Bertil_Duo
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Saknade temperatursenorer

Post by Bertil_Duo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag som uttrycker mig lite klumpigt :-), borde skrivit, "förstå varför tdtool ger mig så många", jag ser bara de som jag whitelistat i webbgränssnittet så det fungerar perfekt.
/Bertil

Daniel
Posts: 315
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Saknade temperatursenorer

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Bertil_Duo wrote:Jag som uttrycker mig lite klumpigt :-), borde skrivit, "förstå varför tdtool ger mig så många", jag ser bara de som jag whitelistat i webbgränssnittet så det fungerar perfekt.
/Bertil
Mmm, räckvidden är ganska bra på de där ibland. Jag har en 4-5 sensorer själv och ifrån dem får jag värden var femte minut. Men ifrån grannarnas kommer det sporadiska värden typ någon gång i veckan. Whitelist-funktionen behövs definitivt..

/Daniel
Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Post Reply