Tidszon

http://karpero.mine.nu/ha

Moderators: tom_rosenback, Daniel, Telldus

Post Reply
badtastex
Posts: 19
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tidszon

Post by badtastex » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har lite problem med att ställa tidszonen, just nu verkar det vara inställt på GMT-1 och inte GMT+1 som det ska vara men det går inte att ställa om. När man trycker på spara så går den bara tillbaka på förra inställningen igen och klockan är två timmar fel... Något korrupt med min SQL-databas?

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Tidszon

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

badtastex wrote:Har lite problem med att ställa tidszonen, just nu verkar det vara inställt på GMT-1 och inte GMT+1 som det ska vara men det går inte att ställa om. När man trycker på spara så går den bara tillbaka på förra inställningen igen och klockan är två timmar fel... Något korrupt med min SQL-databas?
Ja det låter ju konstigt, sparas någon av de andra inställningarna?
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

badtastex
Posts: 19
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tidszon

Post by badtastex » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ja det verkar så, aktivera debug-läge och ändra ort för "Lokal-temperatur" (som jag visserligen inte använder) ligger kvar.

Alla statiska aktiveringar (typ släck lyset 22:35) funkar med rätt tid men allt där HA själv måste "beräkna" tiden (solstyrning) blir två timmar fel.

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Tidszon

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

badtastex wrote:Ja det verkar så, aktivera debug-läge och ändra ort för "Lokal-temperatur" (som jag visserligen inte använder) ligger kvar.

Alla statiska aktiveringar (typ släck lyset 22:35) funkar med rätt tid men allt där HA själv måste "beräkna" tiden (solstyrning) blir två timmar fel.
VIlken version av HA kör du?
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

badtastex
Posts: 19
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tidszon

Post by badtastex » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

3.0.1 / 2014-02-25 och WeatherParser 0.7.5.

HA signalerar att det finns nyare systemversion...

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Tidszon

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

badtastex wrote:Har lite problem med att ställa tidszonen, just nu verkar det vara inställt på GMT-1 och inte GMT+1 som det ska vara men det går inte att ställa om. När man trycker på spara så går den bara tillbaka på förra inställningen igen och klockan är två timmar fel... Något korrupt med min SQL-databas?
Kollade igenom lite vad som görs när inställningarna sparas och där finns inga konstigheter (den biten har heller inte ändrats något på ett bra tag). Testade ändra tidszon i min egen installation och där fungerade det att byta. Kan du kolla vad du har i databasen för denna inställning? Bara för att bekräfta om det är utvisningen eller sparandet som falerar.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

badtastex
Posts: 19
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tidszon

Post by badtastex » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det står samma sak i databasen

14 timezone userinterface timezone -1 dropdown 110

badtastex
Posts: 19
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tidszon

Post by badtastex » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Testade att skriva om det där fältet som visar -1 genom följande kommando i mysql:

update settings set value=1 where name='Timezone'

Då hoppade den över till GMT+1 och nu kan jag ställa olika värden. Det har dock ingen inverkan på klockan som är låst på två timmar fel... ;/

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Tidszon

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

badtastex wrote:Testade att skriva om det där fältet som visar -1 genom följande kommando i mysql:

update settings set value=1 where name='Timezone'

Då hoppade den över till GMT+1 och nu kan jag ställa olika värden. Det har dock ingen inverkan på klockan som är låst på två timmar fel... ;/
Har du kollat dina php inställningar så att du har rätt tidszon där?
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

badtastex
Posts: 19
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tidszon

Post by badtastex » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Där hade vi det! Stava fel till Europe är väl ingen höjdare... ;)

[Date]
; Defines the default timezone used by the date functions
; http://php.net/date.timezone
date.timezone = Eurpoe/Stockholm

Tack för hjälpen!

Dizzad
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tidszon

Post by Dizzad » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sparkar liv i en gammal tråd ;)

Jag ändrade i PHP.ini till rätt timezone.
Men schemaläggaren ligger en timme efter och funkar därför inte
När jag väljer "kör nu" så tänds lamporna men generar en timestamp med en timme minus...

Code: Select all

Tid:21:42
Soluppgång:06:28 (05:49)
Solnedgång:18:07 (18:46)
Kommande händelser:
Test 2 på21:42 Kör nu


Senaste i loggen:
lampor 2 på 20:42
Lampor på 20:42
Ändrar jag tidszon i inställningar så påverkas endast solens upp/nergång tider

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Tidszon

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Dizzad wrote:Sparkar liv i en gammal tråd ;)

Jag ändrade i PHP.ini till rätt timezone.
Men schemaläggaren ligger en timme efter och funkar därför inte
När jag väljer "kör nu" så tänds lamporna men generar en timestamp med en timme minus...

Code: Select all

Tid:21:42
Soluppgång:06:28 (05:49)
Solnedgång:18:07 (18:46)
Kommande händelser:
Test 2 på21:42 Kör nu


Senaste i loggen:
lampor 2 på 20:42
Lampor på 20:42
Ändrar jag tidszon i inställningar så påverkas endast solens upp/nergång tider
EFter att du ändrat tidszon i PHP.ini så behöver du nog återskapa alla schemor, detta gör du under listan av schemor.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Dizzad
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tidszon

Post by Dizzad » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tom_rosenback wrote:
Dizzad wrote:Sparkar liv i en gammal tråd ;)

Jag ändrade i PHP.ini till rätt timezone.
Men schemaläggaren ligger en timme efter och funkar därför inte
När jag väljer "kör nu" så tänds lamporna men generar en timestamp med en timme minus...

Code: Select all

Tid:21:42
Soluppgång:06:28 (05:49)
Solnedgång:18:07 (18:46)
Kommande händelser:
Test 2 på21:42 Kör nu


Senaste i loggen:
lampor 2 på 20:42
Lampor på 20:42
Ändrar jag tidszon i inställningar så påverkas endast solens upp/nergång tider
EFter att du ändrat tidszon i PHP.ini så behöver du nog återskapa alla schemor, detta gör du under listan av schemor.
upptäckte nu att även om ja tänder lamporna via planlösningen så genereras tiden i loggen fel

Code: Select all


Tid:06:51
Soluppgång:06:25 (05:46)
Solnedgång:18:09 (18:48)
Inga kommande händelser
Senaste i loggen:
Lampor av.  05:47
lampor 2 på.  04:45
Lampor på.   04:45


Tände lamporna 05:45 när larmet gick och släckte 06:47 nu när ja åkte

Känns som att databasen går på fel tid eller ?
Hur ändrar man den isf ? :)
Ja å mysql är inte speciellt kompatibla

tom_rosenback
Posts: 778
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Tidszon

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Dizzad wrote:
tom_rosenback wrote:
Dizzad wrote:Sparkar liv i en gammal tråd ;)

Jag ändrade i PHP.ini till rätt timezone.
Men schemaläggaren ligger en timme efter och funkar därför inte
När jag väljer "kör nu" så tänds lamporna men generar en timestamp med en timme minus...

Code: Select all

Tid:21:42
Soluppgång:06:28 (05:49)
Solnedgång:18:07 (18:46)
Kommande händelser:
Test 2 på21:42 Kör nu


Senaste i loggen:
lampor 2 på 20:42
Lampor på 20:42
Ändrar jag tidszon i inställningar så påverkas endast solens upp/nergång tider
EFter att du ändrat tidszon i PHP.ini så behöver du nog återskapa alla schemor, detta gör du under listan av schemor.
upptäckte nu att även om ja tänder lamporna via planlösningen så genereras tiden i loggen fel

Code: Select all


Tid:06:51
Soluppgång:06:25 (05:46)
Solnedgång:18:09 (18:48)
Inga kommande händelser
Senaste i loggen:
Lampor av.  05:47
lampor 2 på.  04:45
Lampor på.   04:45


Tände lamporna 05:45 när larmet gick och släckte 06:47 nu när ja åkte

Känns som att databasen går på fel tid eller ?
Hur ändrar man den isf ? :)
Ja å mysql är inte speciellt kompatibla
Finns också en inställning för tidszon under Konfiguration => Inställningar, kolla så att den är rätt.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Post Reply