Boxcar push notifications plugin

http://karpero.mine.nu/ha

Moderators: tom_rosenback, Daniel, Telldus

Post Reply
jesperl
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Boxcar push notifications plugin

Post by jesperl » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Fick lite feeling i helgen och knåpade ihop ett plugin som skickar pushnotiser till min iPhone via Boxcar, appen heter Boxcar 2 och är gratis.
Om någon mer är tycker det vore bra finns den att ladda ner här => http://karpero.mine.nu/ha/

Återkom gärna med feedback.

/jesper

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Boxcar push notifications plugin

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

jesperl wrote:Fick lite feeling i helgen och knåpade ihop ett plugin som skickar pushnotiser till min iPhone via Boxcar, appen heter Boxcar 2 och är gratis.
Om någon mer är tycker det vore bra finns den att ladda ner här => http://karpero.mine.nu/ha/

Återkom gärna med feedback.

/jesper
Tack Jesper för att du delar med dig!
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

akselg
Posts: 20
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Boxcar push notifications plugin

Post by akselg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag försökte få detta att fungera men inget händer. Får efter en tid från Boxcar att feeden inte kunde hämtas eller dylikt. Som sensor har jag angett "Temperatur" då jag döpt temp-givaren till detta. Även fyllt i allt annat som access token samt url http://xxxxx.xxxxx.com/homeautomation/ .

jesperl
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Boxcar push notifications plugin

Post by jesperl » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

akselg wrote:Jag försökte få detta att fungera men inget händer. Får efter en tid från Boxcar att feeden inte kunde hämtas eller dylikt. Som sensor har jag angett "Temperatur" då jag döpt temp-givaren till detta. Även fyllt i allt annat som access token samt url http://xxxxx.xxxxx.com/homeautomation/ .
Känner att jag inte har så mycket att gå på, dubbelkolla att du har rätt Access token.
Har du skapat en dummy enhet och valt system Boxcar? När du slår på/av den ska det komma en notis till Boxcar. Skriver man sensornamn får man även med det aktuella värdet, men notisen ska komma oavsett om man skrivit något där eller inte.

Jag har inte lagt till något speciellt i boxcar, utan appen är helt okonfigurerad förutom att jag loggat in.

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Boxcar push notifications plugin

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

jesperl wrote:
akselg wrote:Jag försökte få detta att fungera men inget händer. Får efter en tid från Boxcar att feeden inte kunde hämtas eller dylikt. Som sensor har jag angett "Temperatur" då jag döpt temp-givaren till detta. Även fyllt i allt annat som access token samt url http://xxxxx.xxxxx.com/homeautomation/ .
Känner att jag inte har så mycket att gå på, dubbelkolla att du har rätt Access token.
Har du skapat en dummy enhet och valt system Boxcar? När du slår på/av den ska det komma en notis till Boxcar. Skriver man sensornamn får man även med det aktuella värdet, men notisen ska komma oavsett om man skrivit något där eller inte.

Jag har inte lagt till något speciellt i boxcar, utan appen är helt okonfigurerad förutom att jag loggat in.
Boxcar pluginet kräver att cURL är installerat på servern också och att man har rätt att göra anrop utåt från servern. Kolla php inställningarna också.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

akselg
Posts: 20
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Boxcar push notifications plugin

Post by akselg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tom_rosenback wrote:
jesperl wrote:
akselg wrote:Jag försökte få detta att fungera men inget händer. Får efter en tid från Boxcar att feeden inte kunde hämtas eller dylikt. Som sensor har jag angett "Temperatur" då jag döpt temp-givaren till detta. Även fyllt i allt annat som access token samt url http://xxxxx.xxxxx.com/homeautomation/ .
Känner att jag inte har så mycket att gå på, dubbelkolla att du har rätt Access token.
Har du skapat en dummy enhet och valt system Boxcar? När du slår på/av den ska det komma en notis till Boxcar. Skriver man sensornamn får man även med det aktuella värdet, men notisen ska komma oavsett om man skrivit något där eller inte.

Jag har inte lagt till något speciellt i boxcar, utan appen är helt okonfigurerad förutom att jag loggat in.
Boxcar pluginet kräver att cURL är installerat på servern också och att man har rätt att göra anrop utåt från servern. Kolla php inställningarna också.
Jag har dubbelkollat Access token och den stämmer. Vidare är jag rätt säker på att jag har cURL, däremot vet jag inte hur det är med anropen, går det att kontrollera?

Urme
Posts: 34
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Boxcar push notifications plugin

Post by Urme » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har också problem att få till detta plugin, är grymt intresserad av att få det att fungera.
Jag har lagt in token koden, även sett till att url är inlagt korrekt. Har provat att cURL fungerar att köra mot url:en och det fungerar utan problem.
Har lagt upp både en Boxcar/Dummy Raw-enhet och en icke raw-enhet med boxcar/dummy. Tryckt på off/on men då borde väl pushnotisen komma?
Händer ingenting :(

jesperl
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Boxcar push notifications plugin

Post by jesperl » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Urme wrote:Har också problem att få till detta plugin, är grymt intresserad av att få det att fungera.
Jag har lagt in token koden, även sett till att url är inlagt korrekt. Har provat att cURL fungerar att köra mot url:en och det fungerar utan problem.
Har lagt upp både en Boxcar/Dummy Raw-enhet och en icke raw-enhet med boxcar/dummy. Tryckt på off/on men då borde väl pushnotisen komma?
Händer ingenting :(
Ja, trycker man på on/off ska det skickas en notis.
Kolla här http://help.boxcar.io/knowledgebase/art ... xcar-users
Under Examples finns en php fil, testa att köra den från serven med din token i.

Urme
Posts: 34
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Boxcar push notifications plugin

Post by Urme » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ah det var mitt fel, cURL var inte configat helt korrekt, såg felmeddelandet när jag testade exempelfilen. Nu fungerar det precis som det ska och jag får en pushnotis när någon ringer på dörrklockan :) Tackar!

Urme
Posts: 34
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Boxcar push notifications plugin

Post by Urme » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

När jag använder api.php och försöker trigga boxar "enheten" så här:

url="http://192.168.1.101/ha/api.php?do=devi ... &status=-1"
wget -qO- "${url}" >> /tmp/tdlog.log

Men jag får pushnotisen från Boxcar, men verkar vara något med vad man får tillbaka som callback som inte lirar?
Sedan har jag inte kollat upp i functions.php, den verkar förvänta sig en array som argument 2?

Code: Select all

<br />
<b>Warning</b>:  array_merge(): Argument #2 is not an array in <b>/var/www/ha/system/functions.php</b> on line <b>222</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  Invalid argument supplied for foreach() in <b>/var/www/ha/system/functions.php</b> on line <b>224</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  simplexml_load_file(): http://xxxx/ha/api.php?do=sensors/get&output=xml:1: parser error : Document is empty in <b>/var/www/ha/system/systemplugins/boxcar/boxcar.plugin.php</b> on line <b>136</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  simplexml_load_file():  in <b>/var/www/ha/system/systemplugins/boxcar/boxcar.plugin.php</b> on line <b>136</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  simplexml_load_file(): ^ in <b>/var/www/ha/system/systemplugins/boxcar/boxcar.plugin.php</b> on line <b>136</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  simplexml_load_file(): http://xxxxx/ha/api.php?do=sensors/get&output=xml:1: parser error : Start tag expected, '<' not found in <b>/var/www/ha/system/systemplugins/boxcar/boxcar.plugin.php</b> on line <b>136</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  simplexml_load_file():  in <b>/var/www/ha/system/systemplugins/boxcar/boxcar.plugin.php</b> on line <b>136</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  simplexml_load_file(): ^ in <b>/var/www/ha/system/systemplugins/boxcar/boxcar.plugin.php</b> on line <b>136</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  Invalid argument supplied for foreach() in <b>/var/www/ha/system/systemplugins/boxcar/boxcar.plugin.php</b> on line <b>145</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  array_merge(): Argument #2 is not an array in <b>/var/www/ha/system/functions.php</b> on line <b>222</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  Invalid argument supplied for foreach() in <b>/var/www/ha/system/functions.php</b> on line <b>224</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  Invalid argument supplied for foreach() in <b>/var/www/ha/api/devices/toggle.php</b> on line <b>65</b><br />

jesperl
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Boxcar push notifications plugin

Post by jesperl » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Urme wrote:När jag använder api.php och försöker trigga boxar "enheten" så här:

url="http://192.168.1.101/ha/api.php?do=devi ... &status=-1"
wget -qO- "${url}" >> /tmp/tdlog.log

Men jag får pushnotisen från Boxcar, men verkar vara något med vad man får tillbaka som callback som inte lirar?
Sedan har jag inte kollat upp i functions.php, den verkar förvänta sig en array som argument 2?

Code: Select all

<br />
<b>Warning</b>:  array_merge(): Argument #2 is not an array in <b>/var/www/ha/system/functions.php</b> on line <b>222</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  Invalid argument supplied for foreach() in <b>/var/www/ha/system/functions.php</b> on line <b>224</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  simplexml_load_file(): http://xxxx/ha/api.php?do=sensors/get&output=xml:1: parser error : Document is empty in <b>/var/www/ha/system/systemplugins/boxcar/boxcar.plugin.php</b> on line <b>136</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  simplexml_load_file():  in <b>/var/www/ha/system/systemplugins/boxcar/boxcar.plugin.php</b> on line <b>136</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  simplexml_load_file(): ^ in <b>/var/www/ha/system/systemplugins/boxcar/boxcar.plugin.php</b> on line <b>136</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  simplexml_load_file(): http://xxxxx/ha/api.php?do=sensors/get&output=xml:1: parser error : Start tag expected, '<' not found in <b>/var/www/ha/system/systemplugins/boxcar/boxcar.plugin.php</b> on line <b>136</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  simplexml_load_file():  in <b>/var/www/ha/system/systemplugins/boxcar/boxcar.plugin.php</b> on line <b>136</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  simplexml_load_file(): ^ in <b>/var/www/ha/system/systemplugins/boxcar/boxcar.plugin.php</b> on line <b>136</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  Invalid argument supplied for foreach() in <b>/var/www/ha/system/systemplugins/boxcar/boxcar.plugin.php</b> on line <b>145</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  array_merge(): Argument #2 is not an array in <b>/var/www/ha/system/functions.php</b> on line <b>222</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  Invalid argument supplied for foreach() in <b>/var/www/ha/system/functions.php</b> on line <b>224</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  Invalid argument supplied for foreach() in <b>/var/www/ha/api/devices/toggle.php</b> on line <b>65</b><br />
Hade visst inte kollat här på ett tag...
Har du några sensorer?

Post Reply