Trådlösa tempgivare

http://karpero.mine.nu/ha

Moderators: tom_rosenback, Daniel, Telldus

gnagaren
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Trådlösa tempgivare

Post by gnagaren » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har uppgraderat till HA 3.0.1 och fått igång det.
Nu försöker jag få till det med att se trådlösa tempgivare.
Har kommit så pass långt att jag ser givaren och dess värden när jag kör tdtool --list
Konfigurerat filerna i parsern enl. instruktionen men ser inga givare i HA.
Hur får jag igång det ?

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Trådlösa tempgivare

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gnagaren wrote:Har uppgraderat till HA 3.0.1 och fått igång det.
Nu försöker jag få till det med att se trådlösa tempgivare.
Har kommit så pass långt att jag ser givaren och dess värden när jag kör tdtool --list
Konfigurerat filerna i parsern enl. instruktionen men ser inga givare i HA.
Hur får jag igång det ?
Efter att du kört parsern och ser att den får in värden så måste du klicka Uppdatera sensorer under inställningar i HA. Du måste också lägga upp ett system schema för detta, finns också under inställningar.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

gnagaren
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Trådlösa tempgivare

Post by gnagaren » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kört parsern ?

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Trådlösa tempgivare

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gnagaren wrote:Kört parsern ?
Från kommandoprompten kör du följande kommando

Code: Select all

php fullPathTillParser/parser.php
Samma kommando lägger du in i en systemhändelse med 15min intervall.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

gnagaren
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Trådlösa tempgivare

Post by gnagaren » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Se där. Nu fick jag igång den och den syns när jag klickar på "Uppdatera givare" *ler*
Hur menar du med "Du måste också lägga upp ett system schema för detta, finns också under inställningar." ?

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Trådlösa tempgivare

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gnagaren wrote:Se där. Nu fick jag igång den och den syns när jag klickar på "Uppdatera givare" *ler*
Hur menar du med "Du måste också lägga upp ett system schema för detta, finns också under inställningar." ?
På Windows blir det enligt följande
systemhändelse.png
systemhändelse.png (23.16 KiB) Viewed 8154 times
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

gnagaren
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Trådlösa tempgivare

Post by gnagaren » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kör Linux på en RaspberryPi.

gnagaren
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Trådlösa tempgivare

Post by gnagaren » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nån som kan berätta vad man ska skriva i fälten Filnamn : och Argument: ?
när man kör detta i en Raspberry Pi ?

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Trådlösa tempgivare

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gnagaren wrote:Nån som kan berätta vad man ska skriva i fälten Filnamn : och Argument: ?
när man kör detta i en Raspberry Pi ?
php ligger antagligen i pathen redan så i filnamn rutan räck det med php, i argument rutan skriver du hela pathen till parser.php. Motsvarande det du körde manuellt från kommandoprompten med du separerar php och parser.php
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

gnagaren
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Trådlösa tempgivare

Post by gnagaren » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

När jag i prompten kör "php /var/www/HA/parser/parser.php" så funkar det. Får svar att den hittat 2 st temp-givare.
Men skriver jag så här
wp2.jpg
wp2.jpg (26.69 KiB) Viewed 8061 times
så får jag felmeddelandet
wp3.jpg
wp3.jpg (54.32 KiB) Viewed 8061 times
:-(

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Trådlösa tempgivare

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gnagaren wrote:När jag i prompten kör "php /var/www/HA/parser/parser.php" så funkar det. Får svar att den hittat 2 st temp-givare.
Men skriver jag så här
wp2.jpg
så får jag felmeddelandet
wp3.jpg
:-(
Dumåste nog ange full path till php också
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

gnagaren
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Trådlösa tempgivare

Post by gnagaren » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kan det vara /usr/bin/php jag ska skriva där ?

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Trådlösa tempgivare

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gnagaren wrote:Kan det vara /usr/bin/php jag ska skriva där ?
Ja, om php binären ligger där så.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

gnagaren
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Trådlösa tempgivare

Post by gnagaren » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

När jag kör "php /var/www/HA/parser/parser.php" från kommandoprompten så loggas sensorns värde i HA-databasen.
Körde "which php" och fick då svaret "/usr/bin/php" så jag lade in det i HA men det loggas inget i databasen då.

patrikg
Posts: 120
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm/Sweden

Re: Trådlösa tempgivare

Post by patrikg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sökväg är en sökväg till programmet och inte programmet själv.
Så kolla upp i crontab att det inte ligger dubbelt..tex på detta vis:

Code: Select all

/usr/bin/phpphp
Kolla upp att den ligger korrekt i crontab !!

Kör kommandot

Code: Select all

sudo crontab -l -u www-data

Post Reply