Upggradera till 3.0.1 går fel

http://karpero.mine.nu/ha

Moderators: tom_rosenback, Daniel, Telldus

Post Reply
gnagaren
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Upggradera till 3.0.1 går fel

Post by gnagaren » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej
Jag har en 2.0.2 installation som fungerar.
Vad jag förstår Enl. forumet så ska man bara helt enkelt kopiera in dom nya filerna i den befintliga mappen.
När jag gör det så får jag resultatet att 347 överföringar misslyckats och 264 har lyckats.
När jag sen surfar till min IP-adress och HomeAutomation-mappen så blir det bara en vit ruta i webläsaren.
Jag kör detta i min RaspberryPi och har i den "Linux raspberrypi 3.6.11+ #456 PREEMPT Mon May 20 17:42:15 BST 2013 armv6l"
Vad gör jag för fel ?

Mvh Micke

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Upggradera till 3.0.1 går fel

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gnagaren wrote:Hej
Jag har en 2.0.2 installation som fungerar.
Vad jag förstår Enl. forumet så ska man bara helt enkelt kopiera in dom nya filerna i den befintliga mappen.
När jag gör det så får jag resultatet att 347 överföringar misslyckats och 264 har lyckats.
När jag sen surfar till min IP-adress och HomeAutomation-mappen så blir det bara en vit ruta i webläsaren.
Jag kör detta i min RaspberryPi och har i den "Linux raspberrypi 3.6.11+ #456 PREEMPT Mon May 20 17:42:15 BST 2013 armv6l"
Vad gör jag för fel ?

Mvh Micke
Precis så är det du skall göra men som du skriver så är det något som går galet vid kopieringen. Detta är upp till operativ systemet och inte HA relaterat. Testa kopiera filerna mha sudo kommandot.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

gnagaren
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Upggradera till 3.0.1 går fel

Post by gnagaren » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tack för det supersnabba svaret Tom !
Ska prova det. Spelar det någon roll om jag kör unzip på en vanlig pc, flyttar dom till pajen och Sen kopierar dom mha sudo, till HA ?

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Upggradera till 3.0.1 går fel

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gnagaren wrote:Tack för det supersnabba svaret Tom !
Ska prova det. Spelar det någon roll om jag kör unzip på en vanlig pc, flyttar dom till pajen och Sen kopierar dom mha sudo, till HA ?
Skall nog inte spela ngn roll, enklast gör det från Pin allt.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

gnagaren
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Upggradera till 3.0.1 går fel

Post by gnagaren » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nu funkar det bättre, men inte helt bra.
I steg 3 så får jag felmeddelande om ""Inställningen 'safe_mode' är inte satt i php.ini, var god korrigera.
Jag har testat med både safe_mode=On och safe_mode=Off i /etc/php5/apache2/php.ini men samma fel hela tiden.
Om jag ignorerar det så går det att gå vidare i installationen, men spelar det nån roll ?

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Upggradera till 3.0.1 går fel

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gnagaren wrote:Nu funkar det bättre, men inte helt bra.
I steg 3 så får jag felmeddelande om ""Inställningen 'safe_mode' är inte satt i php.ini, var god korrigera.
Jag har testat med både safe_mode=On och safe_mode=Off i /etc/php5/apache2/php.ini men samma fel hela tiden.
Om jag ignorerar det så går det att gå vidare i installationen, men spelar det nån roll ?
Det är bara en rekommendation att den ska vara avstängd. Dumåste nog starta om Apache för att inställningen skall bita.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

gnagaren
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Upggradera till 3.0.1 går fel

Post by gnagaren » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ingen förändring efter omstart av apache

gnagaren
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Upggradera till 3.0.1 går fel

Post by gnagaren » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Verkar funka ändå. :-)
Tack för hjälpen.

Post Reply