Problem med installation

http://automagucally.weebly.com

Moderators: davka003, Telldus

n0z
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Problem med installation

Post by n0z » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej

Håller på med installationen av Automagically på min RPi och har följt guiden http://automagically.weebly.com/home-automation.html men har stött problem.

Får detta fel
Image

KHolm
Posts: 163
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem med installation

Post by KHolm » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hi,

I have no clue about this but I would have pursued it like this. I would have asked myself:

1. Start from scratch again. Write the SD card again, disconnect all cables. Use TP instead of Wifi while searching for faults.
- I would have used a different SD card if you have one; it might be a simple error on the SD that creates this issue.

2. Is the Tellstick properly connected? Does it have power and do I see the blue led when I click a remote?

3. Does tdtool work?
- After login, run tdtool -l
- Edit your /etc/tellstick.conf to match your system
- Run tdtool --on XXX

4. Is the Pi given enough power - check the power transformer and make sure it gives good power (I use a 2.1A charger)
- Preferably, connect the Pi to the charger and a externally powered USB switch between the Pi and the Tellstick

5. Is the SD memory enough (I personally use 8 Gb)
- When brand new flashed SD card, log in and run raspi-config and extend rootfs to make use of the complete memory/disk

6. Is the Pi functional
- Install a NOOBS and make sure that Pi works fine, http://www.raspberrypi.org/downloads
- Install Telldus Core on the Pi, http://elinux.org/R-Pi_Tellstick_core
- If this work, but automagically does not - then I would give up :/

I have seen some discussions somewhere on different versions of the Pi and compatibility, but I didn't read since mine was working.

Good luck, keep us posted on the progress.

/Marcus

jimmy927
Posts: 27
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Problem med installation

Post by jimmy927 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

n0z wrote:Hej

Håller på med installationen av Automagically på min RPi och har följt guiden http://automagically.weebly.com/home-automation.html men har stött problem.

Får detta fel
Jag tror detta hänt mig också.
Jag _tror_ det händer är att MySQL-databasen korrumperas när man bara drar ut strömmen ur sin PI istället för att stänga av den ordentligt.

Jag försökte "laga" min, men gav upp ganska snabbt, och startade från scratch istället.

n0z
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem med installation

Post by n0z » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tack!

Började om från början och la in det igen på SD kortet och nu fungerar det fint :)

KHolm
Posts: 163
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem med installation

Post by KHolm » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

n0z wrote:Tack!

Började om från början och la in det igen på SD kortet och nu fungerar det fint :)
Tips från en som börjat om två gånger för mycket. När du har konfat systemet, gör en kopia av SD kortet. Underlättar framtida krascher...

Marcus

jimmy927
Posts: 27
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Problem med installation

Post by jimmy927 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

KHolm wrote: Tips från en som börjat om två gånger för mycket. När du har konfat systemet, gör en kopia av SD kortet. Underlättar framtida krascher...
Vad är det som brukar hända dig ? Trasig MySQL databas ?

Man börjar ju undra om kanske PostgreSQL är mindre fragile isf.
hsh. borde man säkert ha nåt cronjobb som dumpar hela databasen till en fil varje dag eller nåt.

KHolm
Posts: 163
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem med installation

Post by KHolm » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

jimmy927 wrote: Vad är det som brukar hända dig ? Trasig MySQL databas ?
Det är oftast när jag pilla i koden som jag förstör saker, så det är naturliga skäl :D
/marcus

misterleffe
Posts: 57
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem med installation

Post by misterleffe » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

jimmy927 wrote:
n0z wrote:Hej

Håller på med installationen av Automagically på min RPi och har följt guiden http://automagically.weebly.com/home-automation.html men har stött problem.

Får detta fel
Jag tror detta hänt mig också.
Jag _tror_ det händer är att MySQL-databasen korrumperas när man bara drar ut strömmen ur sin PI istället för att stänga av den ordentligt.

Jag försökte "laga" min, men gav upp ganska snabbt, och startade från scratch istället.
Då frågar sig vän av ordning: Hur bär man sig åt för att "stänga av sin Pi ordentligt"?? Jag använder senaste Automagically img, med webgränssnittet för konfigurering. Så långt som jag letat, så kan jag inte hitta något annat sätt att stänga ner min Pi än att bryta strömmen. Kan jag ha missat nåt väsentligt?

Att man inte skall dra ur SD kortet med spänningssatt Pi är dock uppenbart, men att bryta strömmen borde väl vara ok? I annat fall får man problem vid strömavbrott ...


/leffe

davka003
Posts: 185
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Sweden
Contact:

Re: Problem med installation

Post by davka003 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har kört min image i två år nu och aldrig stängt av ordentligt. (Finns inget gränssnitt för att göra det). Fungerar bra för mig.
My home automation software: Automagically @ Raspberry Pi http://automagically.weebly.com

KHolm
Posts: 163
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem med installation

Post by KHolm » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

misterleffe wrote: Då frågar sig vän av ordning: Hur bär man sig åt för att "stänga av sin Pi ordentligt"??
Logga in via ssh som user:pi, password:raspberry och kör kommandot:

Code: Select all

sudo shutdown -h now
Ska du bara boota om, kör då:

Code: Select all

sudo shutdown -r now
En bra ssh klient till Windows är Putty, http://www.putty.org/

Alla OS mår bäst av att stängas av snällt. Kör man shutdown så får applikationerna signalen SIGTERM och kan stänga av sig snyggt, stänga filer, etc.

/Marcus
ps. sudo betyder att du kör kommandot som om du var root (administratör). ds.

misterleffe
Posts: 57
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem med installation

Post by misterleffe » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

KHolm wrote:
misterleffe wrote: Då frågar sig vän av ordning: Hur bär man sig åt för att "stänga av sin Pi ordentligt"??
Logga in via ssh som user:pi, password:raspberry och kör kommandot:

Code: Select all

sudo shutdown -h now
Ska du bara boota om, kör då:

Code: Select all

sudo shutdown -r now
En bra ssh klient till Windows är Putty, http://www.putty.org/

Alla OS mår bäst av att stängas av snällt. Kör man shutdown så får applikationerna signalen SIGTERM och kan stänga av sig snyggt, stänga filer, etc.

/Marcus
ps. sudo betyder att du kör kommandot som om du var root (administratör). ds.
Så bra! Då är vi snälla mot våra hallon och stänger dom "nice and easy" !
Tack för tipset!
:D


/misterleffe

jimmy927
Posts: 27
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Problem med installation

Post by jimmy927 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

misterleffe wrote: men att bryta strömmen borde väl vara ok? I annat fall får man problem vid strömavbrott ...
Nja, just SQL-databasen är nog lite småkänslig.
Inte helt ovalligt även i professionella miljöer att tjänster inte kommer tillbaka efter strömavbrott.

jimmy927
Posts: 27
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Problem med installation

Post by jimmy927 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

davka003 wrote:Finns inget gränssnitt för att göra det
"Nån" borde fixa en knapp i webben.

https://bitbucket.org/davka003/automagi ... r-from-www

misterleffe
Posts: 57
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem med installation

Post by misterleffe » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Försöker att få 2 olika tempsensorer att visas i Automagically Remote. Nr1 ($1 i Transform) kan jag få att uppdatera sig ok. När jag försöker att få Nr2 ($2 i Transform) kan jag inte få denna att uppdatera sig. Den hämtar inget värde alls, utan står på 0.0 hela tiden. Allt ser ut på samma sätt som för Nr1, med skillnad för ID (Mandolynprotokollet). I övrigt är det samma.

Datatyp="Float"
Parsed variable to store=2
Variable to update=Namn på variabel för tempsensor 2
"Change Transforms" (Send the following signal(s) on match)=$2

Med dessa inställningar får jag inga uppdateringar på tempsensor nr2. Jag ser att dom finns där om jag kikar i "See signals and create handler or device from them". Som sagt, alla inställningar är de samma för båda sensorerna med skillnad på ID, variabel och matchning för Transform.

Nån som har nåt bra recept för att få Automagically att börja "tugga igång" på båda sensorerna?


/misterleffe
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Case closed! Kom på en lösning!

n0z
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem med installation

Post by n0z » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nu vet jag inte om jag ska fortsätta här eller starta en ny tråd :oops:

Nu har jag fått in några nexabrytare och även fått kontakt med live! men så fort jag försöker göra en remote så blir min databas korrupt. Jag får fel 500 och sen kan jag inte styra något lägre. dvs inte lägga till något nytt eller styra det redan inlagda. Har prövat och installera om ett antal gånger och just när jag ska skapa en remote så blir det fel.

Create and configure remotes -> Remotes +Add -> Namn = test, Theme = jQuery, Theme config = "blankt", Style = "blankt" -> Spara = Error 500

Vart gör jag fel?

------------------------

Löst
Uppdaterade systemet nu fungerar det bättre.

Post Reply