Kopplade till/frånslag

Moderators: hekj, Telldus

Post Reply
petsa
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kopplade till/frånslag

Post by petsa » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej!

Jag har ett antal strömbrytare med en fast tillslagstid på morgonen (06:45) och en variabel frånslagstid som beror på sunrise. Eftersom solen går upp allt tidigare så har det fallit sig så att frånslagstiden nu infaller före tillslagstiden... Vilket får till följd att lamporna är tända hela dagen.

Kan man koppla två händelser till varandra på något sätt så att detta inte sker? Just nu sker till och frånslag oberoende av varandra men min tanke är att man kan koppla ihop dem så skulle man kunna undvika detta då tillslaget inte skulle ske om det ligger efter frånslaget. Som det är nu skulle jag egentligen inte vilja att lamporna tänds alls på morgonen eftersom det är så ljust ute.

/Peter

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Kopplade till/frånslag

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

petsa wrote:Jag har ett antal strömbrytare med en fast tillslagstid på morgonen (06:45) och en variabel frånslagstid som beror på sunrise. Eftersom solen går upp allt tidigare så har det fallit sig så att frånslagstiden nu infaller före tillslagstiden... Vilket får till följd att lamporna är tända hela dagen.

Kan man koppla två händelser till varandra på något sätt så att detta inte sker? Just nu sker till och frånslag oberoende av varandra men min tanke är att man kan koppla ihop dem så skulle man kunna undvika detta då tillslaget inte skulle ske om det ligger efter frånslaget. Som det är nu skulle jag egentligen inte vilja att lamporna tänds alls på morgonen eftersom det är så ljust ute.
Testa att använda dig av 'Cmd Group' fältet, skriv in samma textsträng på dina två events, exempelvis bokstaven A.

jnyberg
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Kopplade till/frånslag

Post by jnyberg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kanske lite sent svar men ändå.

Jag hade samma problem men kom sedan på att jag kunde lägga funtionen Sunlight på tändkommandot vilket gör att lamporna inte tänds om solen redan är uppe.
Det är väl förvisso inte helt enligt boken men det fungerar och har inte genererat något fel ännu.

Post Reply