Wte-2 kommunicera med tellstick net

Moderators: hekj, Telldus

Post Reply
Patrik123
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Wte-2 kommunicera med tellstick net

Post by Patrik123 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej jag har köpt en tellstick net som jag utrustat med en Conrad antenn efter som jag har 60m mellan de produkter jag vill använda.

Nu till frågan, kan jag använda mig av en wte-2 och genom conradantennen styra de produkter som ligger 60m bort lr måste dem vara inom 30m som det står på förpackningen?

Alltså ha en wte-2 i huset som styr lamporna på bryggan 60m bort. Jag kan idag styra dem med hjälp av telefonen men skulle vilja ha en knapp på väggen.

Tack på förhand
Patrik

Zaman
Posts: 243
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Wte-2 kommunicera med tellstick net

Post by Zaman » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Avstånden är bara ungefärliga.
Har du tur kan signalen nå upp till 100m men det kräver nästa alltid fri sikt, klart väder och inga störningar.
30m är ett normalt värde som anges om man är inne i en byggnad med väggar i vägen och 60m är någon slags medelvärde.

Det enda sättet att se om det fungerar för dig är tyvärr att prova då det är så många olika saker som kan störa signalen att det är omöjligt att räkna på.

Patrik123
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Wte-2 kommunicera med tellstick net

Post by Patrik123 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Som jag har fattat det så kommunicerar sändaren enbart med recivern utan att gå igenom tellsticken? Det jag undrar är om man kan få den att gå igenom tellsticken med extra antenn som jag har täckning med ner till bryggan.

Hoppas ni förstår trots den dåliga förklaringen
Patrik

Zaman
Posts: 243
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Wte-2 kommunicera med tellstick net

Post by Zaman » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det finns idag inga funktioner idag för att använda en Net som en repeater utan att själv behöva göra en insats så signalen måste gå direkt från sändare till mottagare.

Post Reply