Page 1 of 1

Motorvärmare använda egen sensor?

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by Wolerin
Går det och hur ändrar man sensor Formula?

Re: Motorvärmare använda egen sensor?

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by Snoopy
I manualen punkt 3.3.3 sensor (http://nexahome.se/manual/index.html#Topic27)
ser du hur du skriver formeln.
Dubbelklicka i sensor formula-fältet och klistra in.
Du måste också ange sökvägen till sensorn i fältet sensor path.

Re: Motorvärmare använda egen sensor?

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by liverpoolarn
Jag försökte få till detta, men det funkade inte trots att sensorn borde givit minusgrader imorse.

Vad är det för värden man ska klistra in i sensor-formula respektive sensor path?

Jag angav default-värdet som var angivet i manualen i sensor:formula "< -20 # 02:00, < -15 # 01:30, < -10 # 01:20, < -5 # 01:10, < 0 # 01:00, < 5 # 00:45, < 10 # 00:20, >= 10 # 00:00" (utan fnuttar såklart) och sen "id:71;model:temperaturehumidity;value:temp" från min sensor. Vad kan vara fel där?

/Henke

Re: Motorvärmare använda egen sensor?

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by hekj
liverpoolarn wrote:Jag försökte få till detta, men det funkade inte trots att sensorn borde givit minusgrader imorse.

Vad är det för värden man ska klistra in i sensor-formula respektive sensor path?

Jag angav default-värdet som var angivet i manualen i sensor:formula "< -20 # 02:00, < -15 # 01:30, < -10 # 01:20, < -5 # 01:10, < 0 # 01:00, < 5 # 00:45, < 10 # 00:20, >= 10 # 00:00" (utan fnuttar såklart) och sen "id:71;model:temperaturehumidity;value:temp" från min sensor. Vad kan vara fel där?
'ON Sensor Formula' ser ut att stämma, 'Sensor Path' fältet ska vara tomt.

Har du lagt in själva sensorn som en Device?

1) klicka på Devices/Groups: <Add> knappen
2) namnge sensorn
3) välj SENSOR
4) skriv in sensordefinitionen i Parameters fältet
id:71;model:temperaturehumidity;value:temp

Re: Motorvärmare använda egen sensor?

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by liverpoolarn
Japp. Sensorn har enhet ID:71.

Ska jag alltså skriva i samma värde i paramters (som jag angav ovan) för motorvärmarens enhet oxå, eller hur ska den kunna få reda på temperaturen?

Re: Motorvärmare använda egen sensor?

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by hekj
liverpoolarn wrote:Japp. Sensorn har enhet ID:71.

Ska jag alltså skriva i samma värde i paramters (som jag angav ovan) för motorvärmarens enhet oxå, eller hur ska den kunna få reda på temperaturen?
Det stämmer.

Re: Motorvärmare använda egen sensor?

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by liverpoolarn
Ok. Får se om det funkar när det börjar coola ner sig lite nästa vecka.

Ska det poppa in något värde i Sensor Value kolumnen för motorvärmar-enheten oxå (på samma sätt som det gör för själva sensorernas enheter) för att det ska fungera?

Re: Motorvärmare använda egen sensor?

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by hekj
liverpoolarn wrote:Ok. Får se om det funkar när det börjar coola ner sig lite nästa vecka.

Ska det poppa in något värde i Sensor Value kolumnen för motorvärmar-enheten oxå (på samma sätt som det gör för själva sensorernas enheter) för att det ska fungera?
Om jag minns rätt så dyker det upp först då motorvärmaren slås på.