Tellstick Duo som repeater med hjälp av Nexahome?

Moderators: hekj, Telldus

Post Reply
eijo
Posts: 26
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tellstick Duo som repeater med hjälp av Nexahome?

Post by eijo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej!

Kan man fixa till så att Tellstick Duo blir repeater för en fjärr (Nexabrytare). Min duo fångar alltid upp signalen från brytaren, men mottagare som sitter långt bort (vinden) från brytaren missar den ibland. Om jag skickar signal via Tellstick Duo till brytaren funkar det alltid. Lite mindre avstånd och bättre sändare i Tellstick Duo skulle jag tro.

Går det att fixa en generell inställning i Nexahome för att göra detta?

... eller så kan man väl skriva ett bsh script ? Har gjort ett försök med deviceOn(device) men problemet är bara att den verkar trigga sig själv i en oändlig loop...?

Hur gör man för att undvika det ?

Tack på förhand!

AndersJ
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tellstick Duo som repeater med hjälp av Nexahome?

Post by AndersJ » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vaför inte använda en signalförstärkare ?
http://www.kjell.com/sortiment/el/el-pr ... are-p50298
'

eijo
Posts: 26
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tellstick Duo som repeater med hjälp av Nexahome?

Post by eijo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

AndersJ wrote:Vaför inte använda en signalförstärkare ?
http://www.kjell.com/sortiment/el/el-pr ... are-p50298
'
Jo, det är ju ett alternativ; Å andra sidan borde det kunna funka med ett par rader kod på rätta stället också eftersom jag ändå har Tellstick Duo och Nexahome igång 24/7 för andra ändamål. Dessutom är det ju cool att fixa det utan att köpa mera prylar tycker jag 8)

hekj
Posts: 990
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Tellstick Duo som repeater med hjälp av Nexahome?

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

eijo wrote:Kan man fixa till så att Tellstick Duo blir repeater för en fjärr (Nexabrytare). Min duo fångar alltid upp signalen från brytaren, men mottagare som sitter långt bort (vinden) från brytaren missar den ibland. Om jag skickar signal via Tellstick Duo till brytaren funkar det alltid. Lite mindre avstånd och bättre sändare i Tellstick Duo skulle jag tro.

Går det att fixa en generell inställning i Nexahome för att göra detta?

... eller så kan man väl skriva ett bsh script ? Har gjort ett försök med deviceOn(device) men problemet är bara att den verkar trigga sig själv i en oändlig loop...?

Hur gör man för att undvika det ?
Skicka ett mail till mig med din NexaHome.xml fil samt bsh filer.

eijo
Posts: 26
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tellstick Duo som repeater med hjälp av Nexahome?

Post by eijo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej,

Jag löste det med en "ful lösning". Jag programmerade helt enkelt in ett id till i mottagaren som jag använder som "gateway" id till den mottagaren.
Nu funkar det fint! 8)

Min kod (inkl. timer som slår av efter 20 minuter) ser nu ut så här:

Code: Select all

device = "10";
timer = "t10off";
timeout = 20 * 60;  // 20 minutes

if (timerIsRunning(timer)) {
   stopTimer(timer);
}
if (deviceIsOff(device)) {
   deviceOff("14");
   echo("Fläkt stoppad GW");  
}
if (deviceIsOn(device)) {
   deviceOn("14");
   echo("Fläkt startad GW");
   startTimer(timer, timeout);   
}
...men det hade kanske gått att lösa på ett snyggare sätt? Exprimenterade lite med executedByCmd, men det ville inte funka...?

Post Reply