NexaHome

Moderators: hekj, Telldus

Black
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Black » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:Hittade en bugg som har med dimbara mottagare att göra som är definierade som Code Switch.

http://hem.bredband.net/hekj/nexahome/N ... _1.6.6.jar

/Henrik
Tack Tack!

Trodde det hade blivit nått fel på min gamla dimmer jag har på övervåningen, har dessutom precis byggt om lite i köket med en del belysning och flera nexabrytare precis våning inunder, trodde nästan det kunde ha något samband med att den slutat funka, men nu funkar det perfekt igen. :wave:

Mvh // John

moryoav
Posts: 33
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by moryoav » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

I'm trying to access the webserver pages from my smartphone.
Any idea why the webserver page looks good in Opera Mobile but really bad in Internet Explorer Mobile?

Isaksson
Posts: 22
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Isaksson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:
Isaksson wrote:Sen är ju mitt önskemål att jag kan styra varje utgång på reläkortet precis som om det skulle vara via tellstick. (klicka bild på webbgränssnittet)

Några tips på detta?
Du kan ju alltid fejka några mottagare i TelldusCenter och sedan koppla bsh script mot dessa.

/Henrik
Jag köpte mig ett sånt här reläkort Velleman K8056 som man kan styra via RS232.
Känner du till om det finns något smidigt sätt att köra detta kort tillsammans med bsh script som du nämner ovan?

Jag har testkört kortet med hjälp av visual basic program som medföljde kortet.

pamm
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Dimmer och config

Post by pamm » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:
grahnen wrote:Jag har några frågor också.
1. Dimmer
A: Dimmring, jag äger inga dimmer enheter än och jag ser att du har lagt in 25% 50% 75%. Hur fungerar detta?
B: Slår man först på lampan och väljer sedan vilken styrka?
C: Hur återgår man till 100%? Lägg upp ytterligaren en knapp 100%?
Svar A,B: parametern cmd ersätts av level.

<input type=hidden name="cmd" value="on">
<input type=hidden name="cmd" value="off">
-->
<input type=hidden name="level" value="25">

Svar C: ny knapp
<input type=hidden name="cmd" value="on">
grahnen wrote:2. Home/Away
A: Som jag förstått det så går det på något sätt välja ett schema av lampor som ska lysa när man trycker på home och ett annat när man trycker på away?
B: I mitt läge skulle jag isåfall vilja att när jag väljer away så går fönster belysningen på timer(solnedgång -> 00:00) är det möjligt?
C: Säg att jag skulle vilja ha en klickbar pil (upp) vid entren för att representera och ändra (Away) grön vid inaktiv och orange vid aktiv och en pil (ner) för (Home), hur skulle en sådan kod se ut?
Svar A: korrekt uppfattat

Svar B: Det går inte att få något speciellt att utföras precis då Mode ändras, det är dom events som redan ligger i listan under Queue fliken som utförs, om dessa ska utföras eller ej är beroende av aktuell Mode och den Mode som valdes vid programmeringen av eventet.

Svar C: kopiera en av dom vanliga knappdefinitionerna och ersätt cmd parametern med mode
<input type=hidden name="cmd" value="on">
-->
<input type=hidden name="mode" value="Away">

För närvarande finns ingen möjlighet att få olika bilder beroende på aktuell Mode, men däremot så kan du skriva in nedanstående text som kommer att ersättas med aktuell Mode:
#MODE#
grahnen wrote:3. Status
A: Jag har inte fått min dongle än men känner systemet av om jag använder min vanliga RF fjärr för att tända några lampor och därmed håller reda på aktuell status?
Svar: nej
grahnen wrote:5. Relästyrning
B: Går det använda vilkor i programmet tex om device gardin upp = ON så är device gardin ner = OFF
Svar: förstår inte frågan

/Henrik

Har letat överallt efter info om vart denna config ska in.
Vilken fil ändrar man i?
Sorry, men jag kan inte hitta det..

<input type=hidden name="cmd" value="on">
<input type=hidden name="cmd" value="off">
-->
<input type=hidden name="level" value="25">

Tack /Martin

larsosca
Posts: 22
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by larsosca » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej hekj

Såg att version NexaHome 1.7.0 finns för hämtning på din hemsida.

Vad är nytt?

//Lasse

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

larsosca wrote:Såg att version NexaHome 1.7.0 finns för hämtning på din hemsida.

Vad är nytt?
Att kunna använda .bsh (bean shell) filer i fältet "Sensor Path" som returnerar ett sensor värde genom att istället för att skriva värdet till "standard output" anropa en av mig definierad metod, outAppend(<ett sensor värde här>).

Se http://www.telldus.se/forum/viewtopic.php?t=620

/Henrik

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Dimmer och config

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

pamm wrote:
hekj wrote:
grahnen wrote:Jag har några frågor också.
1. Dimmer
A: Dimmring, jag äger inga dimmer enheter än och jag ser att du har lagt in 25% 50% 75%. Hur fungerar detta?
B: Slår man först på lampan och väljer sedan vilken styrka?
C: Hur återgår man till 100%? Lägg upp ytterligaren en knapp 100%?
Svar A,B: parametern cmd ersätts av level.

<input type=hidden name="cmd" value="on">
<input type=hidden name="cmd" value="off">
-->
<input type=hidden name="level" value="25">

Svar C: ny knapp
<input type=hidden name="cmd" value="on">
grahnen wrote:2. Home/Away
A: Som jag förstått det så går det på något sätt välja ett schema av lampor som ska lysa när man trycker på home och ett annat när man trycker på away?
B: I mitt läge skulle jag isåfall vilja att när jag väljer away så går fönster belysningen på timer(solnedgång -> 00:00) är det möjligt?
C: Säg att jag skulle vilja ha en klickbar pil (upp) vid entren för att representera och ändra (Away) grön vid inaktiv och orange vid aktiv och en pil (ner) för (Home), hur skulle en sådan kod se ut?
Svar A: korrekt uppfattat

Svar B: Det går inte att få något speciellt att utföras precis då Mode ändras, det är dom events som redan ligger i listan under Queue fliken som utförs, om dessa ska utföras eller ej är beroende av aktuell Mode och den Mode som valdes vid programmeringen av eventet.

Svar C: kopiera en av dom vanliga knappdefinitionerna och ersätt cmd parametern med mode
<input type=hidden name="cmd" value="on">
-->
<input type=hidden name="mode" value="Away">

För närvarande finns ingen möjlighet att få olika bilder beroende på aktuell Mode, men däremot så kan du skriva in nedanstående text som kommer att ersättas med aktuell Mode:
#MODE#
grahnen wrote:3. Status
A: Jag har inte fått min dongle än men känner systemet av om jag använder min vanliga RF fjärr för att tända några lampor och därmed håller reda på aktuell status?
Svar: nej
grahnen wrote:5. Relästyrning
B: Går det använda vilkor i programmet tex om device gardin upp = ON så är device gardin ner = OFF
Svar: förstår inte frågan

/Henrik
Har letat överallt efter info om vart denna config ska in.
Vilken fil ändrar man i?
Sorry, men jag kan inte hitta det..

<input type=hidden name="cmd" value="on">
<input type=hidden name="cmd" value="off">
-->
<input type=hidden name="level" value="25">

Tack /Martin
I detta fall ska cmd parametern för en knapp som sätter på eller stänger av en lampa ersättas med parametern level som ska innehålla ett procentuellt absolutvärde.

Mer finns att läsa här (Definition av egen hemsida):
http://nexahome.se/manual/index.html#Topic44

/Henrik

Swed
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Swed » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej hejk,

vilket suveränt jobb Du har gjort med detta program bockar och tackar :wave:

Jag är ny i detta forum och även rätt så ny på Tellstik användningen.
Det här programmet gör ju allt så mycket enklare :D

Har försökt läsa alla forumsidorna men säkert bommat någon, så om det är behandlat tidigare ber jag om ursäkt.

Tellsticken kan ju bara sända och inte ta emot något, jag har sökt efter
en prisvänlig/enkel lösning även för att ta emot information på ett trådlöst enkelt sätt med samma princip som Tellstik och fjärrbrytarna.
Informationen kan vara reell temperatur i rum eller ute, fuktighet,tryck eller bara en indikation av något slag.
Skulle en sådan lösning gå att implementera med Ditt program så vore
användningsområdena obegränsade.

Jag hittade idag en lösning som jag kommer att testa.
Det är en USB-plugg mottagare som man kan koppla en mängd olika sändare till som kan sända bl.a temperatur i realtid.
Dessa små sändare är batteridrivna med 2 AAA batterier men det bör vara enkelt att byta ut batterierna mot en liten strömadapter för contiurnerlig drift. Det verkar vara samma frekvensband som fjärrbrytarna har.

Jag har beställt:
Grundpaket: TL300 + 2 sensorsändare TL-3TSN = 620 SEK
Sensor lång räckvidd 50m genom vägg, 200m med fri sikt = 177 SEK
Vattentät sensor för utomhusbruk = 210 SEK
TL-3TSN sänder upp till 40m.Det ingår även en liten grafisk programvara.
Alla sändargivare mäter temperatur mellan - 30 grader till + 80 grader Celcius.

För drygt 1000SEK har jag fått en mottagare och 4 sensorsändare.
Länk: http://www.audon.co.uk/tl300.html

Skulle det gå att göra nåt med signalerna från denna mottagare :roll:
Man skulle ju kunna styra värmen i olika rum, man får även en logg från TL300 som kan användas.

"The easy to use Software presents the temperature measurements with time and date graphically. The Software keeps track of the data over several years and will log data (in the background) as long as your computer is running. So you do not have to run the temperature logger Software explicitly. The logged measurements can be exported in several formats for further processing. The package includes a screensaver that dynamically displays the actual temperature for each sensor."

*******
Övrigt så har jag konstaterat att Nexa-fjärrbrytarna minns inte status om strömmen bryts dvs går alltid till "OFF"
Fixade dock detta med ett litet 3,6v laddbart batteri inne i dosan.

Jag köpte 3 st från Clas Ohlson GOA "Everflourish" och imponerades av räckvidd 70 meter samt dessa fjärrbrytare minns om den stod till ON eller OFF vid strömavbrott till dosan.
Dessutom har jag stresstestat och försökt få den att bomma kommando men inte lyckats änny, verkar stabilare än Nexas konstigt nog.
Dessutom klarar den 3680W 16A :roll:
Nackdelen är att Du kan bara programmera ett minne, så Nexas mottagarae fyller sin plats fortfarande hos mig (6 platser)
Last edited by Swed on Sat Apr 17, 2010 3:03 am, edited 1 time in total.
MVH

Swed

Ale22
Posts: 24
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Karlskrona

Post by Ale22 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Till Swed:

Skulle vara mycket kul att veta hur dina nya prylar funkar, fortsätt gärna att skriva om ditt projekt.
Jag har själv letat efter något liknande, men för tillfället använder jag en väderstation med ett antal trådlösa givare. Det går säkert att plocka ut den info ifrån Weather Display som behövs för att styra värmen på det sätt som jag skulle vilja, men tyvärr saknar jag kunskapen.
Att kunna styra detta via Nexa Home hade varit kanonbra.

hader
Posts: 41
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by hader » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej
En fråga bara ,hur får jag igång WHS i windows ?
jag hittar inte den i min dator.

Swed
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Swed » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ale22 wrote:Till Swed:

Skulle vara mycket kul att veta hur dina nya prylar funkar, fortsätt gärna att skriva om ditt projekt.
Jag har själv letat efter något liknande, men för tillfället använder jag en väderstation med ett antal trådlösa givare. Det går säkert att plocka ut den info ifrån Weather Display som behövs för att styra värmen på det sätt som jag skulle vilja, men tyvärr saknar jag kunskapen.
Att kunna styra detta via Nexa Home hade varit kanonbra.
Tyvärr så fick jag ett e-mail om försenad leverans pga dom hade inte en utav sensorgivarna på lager.
Jag kan annulera den och få leverans, men jag väntar 2 veckor som förseningen blir.

Givetsvis kommer jag att skriva så fort jag testat, men som sagt det blir nog inte förrän om 2-3 veckor :|
MVH

Swed

Swed
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Swed » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hader wrote:Hej
En fråga bara ,hur får jag igång WHS i windows ?
jag hittar inte den i min dator.
Är det Weather Station Du menar?
isåfall har det behandlats tidigare bl.a här http://www.telldus.se/forum/viewtopic.php?t=620
Det står också om i hemsidan och installationshjälpen.
Det finns inte på Din dator utan Du hämtar temperatur på nätet, dvs data på temperatur från extern källa.
Och använder den "länken" för programmet.

Om Du däremot har en egen väderstation så använd det programmet i bakgrunden och följ instruktionerna enl länken.
MVH

Swed

khadb
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by khadb » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej hekj, ang. fråga från i januari
fick till slut mywebserver-page att fungera, problemet var nog att jag använde Visual Interdev för att editera html-koden och den strulade till koden.


När jag äntligen fick allt att fungera rasade moderkortet :cry: , skaffade nytt kort och installerade Vista 64 istället, men nu lyckas inte Nexahome läsa in enheterna som jag lagt upp med Tellduscenter, får bara 'Unknown' enhet.

Om jag lägger till en enhet själv i Nexahome och försöker tända eller släcka får jag upp en dialogruta:

Titel: "C:\Program Files (x86)\Telldus\TellUsbD101.dll"
Text: "Den här filen är inte kopplad till något program för att utföra åtgärden. Skapa en association på kontrollpanelen Ange associationer."

Nån som råkat ut för nåt liknande och kan ge mig ett tips till lösning?
Hittade en tråd där man skulle lägga in tdtool.exe istf dll-filen under config-fliken, men får det inte att fungera ändå. Kör med ver. 1.7.0.jar

/ Kjell

agnulf
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by agnulf » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hejsan och tack för ett grymt program :)
Jag har precis köpt mig en Tellstick och använder mig av Nexahome 1.7.
Allting fungerar fint förutom en liten detalj.
Jag använder en egen hemsida med egna knappar.
Koden tog jag från exempelkoden i "mywebserver.zip" och sen ändrade jag bara bildnamn och devicenamn.

Jag får upp sidan utan problem men knapparna är "tvärtom".
Knapparna för att släcka visas när dom egentligen ska visa knapparna för att tända och vise versa.
Är en lampa släckt så visar den knappen "Släck i hallen" istället för "Tänd i hallen" som den ska göra.
Knapparna fungerar och jag kan tända och släcka lamporna.

En lösning är ju att byta plats på on och off men jag vill ju att det ska fungera som det är tänkt.

Här är koden jag använder:

Code: Select all

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head><title>Touchstation</title>
<meta http-equiv="refresh" content="60;#URL#?mypage=yes&psw=#PSW#">
</head>

<!-- device="Hall" on="hallon.jpg" off="halloff.jpg" onoff="onoff.jpg" -->
<!-- device="Kök" on="kokon.jpg" off="kokoff.jpg" onoff="onoff.jpg" -->
<!-- device="Spelrum1" on="spel1on.jpg" off="spel1off.jpg" onoff="onoff.jpg" -->

<body bgcolor="#2e2e2e">

<div style="position: absolute; top: 20px; left: 20px">
<form action="nexahome" method="get">
<input type=hidden name="mypage" value="yes">
<input type=hidden name="device" value="Hall">
<input type=hidden name="cmd" value="#CMD#Hall#">
<input type=hidden name="psw" value="#PSW#">
<input type=hidden name="rnd" value="#RND#">
<input type=image title="Hall" alt="?" src="#IMAGE#Hall#">
</form>
</div>

<div style="position: absolute; top: 20px; left: 450px">
<form action="nexahome" method="get">
<input type=hidden name="mypage" value="yes">
<input type=hidden name="device" value="Kök">
<input type=hidden name="cmd" value="#CMD#Kök#">
<input type=hidden name="psw" value="#PSW#">
<input type=hidden name="rnd" value="#RND#">
<input type=image title="Kök" alt="?" src="#IMAGE#Kök#">
</form>
</div>

<div style="position: absolute; top: 20px; left: 880px">
<form action="nexahome" method="get">
<input type=hidden name="mypage" value="yes">
<input type=hidden name="device" value="Spelrum1">
<input type=hidden name="cmd" value="#CMD#Spelrum1#">
<input type=hidden name="psw" value="#PSW#">
<input type=hidden name="rnd" value="#RND#">
<input type=image title="Spelrum1" alt= "?" src="#IMAGE#Spelrum1#">
</form>
</div>

</body>
</html>

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

agnulf wrote:Hejsan och tack för ett grymt program :)
Jag har precis köpt mig en Tellstick och använder mig av Nexahome 1.7.
Allting fungerar fint förutom en liten detalj.
Jag använder en egen hemsida med egna knappar.
Koden tog jag från exempelkoden i "mywebserver.zip" och sen ändrade jag bara bildnamn och devicenamn.

Jag får upp sidan utan problem men knapparna är "tvärtom".
Knapparna för att släcka visas när dom egentligen ska visa knapparna för att tända och vise versa.
Är en lampa släckt så visar den knappen "Släck i hallen" istället för "Tänd i hallen" som den ska göra.
Knapparna fungerar och jag kan tända och släcka lamporna.

En lösning är ju att byta plats på on och off men jag vill ju att det ska fungera som det är tänkt.
Min tanke med bilderna är att visa aktuell status. Lösningen är den som du själv föreslår, byt plats på bilderna för att få kommandot att visas.

/Henrik

Post Reply