NexaHome

Moderators: hekj, Telldus

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

grahnen wrote:Visas ingenting i consolen när jag tänder och släcker device 3. Jag har provat att inte ha någon 3.bsh för att få file not found men det syns inget iallafall. Jag kör tellduscore.dll som exec om det spelar någon roll?
Det ska inte spela någon roll. Är du säker på att du kör version 1.6.2?

Kanske någon annan kan testa version 1.6.2 och se om det dyker upp något i konsolen :help:
http://hem.bredband.net/hekj/nexahome/N ... _1.6.2.jar

/Henrik

grahnen
Posts: 38
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by grahnen » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:
grahnen wrote:Visas ingenting i consolen när jag tänder och släcker device 3. Jag har provat att inte ha någon 3.bsh för att få file not found men det syns inget iallafall. Jag kör tellduscore.dll som exec om det spelar någon roll?
Det ska inte spela någon roll. Är du säker på att du kör version 1.6.2?

Kanske någon annan kan testa version 1.6.2 och se om det dyker upp något i konsolen :help:
http://hem.bredband.net/hekj/nexahome/N ... _1.6.2.jar

/Henrik

Hej, nu har jag labbat lite mer.

Stänger jag av nexahome
Tar bort xml filen
Startar nexahome
Sparar utan att göra några ändringar
Tänder/släcker device 3 så ser jag att det händer saker i konsolen samt att i mitt fall tänds device 1 och allt fungera.

Stänger ner nexahome igen
Startar nexahome.
Inget visas i konsolen, samt att det händer inget när jag tänder släcker device 3
Funktionen med bsh är borta.


Så vad jag får ut av det är att funktionen med bsh finns första gången man startar nexahome. Andragången man startar nexahome och det finns en xml fil så slutar det att fungera.

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

grahnen wrote:Hej, nu har jag labbat lite mer.

Stänger jag av nexahome
Tar bort xml filen
Startar nexahome
Sparar utan att göra några ändringar
Tänder/släcker device 3 så ser jag att det händer saker i konsolen samt att i mitt fall tänds device 1 och allt fungera.

Stänger ner nexahome igen
Startar nexahome.
Inget visas i konsolen, samt att det händer inget när jag tänder släcker device 3
Funktionen med bsh är borta.


Så vad jag får ut av det är att funktionen med bsh finns första gången man startar nexahome. Andragången man startar nexahome och det finns en xml fil så slutar det att fungera.
Nytt försök...
http://hem.bredband.net/hekj/nexahome/N ... _1.6.3.jar

/Henrik

grahnen
Posts: 38
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by grahnen » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote: Nytt försök...
http://hem.bredband.net/hekj/nexahome/N ... _1.6.3.jar

/Henrik
Nu fungerar det, enda som förvillar mig lite är repeat funktionen.

device 3 repeat 1

Kör jag den så körs 3.bsh två gånger.

I 3.bsh så körs device 1 som är satt på repeat 1. Vilket innebär att den tänder device 1 4 gånger när jag kör device 3. Istället för 2 gånger som är tanken.

bsh filen borde bara köras 1 gång oavsett om device har repeat 0 eller 9

Alternativet är att köra repeat 0 på allt men så är det juh den där lampan som precis tänder =).

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

grahnen wrote:Nu fungerar det, enda som förvillar mig lite är repeat funktionen.

device 3 repeat 1

Kör jag den så körs 3.bsh två gånger.

I 3.bsh så körs device 1 som är satt på repeat 1. Vilket innebär att den tänder device 1 4 gånger när jag kör device 3. Istället för 2 gånger som är tanken.

bsh filen borde bara köras 1 gång oavsett om device har repeat 0 eller 9

Alternativet är att köra repeat 0 på allt men så är det juh den där lampan som precis tänder =).
Ytterligare ett nytt försök, somliga nöjer sig aldrig :wink:
http://hem.bredband.net/hekj/nexahome/N ... _1.6.4.jar

/Henrik

grahnen
Posts: 38
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by grahnen » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:
grahnen wrote:Nu fungerar det, enda som förvillar mig lite är repeat funktionen.

device 3 repeat 1

Kör jag den så körs 3.bsh två gånger.

I 3.bsh så körs device 1 som är satt på repeat 1. Vilket innebär att den tänder device 1 4 gånger när jag kör device 3. Istället för 2 gånger som är tanken.

bsh filen borde bara köras 1 gång oavsett om device har repeat 0 eller 9

Alternativet är att köra repeat 0 på allt men så är det juh den där lampan som precis tänder =).
Ytterligare ett nytt försök, somliga nöjer sig aldrig :wink:
http://hem.bredband.net/hekj/nexahome/N ... _1.6.4.jar

/Henrik
Haha nää det brukar vara så, ger man dem lillfingret så tar de hela näven. Tack iallfall, skall prova 1.6.4 imorgon.

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

grahnen wrote:Haha nää det brukar vara så, ger man dem lillfingret så tar de hela näven. Tack iallfall, skall prova 1.6.4 imorgon.
Dags för 1.6.5, har lagt till kod för att exekvera kommandofiler från bsh script:

Code: Select all

execFile("C:/nexahome/test.bat");
execParam("parameter_1");
execParam("parameter_2");
execParam("parameter_3");
http://hem.bredband.net/hekj/nexahome/N ... _1.6.5.jar

/Henrik

gunleik
Posts: 13
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Endre mode fra command-line

Post by gunleik » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Super utvikling av systemet :D

Lurer på om det er mulig å endre mode fra command-line - f.eks. via NexaHomeCmd?

Ellers så ser jeg også at utviklingen går mye raskere enn dokumentasjon - tror noen har nevnt wiki tidligere i tråden, det kan kanskje være en god idé.

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Endre mode fra command-line

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gunleik wrote:Super utvikling av systemet :D

Lurer på om det er mulig å endre mode fra command-line - f.eks. via NexaHomeCmd?

Ellers så ser jeg også at utviklingen går mye raskere enn dokumentasjon - tror noen har nevnt wiki tidligere i tråden, det kan kanskje være en god idé.
Har lagt upp en ny version av NexaHomeCmd med några nya parametrar.
--mode Away
--dim 5 --level 25
Ja det är nog dags att lägga manualen på Telldus wiki.

/Henrik

Isaksson
Posts: 22
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Isaksson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tjenare.

Finns det någon lösning att kombinera Tellstick och Reläkort för att sedan styra via Nexahome webb appen?

Tips på reläkort sökes (behöver kunna styra ungefär 30 utgångar 230v)

Skulle vara smidigt om man kunde koppla reläkortet via USB ännu bättre via Ethernet men då antar jag att det blir väldigt dyrt.

Sen är ju mitt önskemål att jag kan styra varje utgång på reläkortet precis som om det skulle vara via tellstick. (klicka bild på webbgränssnittet)

Några tips på detta?

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Isaksson wrote:Sen är ju mitt önskemål att jag kan styra varje utgång på reläkortet precis som om det skulle vara via tellstick. (klicka bild på webbgränssnittet)

Några tips på detta?
Du kan ju alltid fejka några mottagare i TelldusCenter och sedan koppla bsh script mot dessa.

/Henrik

Isaksson
Posts: 22
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Isaksson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:
Isaksson wrote:Sen är ju mitt önskemål att jag kan styra varje utgång på reläkortet precis som om det skulle vara via tellstick. (klicka bild på webbgränssnittet)

Några tips på detta?
Du kan ju alltid fejka några mottagare i TelldusCenter och sedan koppla bsh script mot dessa.

/Henrik
Det låter som en bra ide.
Och tack för ett riktigt bra program.

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Dags för en sammanställning av hur man kan lägga till egen logik i NexaHome 1.6.5 med hjälp av bsh script.

Scripten anropas efter att Mode ändrats eller ett kommando har skickats till en mottagare. Det finns inget krav på att bsh filerna måste finnas men om NexaHome hittar filer döpta till mode.bsh, 1.bsh, 2.bsh, 3.bsh osv på samma ställe som NexaHome.xml finns så anropas dessa.

Vad kan bsh scripten innehålla?

Device kommandon.

Code: Select all

deviceOn("Vardagsrum");
deviceOff("Vardagsrum");
deviceLevel("Vardagsrum", "25%");
Exekvering av kommandofiler.

Code: Select all

execFile("C:/nexahome/test.bat");
execParam("parameter_1");
execParam("parameter_2");
execParam("parameter_3");
Metoder att användas i vilkorssatser, följande finns i version 1.6.5.

Code: Select all

modeIs("Away")
deviceIsOn("Vardagsrum")
deviceIsOff("Vardagsrum")
Nedanstående metoder är ej ännu implementerade:

Code: Select all

deviceIsOnOff("Vardagsrum")
deviceLevelIs("Vardagsrum", "25%")
deviceLevelIsGreaterThan("Vardagsrum", "25%")
deviceLevelIsLessThan("Vardagsrum", "25%")
todayIs("Monday, Wednesday")
nowHourIs(21)
nowHourIsGreaterThan(21)
nowHourIsLessThan(21)
Exempel:

Code: Select all

if (modeIs("Away") && deviceIsOn("Sovrum (fönster)")) {
   deviceOff("Sovrum (fönster)");
   deviceOff("Sovrum (sängbord)");
} else if (modeIs("Home") && deviceIsOff("Sovrum (fönster)")) {
   deviceOn("Sovrum (fönster)");
   deviceLevel("Sovrum (sängbord)", "25%");
}

if (deviceIsOn("Power Hemmbio") && (deviceIsOn("Taklampa Vardagsrum") || deviceIsOn("Fönster lampa Vardagsrum"))) {
   deviceLevel(Taklampa Vardagsrum", "25%");
   deviceLevel(Fönster lampa Vardagsrum", "25%");
} else if (deviceIsOff("Power Hemmbio") && (deviceIsOn("Taklampa Vardagsrum") || deviceIsOn("Fönster lampa Vardagsrum"))) {
   deviceLevel(Taklampa Vardagsrum", "100%");
   deviceLevel(Fönster lampa Vardagsrum", "100%");
}

execFile("C:/nexahome/test.bat");
execParam("parameter_1");
execParam("parameter_2");
execParam("parameter_3");
http://hem.bredband.net/hekj/nexahome/N ... _1.6.5.jar

Här finns mer att läsa för den som vill veta mer om bsh scripts:
http://www.beanshell.org/home.html

/Henrik

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hittade en bugg som har med dimbara mottagare att göra som är definierade som Code Switch.

http://hem.bredband.net/hekj/nexahome/N ... _1.6.6.jar

/Henrik

moryoav
Posts: 33
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by moryoav » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hello Hekj, Thanks for the update!
There are several softwares these days that allow controlling Tellstick devices, with scheduling and even with web server.

One feature that is really missing in all of them and if you had it would make it just amazing:

An option in the settings of NexaHome to interactively edit the web server pages. You'll have a blank screen where the user can load a layout of his own apartment (that users can draw for free in www.floorplanner.com), and then you could click on different parts of the image and add your devices on it. NexaHome will automatically generate the required index.html, fasad.html, and put everything in the web server folder.

I think that would be an amazing feature to have.

Thanks again!

Post Reply