NexaHome

Moderators: hekj, Telldus

khadb
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by khadb » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:
khadb wrote:hekj skrev:
Får du upp den gamla vanliga websidan om du kör med NexaHome 1.5.0 och tar upp About dialogen samt klickar på den andra länken?
Nej, får bara upp en url inte min egen, när jag har angett 'My Web Server Pages'
Jag tolkar ditt svar som att du kan få upp default websidan även om du använder den senaste versionen av NexaHome.
Nästa steg är då att lägga på nedanstående kommando i slutet på adressen du ser i din webläsare:
&mypage=yes

Får du fortfarande ingen kontakt med din egen websida?

/Henrik
Ja, jag får upp default-sidan om jag blankar ut 'MWSP',
men så fort jag skriver in en sökväg i 'MWSP' och startar om,
så får jag varken upp default-sidan eller min egen oavsett om
jag använder '&mypage=yes'-parametern eller ej.

/Kjell

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

khadb wrote:Ja, jag får upp default-sidan om jag blankar ut 'MWSP',
men så fort jag skriver in en sökväg i 'MWSP' och startar om,
så får jag varken upp default-sidan eller min egen oavsett om
jag använder '&mypage=yes'-parametern eller ej.
Förstår inte vad det kan vara för fel, vad har du angivit i följande inmatningsfält?
Web Server Host
Web Server Port
My Web Server Directory

/Henrik

real
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Göteborg

Post by real » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har ett mysko problem.

När jag försöker tända lamporna (Nexa LWMR-210/230) med Nexa Home så dimmas lampan upp till maximal styrka för att sedan dimmas ner till noll, därefter dimmas den upp igen osv.

Kör jag samma lampa i Telldus Center så fungerar det on/off som jag vill.

Varför ?

Jag har angett alla lampor som vanliga Code Switch med huskod och nr i Telldus Center.

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

real wrote:Jag har ett mysko problem.

När jag försöker tända lamporna (Nexa LWMR-210/230) med Nexa Home så dimmas lampan upp till maximal styrka för att sedan dimmas ner till noll, därefter dimmas den upp igen osv.

Kör jag samma lampa i Telldus Center så fungerar det on/off som jag vill.

Varför ?

Jag har angett alla lampor som vanliga Code Switch med huskod och nr i Telldus Center.
Har du satt en bock i Dimmable fältet på device raden?

/Henrik

real
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Göteborg

Post by real » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:
real wrote:Jag har ett mysko problem.

När jag försöker tända lamporna (Nexa LWMR-210/230) med Nexa Home så dimmas lampan upp till maximal styrka för att sedan dimmas ner till noll, därefter dimmas den upp igen osv.

Kör jag samma lampa i Telldus Center så fungerar det on/off som jag vill.

Varför ?

Jag har angett alla lampor som vanliga Code Switch med huskod och nr i Telldus Center.
Har du satt en bock i Dimmable fältet på device raden?

/Henrik
Nej, borde jag det ?

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

real wrote:
hekj wrote:Har du satt en bock i Dimmable fältet på device raden?
/Henrik
Nej, borde jag det ?
Ja, det tror jag att du ska... :wink:

/Henrik

real
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Göteborg

Post by real » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:
real wrote:
hekj wrote:Har du satt en bock i Dimmable fältet på device raden?
/Henrik
Nej, borde jag det ?
Ja, det tror jag att du ska... :wink:

/Henrik
Ingen skillnad tyvärr...

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har lagt ut en ny version av NexaHome på hemsidan, med hjälp av denna kan man dimma till absoluta nivåer:
http://hem.bredband.net/hekj/nexahome/N ... _1.5.2.jar

Har även lagt in stöd för att kunna ange TelldusCore.dll istället för TellUsbD101.dll som Executable, den nya dll'en verkar vara bättre på att rapportera fel.

/Henrik

grahnen
Posts: 38
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by grahnen » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej, först och främst vill jag tacka för ett riktigt kanon program.

Vi kommer snart att flytta till hus och är inne på att kunna fjärrsyra belysning m.m. Jag håller på och testar i lägenheten och har nu kommit fram till att jag vill köra nexa och även din programvara (Nexahome).
Tanken är även att kunna fälla in en 10tums touch bildkärm i hallen och köra hemsidan för styrning på denna.

Image

Jag har några frågor också.

1. Dimmer
A: Dimmring, jag äger inga dimmer enheter än och jag ser att du har lagt in 25% 50% 75%. Hur fungerar detta?
Svar: Fasta dimlägen som fungerar med vissa dimmrar.
B: Slår man först på lampan och väljer sedan vilken styrka?
Svar: Nej kommandot tänder även lampan.
C: Hur återgår man till 100%? Lägg upp ytterligaren en knapp 100%?
Svar: Japp fast (value on) = 100%

2. Home/Away
A: Som jag förstått det så går det på något sätt välja ett schema av lampor som ska lysa när man trycker på home och ett annat när man trycker på away?
B: I mitt läge skulle jag isåfall vilja att när jag väljer away så går fönster belysningen på timer(solnedgång -> 00:00) är det möjligt?
C: Säg att jag skulle vilja ha en klickbar pil (upp) vid entren för att representera och ändra (Away) grön vid inaktiv och orange vid aktiv och en pil (ner) för (Home), hur skulle en sådan kod se ut?

3. Status
A: Jag har inte fått min dongle än men känner systemet av om jag använder min vanliga RF fjärr för att tända några lampor och därmed håller reda på aktuell status?
Svar: Nej.

4. Täckning
A: Finns det någon lösning med repeaters/extenders om ens dongle inte täcker hela huset, eller missar extern status ändring på lampor?
Svar: Ja repeaters finns, men de fungerar ej med dimmer och fungerar halvbra ev rundgång. Några har byt ut antennen i tellsticken och fått bättre resultat.

5. Relästyrning
A: Har nexa några reläenheter (NC NO C)? Eller får jag helt enkelt ta en nexa på/av och sätta ett 230relä i den.
Svar: Det finns en lösning hos kjell som telldus har satt up på sin todolist.

B: Går det använda vilkor i programmet tex om device gardin upp = ON så är device gardin ner = OFF
C: En tanke för mig är även att när larmet går så ger larmcentralen en slutning och på så sätt använda nexas enhet för bef. strömbrytare för att skicka ett kommando där nexahome i sin tur tänder all belysning tex eller kanske till och med tänder och släcker var 10sec.
Svar: Nej då du inte har någon mottagare i datorn.

Hoppas på en rolig utveckling av detta program då det har stor potential och tack än en gång.
Last edited by grahnen on Fri Feb 05, 2010 8:16 pm, edited 3 times in total.

larsosca
Posts: 22
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by larsosca » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:Har lagt ut en ny version av NexaHome på hemsidan, med hjälp av denna kan man dimma till absoluta nivåer.

Har även lagt in stöd för att kunna ange TelldusCore.dll istället för TellUsbD101.dll som Executable, den nya dll'en verkar vara bättre på att rapportera fel.

/Henrik
Jag testade hela dagen igår och får inte absoluta nivåer att fungera, det fungerar när jag kör med tdtool.

Dessutom låser sig Device fönstret efter editering av dimmervärdet i ver. 1.5.2. Jag får en känsla av att fönstret inte släpper aktiveringen av dim-fältet. Man kan fortsätta att jobba i Event men när man klickar i Devices så aktiveras det inte, förutom dim-fältet man senast aktiverade. Ibland kan låsningen släppa efter några minuter, men det hände inte ofta.

//Lasse

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

larsosca wrote:Jag testade hela dagen igår och får inte absoluta nivåer att fungera, det fungerar när jag kör med tdtool.

Dessutom låser sig Device fönstret efter editering av dimmervärdet i ver. 1.5.2. Jag får en känsla av att fönstret inte släpper aktiveringen av dim-fältet. Man kan fortsätta att jobba i Event men när man klickar i Devices så aktiveras det inte, förutom dim-fältet man senast aktiverade. Ibland kan låsningen släppa efter några minuter, men det hände inte ofta.
Förstår inte vad det är för fel, för mig funkar det precis som det ska!

Finns det någon här i detta forum som har fått liknande fel eller till och med har fått det att fungera? :help:

/Henrik
Last edited by hekj on Mon Feb 01, 2010 10:47 pm, edited 1 time in total.

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

grahnen wrote:Jag har några frågor också.
1. Dimmer
A: Dimmring, jag äger inga dimmer enheter än och jag ser att du har lagt in 25% 50% 75%. Hur fungerar detta?
B: Slår man först på lampan och väljer sedan vilken styrka?
C: Hur återgår man till 100%? Lägg upp ytterligaren en knapp 100%?
Svar A,B: parametern cmd ersätts av level.

<input type=hidden name="cmd" value="on">
<input type=hidden name="cmd" value="off">
-->
<input type=hidden name="level" value="25">

Svar C: ny knapp
<input type=hidden name="cmd" value="on">
grahnen wrote:2. Home/Away
A: Som jag förstått det så går det på något sätt välja ett schema av lampor som ska lysa när man trycker på home och ett annat när man trycker på away?
B: I mitt läge skulle jag isåfall vilja att när jag väljer away så går fönster belysningen på timer(solnedgång -> 00:00) är det möjligt?
C: Säg att jag skulle vilja ha en klickbar pil (upp) vid entren för att representera och ändra (Away) grön vid inaktiv och orange vid aktiv och en pil (ner) för (Home), hur skulle en sådan kod se ut?
Svar A: korrekt uppfattat

Svar B: Det går inte att få något speciellt att utföras precis då Mode ändras, det är dom events som redan ligger i listan under Queue fliken som utförs, om dessa ska utföras eller ej är beroende av aktuell Mode och den Mode som valdes vid programmeringen av eventet.

Svar C: kopiera en av dom vanliga knappdefinitionerna och ersätt cmd parametern med mode
<input type=hidden name="cmd" value="on">
-->
<input type=hidden name="mode" value="Away">

För närvarande finns ingen möjlighet att få olika bilder beroende på aktuell Mode, men däremot så kan du skriva in nedanstående text som kommer att ersättas med aktuell Mode:
#MODE#
grahnen wrote:3. Status
A: Jag har inte fått min dongle än men känner systemet av om jag använder min vanliga RF fjärr för att tända några lampor och därmed håller reda på aktuell status?
Svar: nej
grahnen wrote:5. Relästyrning
B: Går det använda vilkor i programmet tex om device gardin upp = ON så är device gardin ner = OFF
Svar: förstår inte frågan

/Henrik

moryoav
Posts: 33
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by moryoav » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Great software!
It would be great it you had an option to Load On Startup and have the software load minimized when it loads on Startup.

Ingolf
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Ingolf » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hur gör man om man vill att en dimbar lampa ska starta på ett fast värde, säg 50% varje gång man startar den?

Kanske ska tillägga att jag menar i nexahome, inte på någon webbsida.

larsosca
Posts: 22
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by larsosca » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:
larsosca wrote:Jag testade hela dagen igår och får inte absoluta nivåer att fungera, det fungerar när jag kör med tdtool.

Dessutom låser sig Device fönstret efter editering av dimmervärdet i ver. 1.5.2. Jag får en känsla av att fönstret inte släpper aktiveringen av dim-fältet. Man kan fortsätta att jobba i Event men när man klickar i Devices så aktiveras det inte, förutom dim-fältet man senast aktiverade. Ibland kan låsningen släppa efter några minuter, men det hände inte ofta.
Förstår inte vad det är för fel, för mig funkar det precis som det ska!

Finns det någon här i detta forum som har fått liknande fel eller till och med har fått det att fungera? :help:

/Henrik
Nu har jag testat mer och kartlagt lite av hur det fungerar för mig.
Låsningen kommer när man klickar ner Level för en ON/OFF mottagare.
Man kan inte passivt lämna drop-down värdena utan måste klicka på ON, OFF eller blank för att låsningen att släppa.

Att dimma var lampa för sig går bra till fasta lägen nu men när man vill ha 100%=ON så släcks lampan 4-5 sekunder innan den tänds igen med ON. Efter att ha satt en mottagare till 50% och sedan till ON visar loggen:
2010-02-02 22:29:32 :ON: (50%) Turning on device: 14 Kök (5 spot) - ok
2010-02-02 22:29:54 :ON: Turning on device: 14 Kök (5 spot) - ok

Grupp fungerar inte alls att dimma, jag har en grupp med bara dimmbara självlärande mottagare, när jag väljer 50% så släcks de först och tänds med ON.
I loggen står det:
2010-02-02 21:20:54 :ON: Turning on device: 13 Kök (3 spot) - ok
2010-02-02 21:21:06 :ON: Turning on device: 14 Kök (5 spot) - ok
2010-02-02 21:21:17 :ON: Turning on device: 15 Kök (vitrin) - ok
2010-02-02 21:21:29 :ON: Turning on device: 16 Kök (fläkt) - ok

Är det nåt jag missar eller är Level inte meningen att fungera i Group?

//Lasse

Post Reply