NexaHome

Moderators: hekj, Telldus

gunleik
Posts: 13
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Sensor

Post by gunleik » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote: Tips: För att skriva ett ^ tecken på en websida så skriver man följande fem tecken utan blanktecken emellan:
& # 9 4 ;
Jeg har nå også laget en alias "SolarRadiationWatts" til denne for å evt. omgå problemer som / og ^ kan gi.

En annen forbedring jeg har gjort er at URL til sourcen på wunderground inneholder dato, men ved passering av kl. 0:00 har det somregel ikke kommet inn nye data. Jeg har derfor lagt inn en 10 minutter forsinkelse på på datomerkingen for URL-en som dataene hentes fra. Dette vil kun merkes mellom kl. 0:00 og 0:10.

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Sensor

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gunleik wrote:
hekj wrote: Tips: För att skriva ett ^ tecken på en websida så skriver man följande fem tecken utan blanktecken emellan:
& # 9 4 ;
Jeg har nå også laget en alias "SolarRadiationWatts" til denne for å evt. omgå problemer som / og ^ kan gi.

En annen forbedring jeg har gjort er at URL til sourcen på wunderground inneholder dato, men ved passering av kl. 0:00 har det somregel ikke kommet inn nye data. Jeg har derfor lagt inn en 10 minutter forsinkelse på på datomerkingen for URL-en som dataene hentes fra. Dette vil kun merkes mellom kl. 0:00 og 0:10.
Tack! :wave:

Tips: Den som vill ha ett º eller ² tecken någonstans på sin personliga websida i NexaHome kan skriva in följande fem tecken utan blanktecken emellan:
& # 1 6 7 ;
& # 1 7 8 ;

/Henrik

janus
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by janus » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej
superprogram
Har problem med att få igång den nya webbsidan hamnar hela tiden
på den gammla.
Skulle vara just med en fejkad url samt en device

Janne

janus
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by janus » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vad jag menar är hur skall dessa rader se ut.

<meta http-equiv="refresh" content="60;#URL#?mypage=yes&psw=#PSW#">
</head>

<div style="position: absolute; top: 176px; left: 291px">
<form action="nexahome" method="get">
<input type=hidden name="mypage" value="yes">
<input type=hidden name="device" value="Kök (bord)">
<input type=hidden name="cmd" value="#CMD#Kök (bord)#">
<input type=hidden name="psw" value="#PSW#">
<input type=hidden name="rnd" value="#RND#">
<input type=image title="Kök (bord)" alt="?" src="#IMAGE#Kök (bord)#">
</form>
</div>

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

janus wrote:Har problem med att få igång den nya webbsidan hamnar hela tiden på den gamla.

Vad jag menar är hur skall dessa rader se ut.

<meta http-equiv="refresh" content="60;#URL#?mypage=yes&psw=#PSW#">
</head>

<div style="position: absolute; top: 176px; left: 291px">
<form action="nexahome" method="get">
<input type=hidden name="mypage" value="yes">
<input type=hidden name="device" value="Kök (bord)">
<input type=hidden name="cmd" value="#CMD#Kök (bord)#">
<input type=hidden name="psw" value="#PSW#">
<input type=hidden name="rnd" value="#RND#">
<input type=image title="Kök (bord)" alt="?" src="#IMAGE#Kök (bord)#">
</form>
</div>
Har du lagt till följande på adressraden i din webläsare:
  • &mypage=yes
Så ska:
  • 1) din websida ligga i filen index.html eller yes.html
    2) du även ha samma namn här:
    <input type=hidden name="mypage" value="yes">
Du ska även byta ut alla förekomster av:
  • Kök (bord)
Med namnet på en av dina egna mottagare.

/Henrik

janus
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by janus » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tack nu funkar det

MVH
Janne

heol
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

sensor startar alltid

Post by heol » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej,

Jag använder nexahome till mina motorvärmare med sensorfunktionen. Funkar perfekt, förrutom en liten sak.

Har ställt in enligt manualen, på klockan 06:00 och använder sensor- för att starta den lite tidigare beroende på temperatur, och ett till event för att stänga av den klockan 07:00.

Om jag nu startar programmet (eller sparar) under dagen, t.ex. klockan 10, så slår motorvärmaren alltid på.

/henrik

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: sensor startar alltid

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

heol wrote:Jag använder nexahome till mina motorvärmare med sensorfunktionen. Funkar perfekt, förrutom en liten sak.

Har ställt in enligt manualen, på klockan 06:00 och använder sensor- för att starta den lite tidigare beroende på temperatur, och ett till event för att stänga av den klockan 07:00.

Om jag nu startar programmet (eller sparar) under dagen, t.ex. klockan 10, så slår motorvärmaren alltid på.
Prova att lägga dina två events i samma Cmd Group, skriv in bokstaven A eller någon annan ej tidigare använd textsträng i Cmd Group fältet på dom två events raderna .

/Henrik

heol
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: sensor startar alltid

Post by heol » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:Prova att lägga dina två events i samma Cmd Group, skriv in bokstaven A eller någon annan ej tidigare använd textsträng i Cmd Group fältet på dom två events raderna .
Det funkade! Tack för hjälpen.

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har lagt upp en ny programversion (1.4.0) på hemsidan samt uppdaterat exempelfilen, mywebserver.zip.
http://hem.bredband.net/hekj/nexahome/mywebserver.zip

Det som har tillkommit är:

1) stöd för att hämta och klippa ut dynamisk information (bilder och text) från externa websidor som sedan placeras på dom egna sidorna, detta görs med hjälp av regular expressions.
http://en.wikipedia.org/wiki/Regular_expression

2) att kunna lägga ut bilder från en webkamera på en av dom egna websidorna.

/Henrik

khadb
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by khadb » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej, har kört 'Nexahome' några veckor nu och det funkar jättebra.
Blev jätteglad när jag såg att man kan definiera en egen hemsida.

Försökte själv med demoexemplet, men när jag anger 'My Web Server Directory' och anropar 'http://localhost:8080/nexahome?mypage=yes'
så får jag bara 'Internet Explorer cannot display the webpage'. (Om jag öppnar 'Index.html' direkt så får jag upp sidan korrekt förutom lamporna)

För att få igång websidan igen måste jag starta om med 'NexaHome_1.1.1.jar' och efter det är sökvägen till 'My Web Server' borta.

Har provat med 'NexaHome_1.3.0.jar', 'NexaHome_1.4.0.jar' och 'NexaHome_1.5.0.jar' med samma resultat.

Verkar som att så fort jag uppdaterar 'My Web Server Directory' och startar om 'Nexahome' slutar web-applikationen att fungera.

Någon som har nåt tips?

/Kjell

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

khadb wrote:Hej, har kört 'Nexahome' några veckor nu och det funkar jättebra.
Blev jätteglad när jag såg att man kan definiera en egen hemsida.

Försökte själv med demoexemplet, men när jag anger 'My Web Server Directory' och anropar 'http://localhost:8080/nexahome?mypage=yes'
så får jag bara 'Internet Explorer cannot display the webpage'. (Om jag öppnar 'Index.html' direkt så får jag upp sidan korrekt förutom lamporna)

För att få igång websidan igen måste jag starta om med 'NexaHome_1.1.1.jar' och efter det är sökvägen till 'My Web Server' borta.

Har provat med 'NexaHome_1.3.0.jar', 'NexaHome_1.4.0.jar' och 'NexaHome_1.5.0.jar' med samma resultat.

Verkar som att så fort jag uppdaterar 'My Web Server Directory' och startar om 'Nexahome' slutar web-applikationen att fungera.

Någon som har nåt tips?
Får du upp den gamla vanliga websidan om du kör med NexaHome 1.5.0 och tar upp About dialogen samt klickar på den andra länken?

Image

/Henrik

khadb
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by khadb » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj skrev:
Får du upp den gamla vanliga websidan om du kör med NexaHome 1.5.0 och tar upp About dialogen samt klickar på den andra länken?
Nej, får bara upp en url inte min egen, när jag har angett 'My Web Server Pages'

/Kjell

Toronto
Posts: 54
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Toronto » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Mycket trevligt program!

När jag läser den här tråden får jag intrycket av att vissa har fått det här att snurra under linux.
Själv har jag en Debian-baserad server utan gui, jag förstår inte hur jag ska få upp NexaHome's webbserver på linux. Är det bara att lägga alla java-/class-filerna i webroten, hur startar jag upp webbservern med dessa?

Kan någon snäll själ förklara hur jag går tillväga för att få upp webbsidan under linux?


(Jag har redan en webbserver som snurrar på 8080-porten, men det kan jag nog pula till...)

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

khadb wrote:hekj skrev:
Får du upp den gamla vanliga websidan om du kör med NexaHome 1.5.0 och tar upp About dialogen samt klickar på den andra länken?
Nej, får bara upp en url inte min egen, när jag har angett 'My Web Server Pages'
Jag tolkar ditt svar som att du kan få upp default websidan även om du använder den senaste versionen av NexaHome.
Nästa steg är då att lägga på nedanstående kommando i slutet på adressen du ser i din webläsare:
&mypage=yes

Får du fortfarande ingen kontakt med din egen websida?

/Henrik

Post Reply