NexaHome

Moderators: hekj, Telldus

frce
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by frce » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej,

Jag får inte webservern att lira. När jag startar Nexahome så kommer följande upp i Console:en

2009-12-06 22:30:52 Starting web server: http://192.168.0.193:8080/nexahome
2009-12-06 22:30:52 Address already in use: bind


Jag får den intre funka men nedan heller
http://localhost:8080/nexahome

Någon som har en ide vad jag har gjort för fel? :wave:


Jag hittade felet: Jag hade tydligen någon äldre server som låg och snurrade i bakgrunden. Hittade den med komandot NETSTAT -ANO som beskrev vilken process PID som gjorde att serven inte startade. :clap: :D
Last edited by frce on Tue Dec 08, 2009 10:04 pm, edited 1 time in total.

Malabar
Posts: 10
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Malabar » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

isak wrote:Jag har stött på ett problem som jag inte kan vara ensam om.

Jag vill tända en lampa på sunset, t.ex. på fredag. Sedan vill jag att den skall vara tänd till 0130 på lördag, alltså natten mellan fredag och lördag. Lägger jag dessa två i samma command group så tänder inte lampan. Den verkar inte förstå att lör 0130 faktiskt är efter sunset på fre. tar jag bort command group så funkar det.

Jag behöver ha tändfunktionen i en command group då jag på vardagar har en tidigare släck-tid som ligger före sunset på sommaren.

Har någon annan stött på problemet och kanske löst det?
Jag har tidigare försökt få hjälp med detta, trist att de som vet hur systemet fungerer ej kan förkrara det.

Jag fick en känsla av att systemet kalkylerar på dygnsbasis och att man får räkna från 00.00 och inte som du hoppats kan köra över midnatt. Så jag gör mina regler från 00.00. vilket tillstånd skall gälla då? På vissa sunset/rise har jag nollställt vid 00.00 till "av" för att sedan bygga logiken kronologiskt hela dygnet till 23.59. Group fungerar för mig ibland men jag vet ej exakt hur (förklaras!?).

Synd bara att man skall behöva gissa om detta. Vore inte så svårt att förklara hur systemet är grundprogrammerat.

Lycka till

isak
Posts: 17
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by isak » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Malabar wrote:
isak wrote:Jag har stött på ett problem som jag inte kan vara ensam om.

Jag vill tända en lampa på sunset, t.ex. på fredag. Sedan vill jag att den skall vara tänd till 0130 på lördag, alltså natten mellan fredag och lördag. Lägger jag dessa två i samma command group så tänder inte lampan. Den verkar inte förstå att lör 0130 faktiskt är efter sunset på fre. tar jag bort command group så funkar det.

Jag behöver ha tändfunktionen i en command group då jag på vardagar har en tidigare släck-tid som ligger före sunset på sommaren.

Har någon annan stött på problemet och kanske löst det?
Jag har tidigare försökt få hjälp med detta, trist att de som vet hur systemet fungerer ej kan förkrara det.

Jag fick en känsla av att systemet kalkylerar på dygnsbasis och att man får räkna från 00.00 och inte som du hoppats kan köra över midnatt. Så jag gör mina regler från 00.00. vilket tillstånd skall gälla då? På vissa sunset/rise har jag nollställt vid 00.00 till "av" för att sedan bygga logiken kronologiskt hela dygnet till 23.59. Group fungerar för mig ibland men jag vet ej exakt hur (förklaras!?).

Synd bara att man skall behöva gissa om detta. Vore inte så svårt att förklara hur systemet är grundprogrammerat.

Lycka till
Den enda lösningen jag har fått att funka tillfredställande är att släcka 23.59 och tända 00.00. Det fungerar, men är inte helt snyggt.

Som jag har förstått "group" så kan man ange t.ex. sunset-on och 1930-off. om de ligger i samma "group" så tänder den inte vid sunset om sunset inträffar efter 1930. om man inte har group så tänder den vid sunset, även om den inträffar 1950 och då har man kanske inte något off-kommando förrän dagen efter.

gunleik
Posts: 13
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

NexaHomeCmd

Post by gunleik » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har ikke lest gjennom hele threaden, men i tilfelle ingen andre har nevnt det:
Kommandolinjen NexaHomeCmd fungerer ikke om man har passord på websidene. NexaHomeCmd.class har kodet "?device" for å generere URL-en så det hjelper ikke selv om man putter inn URL på for NexaHomeCmd med inkludert passord. Man må inn i NexaHomeCmd.class og endre "?device" til "&device".

Ellers - takk for NexaHome - er helt ny på TellStick - NexaHome gjør den perfekt :-)

gunleik
Posts: 13
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Minimized

Post by gunleik » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Finnes det noen måte å starte NexaHome minimert?

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: NexaHomeCmd

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gunleik wrote:Kommandolinjen NexaHomeCmd fungerer ikke om man har passord på websidene.
Jag är nu tillbaks efter några månaders tystnad... :wave:

Har lagt upp en ny version av NexaHomeCmd på min hemsida, den tar emot ytterligare en parameter (psw):

psw=secret
Att ge lösenordet som en parameter fungerar tillsammans med NexaHome 1.1.1, men för att programmet ska godkänna ett lösenord som plockats upp från xml filen krävs version 1.1.2 eller senare.
/Henrik
Last edited by hekj on Tue Jan 05, 2010 9:30 am, edited 1 time in total.

griffin
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Göteborg

Post by griffin » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Först av allt, ett stort tack till dig hekj för allt arbete som du lägger ner på ditt "hobbyprojekt".

Jag kom igång med NexaHome idag och först kändes gränssnittet förvirrat men bara efter någon timme är man med i matchen.. =)

Jag fick i ordning webservern och och använder Safari via iPhone, en sak som stör mig lite är att bildstorleken förminskas varje gång som safari uppdaterar sidan. Går det att ställa så att upplösningen blir lite större i iPhonen?

Tack för en grymt trevlig produkt !

/ Mikael

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Minimized

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gunleik wrote:Finnes det noen måte å starte NexaHome minimert?
Nu finns en ny version att hämta på min hemsida, NexaHome 1.1.2.

Ge följande parameter vid programstart för att starta minimerat:

Code: Select all

-minimized
/Henrik

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

GregB wrote:Konstigt att du får fel tid i NexaHome, kan det ha med inställning av Long, Lat under Configfliken?? Har själv inte haft några problem annat än några dagar direkt efter att vi gick till vintertid. Löste sig efter tre dagar tror jag men uppenbarligen hämtas viss tidsinfo fr ngn okänd plats.
Övergång mellan sommar/vintertid ska förhoppningsvis fungera från och med NexaHome version 1.1.2.

/Henrik

Ale22
Posts: 24
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Karlskrona

Re: Minimized

Post by Ale22 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:
gunleik wrote:Finnes det noen måte å starte NexaHome minimert?
Nu finns en ny version att hämta på min hemsida, NexaHome 1.1.2.

Ge följande parameter vid programstart för att starta minimerat:

Code: Select all

-minimized
/Henrik
Tackar !!

Paco
Posts: 9
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Paco » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Är det möjligt att ändra utseendet på den lilla hemsidan där man styr tellsticken?
Det grafiska gränssnittet med planlösningar osv som du hade i pollen låter mkt intressant.

Verkar vara ett kanonprogram annars. Installerat det imorse så jag har inte hunnit testa så mkt ännu.

kungmats
Posts: 13
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Fjärrstyra från annan dator?

Post by kungmats » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej!

Har jag missuppfattat något eller ska jag kunna fjärrstyra nexahome i datorn där mitt Tellstick sitter från en annan dator i nätverket?

Jag har NexaHome.jar igång i båda datorerna men i den som jag vill fjärrstyra ifrån har jag angett ip:t till "Tellstickburken" som serveradress.

Jag får dock bara upp några gamla "kopplingar" som jag först testade med, men jag vill ju ha samma listor som finns i Tellstickburken.


Jag undrar också hur jag hittar wapsidan? ... att hitta adminsidan med dator gick bra med http://mittipnummer:8080/nexahome ... men vad är wapadressen?

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Paco wrote:Är det möjligt att ändra utseendet på den lilla hemsidan där man styr tellsticken?
Det grafiska gränssnittet med planlösningar osv som du hade i pollen låter mkt intressant.
Har precis kommit igång med att skriva kod för denna funktion, har tänkt mig att användaren ska ange ett bibliotek på disken där det finns ett antal bilder (jpg, png) samt en html sida som kommer att läsas upp av programmet om man ger en speciell parameter (mypage=yes).

Definition av bilder tillhörande olika mottagare:

Code: Select all

<!-- device="Kök" on="on.png" off="off.png" onoff="onoff.png" -->
<!-- device="Vardagsrum" on="on.png" off="off.png" onoff="onoff.png" -->
<!-- device="Sovrum" on="on.png" off="off.png" onoff="onoff.png" -->
Följande textsträngar kommer att bytas ut mot aktuella värden:
  • #URL#
    #CMD#<device>#
    #IMAGE#<device>#
    #PSW#
    #RND#
    #TIMESTAMP#
Exempel på hur bakgrunden med planlösningen kan definieras:

Code: Select all

<img style="position:absolute;top:0px;left:0px" src="/nexahome/background.png">
Exempel på hur koordinaterna för en mottagare och dess klickbara knapp definieras:

Code: Select all

<div style="position: absolute; top: 176px; left: 291px">
<form action="nexahome" method="get">
<input type=hidden name="mypage" value="yes">
<input type=hidden name="device" value="Kök">
<input type=hidden name="cmd" value="#CMD#Kök#">
<input type=hidden name="psw" value="#PSW#">
<input type=hidden name="rnd" value="#RND#">
<input type=image title="Kök" src="#IMAGE#Kök#">
</form>
</div>
/Henrik
Last edited by hekj on Mon Jan 04, 2010 4:36 pm, edited 1 time in total.

Black
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Black » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej Henrik och tack för ett trevligt och bra program.

Jag undrar om jag kan spara inställningarna från den äldre versionen på något sätt? då jag har över 30 enheter inprogrammerade vore det skönt att slippa programmera om alla då jag uppgraderar till den nyare versionen.

Har även ett par frågor, jag kán inte radera bort enheter ur programmet som en gång har blivit tillagda där, läst igenom din bruksanvining ett antal gånger men även om jag ställer mig och markerar den enheten som jag vill ta bort så är delete knappen inaktiverad, läste någonstan att det var någon mer som hade samma problem.

Har även problem med sunlight funktionen, om jag konfigurerar en enhet med den och sparar låser sig programmet tills jag tar bort den programmeringen igen,
sunset+/- och sunrise +/- funkar därimot alldelles utmärkt.

Mvh // John

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Black wrote:Jag undrar om jag kan spara inställningarna från den äldre versionen på något sätt? då jag har över 30 enheter inprogrammerade vore det skönt att slippa programmera om alla då jag uppgraderar till den nyare versionen.

Har även ett par frågor, jag kan inte radera bort enheter ur programmet som en gång har blivit tillagda där, läst igenom din bruksanvisning ett antal gånger men även om jag ställer mig och markerar den enheten som jag vill ta bort så är delete knappen inaktiverad, läste någonstans att det var någon mer som hade samma problem.
30 st... du innehar troligen det inofficiella rekordet i antal styrda mottagare! :idea:

All konfigurationsdata ligger i filen NexaHome.xml, den skrivs inte över om du startar en ny version men det kan ändå vara bra att ta en backup ibland.

Om du kör med windows pratar NexaHome med en dll fil för att läsa upp listan med mottagare och även för att ändra på dess namn, när det gäller delete funktionen så är den inte implementerad av mig. För att ta bort en mottagare så är du tvungen att avsluta NexaHome och därefter ta bort motsvarande rad i NexaHome.xml

/Henrik

Post Reply